11. februar 2008

Vegetarmat i Trondheim IV: Big Bite

Minneapolise mente at det ikke kom til å bli spist vegetarmat i det hele tatt i denne spalten. Det kan jeg ikke ha på meg. Så denne gangen, på Big Bite, Nordre Gate, bestilte jeg en dugelig salat.

Dama brukte hendene til å legge salatingrediensene oppi bollen. Hun klemte vann ut av mais, kinakål, pakrika, uten hansker på hendene. Det var et litt uvanlig syn, men jeg regnet med at hun visste hva hun gjorde. Restaurantfolk bruker jo hendene til å lage mat med, du bare ser det ikke til vanlig.

Jeg fikk min salat og appelsinjuice, fant et bord og gjorde meg klar til å spise. Da hostet damen som hadde fikset salaten i hånden sin. Jeg ble skeptisk. Jeg er bakteriefrik, og hun åpenbart forkjølet. Hun fikset drikke til noen kunder, og hostet mer i hånden. Enhåndshost rett i håndflaten. Jeg har lært at hvis du er sjuk og mangler gode alternativ, skal du hoste inn i albuen.

Nå var spørsmålet: hadde hun vasket hendene før hun nevlet i maten min? Jeg husket ikke. Jeg kunne selvfølgelig spørre henne. Men hun kunne neppe svare noe annet enn "ja" på det spørsmålet, og jeg ville ikke stolt på et "ja". Så, uansett "ja" eller "nei" kunne jeg ikke spise maten. Jeg bestemte meg for å ikke si noe, og heller vente til neste gang det ble bestilt salat, for å se hva hun gjorde. Hvis hun vasket hendene grundig da, var det greit.

Men en annen ansatt tok over matlagingen. Min dame tok imot bestillinger, helte drikke til folk, og hostet i hendene. Hun skiftet juicebeholder, tørket disken, og hostet i hendene. Jeg betraktet henne i ti minutter, da hadde hun befølt det meste bak kassen med hostehendene uten å ha vasket seg en eneste gang.

Jeg burde ha pratet med henne. Men jeg var sliten og ikke klar for en ubehagelig samtale. Så jeg bare forlot restauranten med salaten urørt. Konklusjoner: Terningkast en til meg for feighet. Terningkast null til Big Bite. Og fortsatt ikke spist vegetarmat i vegetarmatspalten.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det er ikke feigt å ikke ville spise ting andre har hostet opp. Jeg bryr meg ikke så veldig om hva som skjer bak lukkede dører på restauranter, men man vil da ikke vite, usj!

Anonym sa...

dette matchet perfekt mitt inntrykk av bigbite! jeg har riktignok sett dem med hansker på - men det hjelper ikke når hanskene er innsauset i laks og majones og alt annet, uten å bli vaska en eneste gang i løpet av dagen. og at de nyser rett i hånda etterpå hjelper ikke på inntrykket, jeg nekter å kjøpe noe der...

Anonym sa...

Ja, det var litt i meste laget for at jeg heller ville ha spist. Skal ha det i minnet, neste gang jeg tygger i en bigbite. Thanx a lot, liksom! :-)

pussycd.

e sa...

Jeg er IKKE bakteriehysteriker, men det spørs likevel om jeg hadde spist den salaten...

Anonym sa...

Åh, det var en skremmende fortelling!

Anonym sa...

Usj, godt du ikke spiste det!
Salatbarer er de stedene det er lettest å få matforgiftning. Uck, kjøp heller fallafel.

Anonym sa...

Mattilsynet?

Esquil sa...

Takk for kommentarer.

Vi har tatt opp saken med Big Bite i dag. Det viser seg at mattilsynet har bedt dem slutte med hansker, ut fra at det skal være mer hygienisk å bruke bare hendene og vaske dem ofte.

og det kan jo godt være jenta vasket hendene før hun lagde salaten min. jeg bare husker det ikke.

Rigmor sa...

I den perioden jeg jobbet på fotballstadium i en slags bartender-servitrise-hente-stiron-til-gin-på-kjøkkenet spiste jeg ikke ute selv en eneste gang.

Anonym sa...

Esquil: syns de kom med en skarve unnskyldning der, asså! Det hjelper liksom ikke hvor mye de vasker hendene, sålenge som snørret allerede får tid til å hoste seg nedi salatskålen i mellomtiden.

Hun var sikkert ung, hun der servitrisen,tipper jeg. Og uerfaren. Og visste lite om hygiene. La oss bare håpe at hun finner ut av dette joj før jo heller, eller slutter :-) p.cat