14. oktober 2006

Begjær


Begjær var det punktet som ble mest debattert etter dette innlegget. Jeg mener ikke at man kan eliminere sex-tanker fullstendig når man treffer et attraktivt menneske, jeg mener heller ikke at man skal velge partner helt uten å se på utseendet. Det jeg snakket om var en neddemping.

Hvis man har sett noen sjekke-realityer av typen mann velger blant ørten damer, eller omvendt, har man etterhvert sett mønsteret: fyren sitter til slutt igjen med den fineste dama pluss den som han matcher best. Noen ganger er det helt himmelropende åpenbart at han vil få et bedre forhold med sistnevnte. Likevel er det totalt forutsigbart, han velger den fineste.


Eksempel: Flere enn meg som hadde lyst til å stange hodet i veggen da Max skulle velge mellom Kathrine, som han hadde så åpenbart best samtaler med, eller Marie? På et nivå visste han antagelig selv at han valgte feil, siden han seip som en unge etterpå. Det samme skjer gang på gang når mennene velger i slike sjekkeshow, og når forholdene ryker skylder de på det kunstige i situasjonen og blablabla, men ærlig talt mann du skal lete lenge etter et bedre opplegg for å skaffe deg dame, og gutta f*cker opp det hver gang fordi de tenker med feil kroppsdel.

Kan hende er jeg dårlig på å vurdere menns utseende, men jeg har latt meg overraske to ganger i finalen over at den åpenbart lekreste har blitt ditchet, og begge gangene var det en dame som valgte. Tricia i bachelorette 1, og de ble gift. Pluss dama i det geniale programmet hvor halvparten av mennene var homser. Men gutta evner aldri å se forbi emballasjen.Godt mulig at min egen hjerne også hadde gått over i flytende form plassert i samme rom som Marie Ljung, dette er ikke en se for en bra fyr jeg er -serie, jeg mener oppriktig at denne tendensen er noe en mann med fordel kan utfordre seg selv på for successful living. Når dere har vært sammen en stund blir det lite sex uansett, så hvis sex er alt som står i hodet på deg i starten er det dømt til å bli feil.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Etter de siste ukers innlegg på rølerbloggen forstår jeg hvorfor en debatt om verdien av blogger pågår.
Likevel leser jeg til øyet blir stort og vått.

Esquil sa...

Det har blitt mye sex og fotball en periode ja. Men hvis man ser forbi overskriftene mener jeg fortsatt at denne bloggen har mer substans enn fx søndagsøndag.

hyggelig at du leser :)

Anonym sa...

Veldig bra skrevet dette.


Savner litt av Esquils onde Baron nå=)

Esquil sa...

THNX! :)

Hertug Skule kommer tilbake når du minst venter det.

bra bilde!

Prinsesse Lea sa...

Noen tanker:

Er begjær kun ren fysisk tiltrekning?

Er det den rette løsningen, målet for et hvert menneske, å søke den rene, åndelige kjærligheten og et langvarig partnerskap?

Jeg kjøper det du sier, men jeg tror ikke alltid de to tingene står mot hverandre.

Selv møtte jeg forloveden min i en setting der det kun handlet om begjær, og det slett ikke lå noe mål i luften om å møte en sjelefrende eller en gang bli bedre kjent. Likevel var det altså nettopp det som skjedde :)

Esquil sa...

Spørsmål 1 (wikipedia): Lust is any intense desire or craving, usually sexual, although it is also common to speak of a "lust for life", "lust for blood (bloodlust for short)", or a "lust for power" or other goals.
As a sexual term, lust implies a sexual desire in and of itself, an erotic arousal and wish, or intense physical or sexual attraction or craving.

Kjører man mange nok ennatts-forhold bør man jo statistisk sett treffe på noen som matcher... men jeg før jeg fornærmer Dem velger jeg å anta at De har vært heldig...

En andel 'begjær' må det jo være, man må bli tent på hverandre, men innen utvalget av mennesker som tenner deg mener jeg det er mer formålstjenlig å se etter andre egenskaper enn å ha skylappfokus på den som tenner deg mest. Det sies at forhold som starter på internettet varer lenger enn andre forhold, det kan jo skyldes at begjæret ikke i samme grad spiller inn i startfasen.

Spørsmål to: Det gjelder ihvertfall ikke for alle i ethvert tidspunkt av livet. Er målet onenightstands og tøm og røm, er det selvfølgelig bare å gi etter for begjæret. Men målgruppen for teksten var altså de som er ute etter 'noe mer'.

Prinsesse Lea sa...

Hmm... Er det virkelig ingen andre enn meg som mener at personlighet og sjel må være til stede også for å tenne det rent seksuelle begjæret? Er det ingen andre som synes at hjerne ikke kun er interessant og verdt å elske, men også sexy? Visst har jeg hatt korte affærer i tidenes løp, men likevel aldri med mennesker som ikke har tent meg på et intellektuelt eller åndelig nivå. Derfor tror jeg ikke jeg var spesielt heldig, men kanskje jeg bare er rar!?

Esquil sa...

Jeg tror vi definerer begjær forskjellig. Kanskje er det en dame/mann forskjell, eller kanskje går det på person. Jeg har heller aldri gått i nærkamp med damer som ikke tiltrekker meg mentalt (ja, hjerne er sexy), men den komponenten i tiltrekningen som jeg kaller begjær er den som gjør at porno selger. Jeg kjenner menn som kan kline med damer før de har snakket et ord med dem. Det er begjær.

Håper stilen min ikke blir for påståelig. Jeg er jo bare en helt vanlig mann i denne sammenhengen. Det er et vanskelig men interessant tema å diskutere, og det er kult at du er med :)

Anonym sa...

Ok, jeg "må" jo slenge meg på...
Hvis fruktkurven er helt mos i pæra(!) så mister jeg matlysta i hvert fall. Jeg tror aldri jeg har tent på en gutt/mann bare p.g.a. utseendet. Det være glimt og sjarm (eller som Lea sier; personlighet og sjel) tilstede. Samtidig går det fint an å tenne på/la seg sjarmere av en som man vet ikke er "den rette".

Esquil sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Esquil sa...

Det hørtes ganske normalt ut, Røverdatter, for en dame. Så vi definerer kanskje begjær forskjellig, og det er vel samme effekt som gjør at bilder av nakne menn ikke selger like bra.

Jeg tror ikke det går an å velge tankene sine når man er i sjekkesituasjonen. Jeg mener man må trene på det på forhånd. Det er det man venner seg til å tenke når man ser attraktive mennesker som blir avgjørende. For å velge rett, men også for evt. å sjekke dem opp, fordi de deilige (ihvertfall damene) er så vant til å se øyne som lyser begjær.

Bare en teori, seff. I'm only watching the game.

ha en fin uke!

Prinsesse Lea sa...

Jeg tror det er forskjell på folk. Det du beskriver som en "bra mann", vil helst sikkert være en som er i stand til å få seg en bra dame (bra etter dine og mine kriterier!), men også andre menn og andre damer finner hverandre hele tiden; jeg vet om ei modellpen jente som ikke er den skarpeste kniven i skuffen, men lever lykkelig på femte året med en ken-kopi. Jeg kan umulig forestille meg hva de snakker om, men hei.

Forresten så har jeg en nesten naken mann som wallpaper på den bærbare PC'en min. Han kan være så blåst han bare vil for meg. Men det er noe annet.

Anonym sa...

Menn er mer visuelle enn kvinner ja, de driter litt i hvordan dame er så lenge hun er litt "trofe-kjæreste".

Anonym sa...

Sexy Sadie: Du kan vel ikke mene at du skjærer alle gutta over en kam?!? Jeg vil i hvert fall ikke at gutta skal gjøre det med oss jentene, for jammen er det forskjell på folk (både hanner og hunner)! (...som for så vidt Lea nettopp har påpekt.)
Og hvis det er sånn at alle gutter er ute etter en trofé-dame, så kan det jaggu være det samma med hele skiten!

Anonym sa...

Vel, du må gjerne komme med konkrete eksempler hvor fyrer som har det som trengs velger en gjennomsnittelig utseende kvinne som de matcher kolossalt med i stedet for den heftigste dama som de vet kompisene hadde missunnet ham. ;)

Anonym sa...

Jeg kjenner jo ikke alle karer "der ute", men hvis det faktisk ikke finnes en bra fyr som velger med det han har mellom øra (eller evt. blodpumpa) så er det jo bare å gi opp. Jeg velger å tro at det ikke er sånn! Jeg velger å tro at det finnes noen bra karer igjen. (-De er sikkert i mindretall, men...)
Jeg kan forresten gi et par eksempler, men dem kjenner jo ikke du.
Men som sagt; siden jeg ikke vil gutta skal skjære alle jenter over en kam, så kan ikke jeg gå rundt å gjøre det mot dem heller. Jeg vil i hvert fall ikke settes i sammenheng med alskens kvinnemennesker der ute sånn uten videre.

Anonym sa...

Det bi du uansett.

Prinsesse Lea sa...

Jeg deler heller ikke Sadies pessismisme. Jeg har da bra mann, ikke den første heller, og to skjønne bestekompiser som absolutt ikke har trofédamer. Og hva med forfatteren av herværende blogg?? :)

Anonym sa...

Har ikke sett dama til Eskil, kan ikke uttale meg.

Anonym sa...

Sexy Sadie: Ja, men da kan jeg i det minste gå foran med et "godt eksempel" (ved ikke å skjære alle over en kam), siden jeg gjerne vil at andre ikke skal gjøre det mot meg.
Hvordan forklarer du da de som har dame som ikke er fotomodeller, eller går for å være det samfunnet og kulturen oppfatter som pen/vakker?

Lea: Det er godt å høre at det finnes slike karer!

Esquil sa...

Det er en kjerne av sannhet i det sadie sier i sitt første innlegg. samtidig er jeg veldig enig med RD om at det er greit å være skeptisk til setninger som starter med "menn er" eller "damer er".

Takk lea :) Men for alt du vet har jeg kjelleren full av kidnappede småjenter ...

var lite fristende utgangspunkt for å skulle lenke til ex-dame-bilder, sadie, men du kan jo lete i bloggrollen.

Anonym sa...

Nemlig, jeg har på en måte følelsen av at hvis fyrer forelsker seg, så er det mer et uhell enn noe annet.

Hvilke fyrer er det egentlig jeg har vært borti....