11. september 2007

Diss en neger, få plass i bystyret

Torill Fiskerstrand, som uttalte til NRK P3's skjulte mikrofon at det ikke bare var for mange negre i Norge, men også for mange pakistanere og andre nasjonaliteter, og så videre ... (får være måte på hva jeg skal gjengi), fikk plass i Oslo bystyre. Det betyr at hun var en av de seks ukumulerte på Høyres liste med flest personstemmer. Mest trolig var det den suspekte uttalelsen som reddet plassen hennes.

Nå kunne jeg hovert over alle høyrepolitikerne og blåbloggerne som rykket ut og påstod at Fiskerstrand ikke snakket høyrepolitikk. Høyres velgere har tydeligvis et mer variert syn på saken. Men semibrunt borgerlig grums under overflaten må dele skylden med den nye valgordningen. Før kunne man stryke navn, det kan man ikke lenger, nå kan man bare gi positive stemmer. Fra nå av er all PR god PR i norsk lokalpolitikk.

19 kommentarer:

Örn sa...

Synes denne regelen om at man bare fár gi positive stemmer og ikke stryke folk er skikkelig tullete. Mange árs erfaring fra Idol burde jo ná ha bevist at den slags evolusjon tillatter söppel á henge med alt for langt inn i fremtiden.

Selvisk sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Gretten sa...

Nuvel..... Det man virkelig kan ta denne høyredamen på er at hun sier ordet neger, jeg sier det igjen NEGER! Man har jo glemt avsløringen om den somaliske fritidsklubben som svindlet til seg store beløp på feil premisser, de pakistanske taxisjåførene som er ordentlig flinke til å betale skatt - der de kjører med to biler med samme registreringsnummer og taxinummer; den ene kjører hvitt og den andre svart..... Hun var litt klønete, hun var det - men rasist, ikke faen.

Jeg tror folk har reagert på behandlingen hun fikk av P3 - slike stunt går på rettssikkerheten løs, samt at hun sa noe mange går rundt og tenker. Når selv raddisblekka Dagbladet stiller spørsmålstegn om det hun sa var rasisme så .....resten kan dere tenke ut selv.

Neger neger neger neger (gud bedre hvor deilig det er å være barnslig).

Esquil sa...

enig örn. og idol-avstemningsrutinen suger jo enda verre, men det er en annen sak.

selvisk, slik jeg har forstått det holder ikke det, de som ikke ville ha fiskerstrand måtte ha kumulert alle kandidatene unntatt henne (med unntak av de ca ti forhåndskumulerte). det blir, jeg vet ikke, seksti-sytti kryss? og samtidig mister man da sjansen til å prioritere noen spesielt. tror ikke mange folk gidder det, hvis de i det hele tatt vet av muligheten.

rangeringen nedover valglisten er bare illusjon, alle ukumulerte starter på likt.

Esquil sa...

gretten: jeg syntes det var et fint stunt av P3. Men det er kanskje ikke noen bombe at jeg synes det :)

hun sa kanskje noe mange går rundt og tenker, det nye for meg er at mange av disse virker å stemme Høire.

Gretten sa...

Er dette noe alle i Trondheim vet? At alle vi som stemmer Høire i hovedstaden er litt sånn småbrune og egentlig ikke liker de med mørk hud? Ha ha! Så da stemmer det vel at alle trøndere har bart, vestlendinger er gjerrige, hedmarkinger er sidrompa og trege, østfoldinger er harry?

HvaHunSa sa...

Kanskje de som stemte på Fiskerstrand stemte på henne i protest mot noe? Litt i samme gate som hva Selvisk ville gjort om han bodde i Nedre Eiker kommune; stemt FRP i protest mot VG's "utidige" journalistikk. Kanskje Fiskerstrands stemmegivere var irriterte på den lokale bussen som alltid var sein? Eller at Rimi ikke fører Latviske spesialoster?

L sa...

eg savna muligheten til å stryka.

Esquil sa...

gretten, har ikke sagt noe om "alle" som stemmer høyre i hovedstaden. om du har rett til å ta deg nær av dette spørs helt på hvem du har kumulert.

hhs: tror nok latviske spesialoster avgjorde dette valget også. pleier være sånn :)

L: ja. du skulle nok hatt den muligheten. (heter det ikkje 'sakna' på nynorsk?)

Gretten sa...

He he jeg driver litt gjøn med deg.

Syntes argumentasjonen ble litt tynn lenger opp her. Manglet bare noen stråmenn ;-)

Minneapolise sa...

Å sakne - eg saknar

men i teorien er de aller fleste ord tillatt på nynorsk nå, med mindre du har en norsklærer som spiste en nynorsk ordliste en gang på 1920 tallet, og derfor nekter å slå opp ett eneste ord.

L sa...

Du har rett. Eg 'saknar' eigentleg å kunna stryka politikarar. Men innimellom snik det seg inn setningar på dialekt.

Esquil sa...

gretten: her er jeg uklar på hvilken og hvem sin argumentasjon du sikter til.

minnea: aller fleste ord tillatt? hm. det er ikke det inntrykket jeg sitter igjen med fra de rødmussede nynorskstilene skolesystemet returnerte til meg.

L: beklager det der, pleier vanligvis ikke å plage folk med enkeltbokstavfeil. men. fins det noen logikk i når du er kvitveis og når du er L?

Thomas sa...

Gretten: Ikke alle vestlendinger er gjerrige, det gjelder bare sunnmøringene ;-)

kvitveis sa...

Absolutt ingen logikk. Mulig eg berre skriv L når eg ikkje gidd skrive heile kvitveis-remsa.. Eg kan prøva å vera meir konsekvent og mindre lat :)

Minneapolise sa...

Esquil: "med mindre du har en norsklærer som spiste en nynorsk ordliste en gang på 1920 tallet, og derfor nekter å slå opp ett eneste ord."

Har fortsatt til gode å møte en norsklærer uten den holdningen, men når vi slo opp i ordlistene selv og viste dem måtte de gi seg (uten at de hindra dem i å hoppe i kampmodus hver eneste gang det skjedde igjen).

Thomas: Men vi er gjerrige nok for alle sammen :)

Esquil sa...

oida

beklager, det fikser vi.

Sala65 sa...

Takk skal du ha! Ikke noe morsomt å ha dette på nett hvis daten min googler meg...det er ille nok med all faginformasjonen som ligger ute om meg!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.