7. oktober 2006

Politisk Ukorrekt Musikk


Jeg følte meg tagget av Iversen. "Ti sanger jeg liker godt, men som jeg innbiller meg at er passe flaue å like". Jeg har holdt meg til de siste årene:

Avril Lavigne: I'm with you
Avril Lavigne: Anything But Ordinary
Avril Lavigne: Complicated
Mariah Carey: (husker ikke tittel just nu)
Virgine Pouchin: Il Est Temps (sisteplassen i årets MGP)
Shakira: Don't Bother
Shakira: Que Me Quedes Tu
Shakira: Hips Don't Lie
Iron Maiden: No More Lies

Avril Lavigne-sangene ble jeg nesten narkotisk avhengig av. Det skyldtes at det var det første jeg kicka på etter å ikke ha hørt et tone musikk på over ett år. Det mest pinlige er likevel ikke at en voksen mann faller for småjentemusikk, men at han gir seg til å tegne jenta (se ill.)

Stilt i dette glasshuset må jeg be om unnskyldning til Iversen for at jeg kalte Marit Larsen-musikken hans 'sonisk østrogen', og til PAJ for å ha sagt at 'you raise me up' ikke er pop, men høres ut som noe som har kravlet ut av en andrew lloyd webber-musikal og lagt seg til for å dø i bakgatene på Broadway.

Iron Maiden er pinlig mye fordi en av mine yndlingshobbyer er å disse heavyrockere for musikksmaken deres. Fordi de som regel pisser på andres musikksmak, og fordi de tåler en krangel. Dette får man for eksempel igjen hvis man sier noe pent om Avril Lavigne på Trondheim Underground Forum (har forkortet en del):

Sæther sa:
Jeg har akkurat lest det beste innlegget noensinne på turforum. Ihvertfall min personlige favoritt. Jeg skal lære det utenat, og sitere hyppig iløpet av året.

Jeg sa:
Sæther: HÆ?


Sæther siterer meg:
"De beste platene mine begynner å bli gamle, men jeg syntes Avril Lavignes debutplate "let go" holdt et forbausende høyt nivå på samtlige låter."

Deadpan.

Jeg:
AH. det ante meg. En fin liten musikkfascist, er du ikke?

(hvorpå jeg drar en lang regle om at heavyrock er noe man lider seg til å like som kaffe og sprit, at ingen egentlig synes der er bra, at om hadde Dimmu Borgir toppet listene, dvs. hadde åtteårige jenter hørt på Dimmu Borgir, ville de mistet all fansen de har nå, og hadde en som ble heavyrockfan på jorden i stedet vokst opp på månen med alle platene i verden, alene, hvor ingen hadde fotalt ham hva han skulle høre på for å høre til, hadde han ikke blitt heavyrockfan.)

burtrocket sa:
Jeg har samme problem når d det er et kommer til mat. Har egentlig bare lyst til å spise sjokoladepudding hver dag, men så har jeg måtte tvinge meg til å like grønnsaker..

Finn krisp sa:

lol@burt.

Esquil;(gjesp)

Esquil sa:

Ntåå så søtt.. se alt det bryet du har gjort deg for å vise at du ikke bryr deg...

Så mange metallhoder, så få argumenter...

Sæther sa:

Du kaller det politisk ukorrekt, jeg vil nesten gå så langt som å kalle det radikalt.

Finnkrisp sa:6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg finner det beint fram hysterisk at det er låta "No More Lies" av Iron Maiden du trekker frem fra lista over tyngre saker du liker. Oh, the irony. :-)

Slående argumenter fra disse tungrockerne. Selv har jeg en relativt liberal musikksmak, men med overvekt av tungrock i hyllene. Den som derimot tilstår å være fascinert av Dragostea din Tei av O-Zone kan forvente seg å bli regelrett mobbet av undertegnede. (At jeg faktisk vet hvordan man staver Dragostea din Tei oppfatter jeg som småpinlig, og lar det passere i stillhet.)

Esquil sa...

Maia hii
maia haa
maia hyyl

jeg prøvde å like dragostitten tei fordi jeg synes det er helt konge at det går an å slå igjennom fra moldova.

ellers skal jeg gi metallhodene at de vant den debatten. too bad vi ikke kan bruke bilder som argumenter i blogg-kommentarfeltene.

Tine sa...

Jeg har en request på vegne av garantert en stor prosent av din leserskare. Jeg vet jo at du bryr deg om hva leserne dine vil lese (ja, jeg sikter til hele denne knulle damer greia). Derfor, kunne pretty pleasern legge ut et decent bilde av et realt mannbein når du skriver om fotball? På forhånd, tusen takk.

Esquil sa...

hehehe

den er god. Hvem er det damene liker da... hmm... var det ikke en avstemningskonkurranse om hotteste spiller før vm 98? jo. hvem vant? jo, Dan Eggen. Det blir nok bra.

---

Ser at jeg traff temmelig nært når jeg skulle nevne ti sanger, jeg klarte ni! fuck jeg er god. Den tiende må ha vært noe med Kelly Clarkson.

---

nå forsvinner kommentarfeltet igjen for en stund. beklager det der. digg å prate med dere, men jeg må "stenge slusene" iblant, som ingvar ambjørnsen kaller det når han gjør det samme for å gjøre det samme. Har deadline 1.november, deretter blir det mer normale tilstander.

Anonym sa...

"Il Est Temp" er ikke flau. Den er noe av det beste som har ridd MGP på en god stund (selv om den bare fikk 11. plass i den Virkelige MGP-kåringen.

Så den er altså ikke flau!

Esquil sa...

Takk for støtten, Lasse!

Jeg kan likevel tenke meg miljøer som ville ha utfordret deg på den påstanden...