30. mars 2008

Påminnelse

I morgen, mandag 31.mars, kl. 19.55 på NRK1.
Esquil har fått sitt eget TV-program.70 kommentarer:

Tine sa...

Hmm... Ikke at du egentlig kan minne om ting du ikke har fortalt om (trooooor jeg), men du minte meg på det. HVORFOR har jeg hørt om dette? hmhmhm.

Anonym sa...

Noterte dato og klokkeslett for et par uker siden da dette ble nevnt i en tidligere post. DVD-opptakeren min står klar for å ta det opp, mens jeg selv ser Farmen på tv2 :-)

Unknown sa...

tine: Kanskje det er fordi Esquil fortalte om det for en stund siden?

eugenie: Nå holdt jeg på å skrive en kommentar om prioriteringene dine...men så kom jeg på at du sikkert gjør det på den måten fordi du vil ha Esquil på DVD (i stedet for
Farmen) så du kan se ham mange ganger :)

Anonym sa...

Gleder meg veldig til programmet ditt!
Tekstmeldinger er sendt rundt til familie og venner.
Regner med at du er rimelig spent på morgendagen?
Jeg og mange med meg er glad for at du har laget denne dokumentaren.
Lykke til i morgen med å se seg selv live på TV :-)

Anonym sa...

Jeg har til og med satt det på opptak i tilfelle jeg ikke får sett det.

Anonym sa...

Truls: Ja, du har rett. Vel, begge deler kan jeg se på web-tv uansett, men jeg har alltid gjort det sånn at jeg tar opp fra NRK mens jeg ser på tv2. Og det kan så godt hende jeg ser programmet mange ganger. Jeg er som en del vet, synshemmet, og synes derfor det er greit å se ting i opptak, for da kan jeg ta pauser innimellom. Mens farmen er et sånt program jeg ikke trenger å følge så nøye med på :-)

...og ja, jeg vet jeg er rar, men jeg er stolt av det :-)

Tine sa...

Truls: Tvilsomt.

Jeg lurte litt på når jeg hadde fått det med meg. For dette er lenge siden jeg fikk høre om.

Anonym sa...

Det er lagt inn som påminnelse på tlf for lenge siden, så dette skal jeg nok få med meg. Forøvrig greit å vite hva "bloggnorge" gjør i morra kl. 19.55...

Tine: Det er jo lenge siden Esquil skrev om det første gangen...lizzm.

Anonym sa...

Spennende! Jeg stiller inn videospilleren og satser på å få sett det senere i kveld.

Har sendt emailpåminnelse til alle jeg tror er interesserte, dessuten er det en del av oss som reklamerer for programmet på Facebook i dag. :)

Lykke til Esquil!

Anonym sa...

Lykke til og fingers crossed!
ME er en av de tingene jeg har lært mye om via bloggere. GOD folkeopplysning kaller jeg det!

Cubic Bubbles sa...

Dette skal jeg også få med meg, har stått i kalenderen siden jeg fikk høre om det første gangen. Blir spennende å se det!

=Anja sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Hils til Esquil og si :
Vææældi Bra!
Det programmet må j se :0)

e sa...

Nei og nei. Det har stått i kalenderen min i flere uker, men så må jeg på møte i kveld! Ikke kan jeg ta det opp heller.. Håper jeg får nett-tv til å funke da.

Betty Boom sa...

Jeg føyer meg inn i rekken blandt tv-tittere i kveld.

Respekt,

Betty

Anonym sa...

Hei! Måtte sende en hilsen til deg, ser programmet på tv nå. Stå på, flott at du står frem og forteller om livet med ME, viktig at folk for bedre forståelse for sykdommen.

Karina.

Anonym sa...

Hei
jeg ser også programmet nå, man bøyer seg i støvet.- beundringsverdig hvordan du har klart alt dette

Kirsten

Unknown sa...

Hei Eskil, jeg ser på dokumentaren nå, den er veldig flott. Jeg vil bare få anbefale www.lightningprocess.com. Du kjenner vel helt sikkert til det, men likevel, likevel. Jeg reiser selv til England i morgen for å gå gjennom dette programmet. Bare ta kontakt om du spørre om hvordan det fungerte!

Alt godt,
Ida

Anonym sa...

Så fin du var! Nydelig program, jeg er stolt av deg!

Betty Boom sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Har sett, og det er nesten så eg vert forelska :) Du gjer ein god figur, framstår som smart, søt, sjenert og sympatisk. Og gir ME eit ansikt. Du er viktig for mange!

Paal Christian sa...

Flott program!

Anonym sa...

Så utrolig enig med Kvitveis ^_^

Sif sa...

Jeg sier aldri så mye når jeg kommenterer, Eskil, men jeg mener det jammen når jeg først gjør det;

HURRA for deg!!!!

Og nok en gang; takk for at du deler!

Isobel sa...

Jeg så på programmet med gråten i halsen. Det er fint at folk får se hva dette handler om.

Anonym sa...

M.E. (Utmattelses-syndrom)
Hva er ”ME”?
Der er noget kollaps under spesifikke celler, der tilhører noget for hva der tales for motoriske systemet i hjernen. Således er der óg lik der er noget tilsvarende for menneskebarn der bærer multippel skleroser (MS). Der er noget forlammelser, dog der er en noget programmering av tankeceller, der forlammer. Der finnes alt tilfrisknede informasjoner der kan lede dertil for at gjenoppbygge kraften. Dog der påvirker sådan for motoriske systemet, så der bliver til opplevelser for hva menneskebarnet er fortapelse av sin energi.
Vil en Atlas-korrigering være en riktig behandling? (Atlas er den øverste virvelen i nakken.)
Så vil det for nogen, korrekt. (261107)Iliuka.net..

Kristian sa...

Hei! Jeg så programmet angående deg og din situasjon på TV nå, veldig sterkt! Jeg har wiplash og sliter mye med utmattelse og trøtthet, men ingenting sammenliknet med ME selvfølgelig. Jeg synes du er tøff som står fram også! Håper det går en vei med deg, og det er oppover:) Skal be for deg!

Avil sa...

Godt jobba! Eg var litt redd for at dei ikkje skulle vise kven du er, og gjere deg til sjølve sjukdommen. Men eg syns no me fekk eit glimt av Eskil sjølv. Veldig bra.

radiohode sa...

Litt sånn "vår mann på krinkisen". Men det er jo selvsagt helt feil. Flott sjåvv, Esquil.

Anonym sa...

Så utrolig bra!!!! Det kan ikke sies sterkt nok, du er helt herlig i det programmet! Jeg synes du fikk frem så mange aspekter ved ME og situasjonen din, på en intelligent og lun måte. Uten at det ble for "dramatisk" og skremmende, bare riktig og sterkt.

Flere har sagt det, og jeg henger meg på: Du er en inspirasjonskilde, en gledesspreder, en kjemperessurs og i tillegg kjekk og snill! (Nå håper jeg samboeren min ikke leser alt dette..ehe..)

Håper du har en bra kveld og igjen: Gratulerer med et flott program!

Jonnis sa...

Hei! Måtte bare sende en hilsen til deg når jeg så programmet. Stå på! Hilsen Jonnis som du delte rom og kontor med på Setermoen

=Anja sa...

Velkommen tilbake til livet:0)

sLUTT

Anonym sa...

Du imponerer med styrken og pågangsmotet ditt, Eskil. Snakk om å stå opp som Fugl Fønix!
Jeg hang meg opp i ditt ønske om å gå tilbake til universitetet. Det er slett ikke for sent i din alder. Selv gikk jeg tilbake i en alder av 44 og fant at det var flere voksne som hadde fått samme ideen. Litt avhengig av fag, kanskje, hvordan aldersfordelingen vil være, men vi dannet etter hvert en fin gjeng av "oldiser" på samfunnsfag.

Anonym sa...

Takk, Eskil. Kan du takke foreldrene dine også for at de stilte opp? Jeg er så glad for at dere gir denne livssituasjonen et ansikt, slik at verden har en litt større mulighet til å forstå. Knakk helt sammen under sangen din om "bitelitt glad i". Den traff meg rett i hjertet som forsatt elskende ekskone. Takk, igjen.

Cubic Bubbles sa...

Applaus herfra! Veldig bra, Eskil!

Du sa veldig mye klokt, men jeg bet meg spesielt merke i gløden hos deg når du snakket om å skrive, følelsen av det å GJØRE noe, selv om man bare orker noen minutter hver dag - det er så bra sagt!

Jeg tror jeg har snakket med deg tidligere om dette også, men du er både et stort forbilde og et skummelt skrekkeksempel - så tusen takk for at du delte dette, slik at bevisstheten omkring hvordan å takle denne sykdommen øker slik at kanskje ikke så mange behøver å bli så syke som du ble.

Ønsker deg alt godt!

Anonym sa...

Kjempefin dokumentar!

Og foreldrene er like reflekterte og flinke til å ordlegge seg som sønnen ;-)

Håper kroppen takler greit all pågangen etter programmet nå, og at vi får se bloggeren Eskil tilbake i rølerform igjen snart.

Takk og klem fra Beamer

Anonym sa...

Til alle dere som er innom for å tipse om "mirakelkurer":
jeg kan love dere at Eskil og alle andre ME-pasienter med konktat med omverdenen er grundig informert om slikt allerede!

Swazi sa...

Hvis du ikke er en del av bloggeliten nå, så vet ikke jeg. Et veldig fint og informativt program - og ikke for sentimentalt. Trøndere lager jo som kjent aller best tv. ;) Ellers gøy å se at du støtter ditt lokale bibliotek.

Nissemann sa...

Flott, Esquil! Modig gjort av deg å stille opp, og veldig sterkt å høre foreldrene dine være ærlige om hva de tenkte da du ble syk. Dette skal du være svinaktig fornøyd med!

Anonym sa...

Tusen takk Eskil for en fantastisk dokumentar.
Har jo blitt litt kjent med deg gjennom din blogging og visste at du kom til å få til en bra dokumentar.

Jeg gledet meg til å se det og ble ikke skuffet.
Har sendt ut masse Tekst meldinger i dag og jeg håper så mange som mulig har fått dette programmet med seg.

Klem til mitt Me-forbilde :-) hehe

En hilsen til dine foreldre som så fint fortalte hvordan det var.

Fortsett og kjøre bilturer!
Hilsen ei som akkurat har tatt seg 4 bilturer selv etter mange måneder i mørket :-)

odan100 sa...

Hei:) Føler jeg har noe her du må se på i forhold til sykdommen din. Det er gjort store framskritt innen moleculær biologi de siste årene, og i USA er det nå forskning som ser ut til å ha funnet løsningen på ME. Navnet på dette synet og behandlingsformen heter Marshall Protokollen http://www.marshallprotocol.com/ . Her er en Norsk link, scroll ned til Marshall http://www.matoghelse.no/mer-hjelp-til-me-pasienter.520443-48598.html . Den nye forståelsen går ut på at det er bakterier og feil i imunnforsvaret som forårsaker sykdommen, og med det som utgangspunkt blir man behandlet. Resultatene så langt er VELDIG positive:)

Anonym sa...

Det var godt å se deg smile, Esquil. :) Ha gode dager.

Anonym sa...

Det gjorde sterkt inntrykk å få et blikk inn i hva du og dine nærmeste har gjennomgått. Har truffet felles O-venner på diverse løp, og så har jeg jo fortsatt broder'n i din by. Så vi har hørt noe om din situasjon tidligere.
Husker jo deg som en aktiv ung og trivelig gutt fra tida vår i Trondheim. Vi føler med dere alle, så du må gjerne bringe hilsenen videre.
Og du er jo ikke typen til å gi deg så lett. Det er i motbakke det går oppover! Lykke til videre!

Anonym sa...

Hei, Eskil. Det gjorde et sterkt inntrykk å se programmet. Jeg visste at da hadde vært dårlig lenge, men ikke at det hadde stått så dårlig til. Godt å se dog at du ikke har mistet humoren tross den tunge tiden. Håper framgangen fortsetter.
Hils for øvrig 28 Mjølhus.

Mvh

Ole Petter

Anonym sa...

Veldig bra, Esquil!

Du framstår som ærlig og liketil, og gjør en god figur.

Programmet virket nøkternt og ordentlig, synes jeg, selv om det kanskje ble litt knapt. Vi aner (i den grad det går an) hvordan dette må ha vært, men det var likevel en positiv tone. Bra at de greide å gjøre dette generelt informativt samtidig som det var personlig.

Lykke til videre med de små seirene i hverdagen!

Anonym sa...

Hei Eskil.

Synes programmet om deg på NRK var greit. Jeg er likevel litt skuffet over vinklingen av dokumentaren. Synes det ble satt veldig lite fokus på kognitive fatigue, og altfor mye på fysisk utmattelse. Dette satt sykdommen i et uheldig lys som gjør at det virker som at du bare var trøtt og måtte ligge å sove i noen år nede i kjeller'n. Og det stemmer jo ikke.

Hvis du er medlem av MENiN sitt nettforum kan du jo ta kontakt med meg der. Kallenavnet er |maze|.

Synes forøvrig det er fint at det bir satt mer fokus på sykdommen. Har full forståelse for at det blir svært vanskelig/nærmest umulig å belyse alle sidene ved en slik komplisert lidelse, men vil gå så langt som å foreslå at det er de mentale problemene/sviktene som er det aller verste med sykdommen.

hilsen

|maze|

mirakel sa...

Jeg føler ikke jeg kan la være å skrive en kommentar her, selv om jeg allerede har sagt det meste..

Du skal være svært stolt av deg selv etter dette, Esquil. Du er en inspirasjon for mange. :) Jeg likte særlig godt fokuset på at du blir bedre. Det gir håp.

Og denne gangen er det jeg som er stolt av deg, dersom du gir meg lov. ;)

Stor klem fra groupien din (høhø)

lanzetudor sa...

du ser godt ut eskil. om jeg ikke ble forelska så ble jeg hvertfall rørt av ektheten din. som du sjøl sa, det er så mye tull overalt. godt å se hel ved. peace and love fra knut.

Nissemann sa...

Trist du slutter å blogge, hele 36 år etter første bloggpost. Noen kommer, og noen går. Vi som erigjen skal føre arven videre. Hyggelig å ha kjent deg - det var gøy så lenge det varte!

Anonym sa...

Slutte å blogge? Jeg håper dette er en aprilsnarr?

Veldig fint program i alle fall. :) Det var utrolig lærerikt.

Anonym sa...

Det var et fint program. Håper du går lysere tider i møte, og at du får mange fine dager. Merkelig men jeg kjenner meg ganske mye igjen i det med å føle seg sliten av veldig lite. Jeg har ikke ME, men som synshemmet bruker jeg masse energi som andre tar forgitt. Det hender jeg også må prioritere hva jeg skal gjøre, for ikke bli dønn sliten, og sengeliggende med migrene dagen etterpå.

Så et innslag for noen år siden om ME og fikk da respekt for sykdommen. Da fikk vi se en som klarte et lite intervju på 2 minutter, før han måtte tilbake til senga igjen. Og så måtte de kviskre hele tiden for normal stemme ble for mye.

Lykke til videre, og håper det går bra.

Anonym sa...

Fine mannnen.

Anonym sa...

Hei Eskil! Det var rørende å se hvordan du har taklet sykdommen. Den lune og fine humoren, samfunnsengasjementet og at du har klart å produsere så mye!

Lykke til videre
E. Jørgensen

Anonym sa...

Dette var fantastisk bra, Eskil! Takk for at du stilte opp og ga ME et ansikt. Jeg er helt uenig i kommentaren som kom ovenfor her et sted om at det virket "som at du bare var trøtt og måtte ligge å sove i noen år nede i kjeller'n." Jeg synes det kom fint fram at det var så mye mer enn det...

Jeg kan tenke meg det må ha vært en påkjenning å ha et tv-team rundt deg og sikkert en del stress med at programmet skulle på lufta også. Derfor enda mer imponerende av deg at du brukte tid og krefter på dette.

Takk Eskil...

Sigurd sa...

Klem til Esquil!

Anonym sa...

I natt drømte jeg om deg. :rødme:

Anonym sa...

Sterkt, som alltid. Imponerende, som alltid. Godt jobba, som alltid.

Anonym sa...

Du er kjempetøff som står fram med din historie.lykke til videre.
Hilsen slekning i Selbu

Anonym sa...

Så programmet ditt igår, det var fengslende greier. Synes du er tapper, og er imponert over at du har fått til langt mer enn meg som er frisk.

La merke til både i programmet og her at du ser ut til å fortsatt bruke Internet Explorer. Oppriktig overrasket over at noen som er så opptatt av og aktiv på nett fortsatt bruker den - trodde det idag var nærmest uhørt!

Jeg skal ikke ta masse plass her til å ramse opp de hundrevis av måtene livet blir enklere og bedre dersom man bruker Opera - det finnes det allerede plenty av sider som omtaler i detaljert ordelag. Som om det faktum at det er et knakende godt stykke programvare ikke er nok, er det faktisk noe så sjeldent som en nettleser i verdensklasse fra IT-u-landet Norge. Det er ikke vanskelig å støtte norsk industri når produktet er så overlegent som dette!

http://www.opera.com/products/desktop/switch/

Gir du det en real sjanse, føles det direkte fælt å gå tilbake. Jeg snakker av erfaring.

Hilsen en som har gått og nynnet på Kari Pekka Kyrö i hele dag :)

Esquil sa...

Hei gode mennesker! tusen takk for alle hyggelige kommentarene. det er for mange til at jeg kan gi personlige svar til alle, men hvis dere som iblant stikker innom kan unnskylde meg, vil jeg prøve å svare noen av de som ikke har vært her før:

ida, jeg vil gjerne høre hvordan det fungerte. tenker på å prøve det, men må isåfall bli friskere først.

lykke til, kristian, og takk for omtanke

hehey, jonnis jo! artig å høre fra deg igjen, håper du har det bra.

elisabeth, jo, men det var ikke studiene jeg savnet.

glad for at sangen rørte deg, anonym, var redd det bare er jeg som blir litt sippete av den.

odan100: takk for tips.

hei Hans! Takk for hyggelige ord, de gamle her hjemme hilser tilbake :)

Hei Ole Petter! sist jeg så deg var du kåret til beste børs-guru, det var artig å se. Husker jeg var fornøyd med at du var den eneste av meglerne som var istand til å nevne noe du hadde bommet på også.

hei |maze|
Ja, jeg sa også det til NRK da jeg så programmet, at det er en lang distanse fra å se en mann som ligger i en seng og til hvordan jeg hadde det. Mine beskrivelser av de vondeste tidene ble ikke tatt med. Men jeg tror en bedre formidling av horroren ville gjort programmet ubehageligere å se på, og jeg er ikke sikker på om det hadde tjent saken bedre.

lanzetudor: om du ikke ble forelsket nå blir du det når du får se hvor store myke pupper jeg har fått.

aina: aprilsnarr bekreftes

takk skal du ha, anonyme selbygg :) hils slekta

heizahn: det er NRK som bruker internet explorer. selv sluttet jeg med det etter en del runder med virus.

kvitveis: *bluss*

Anonym sa...

Veldig sterkt og fint program. Om jeg ikke respekterte deg nok fra før, så gjør jeg det iallefall nå.
Fortsatt litt forelska i trønder-sangen din, og det var rørende å se at du sang den. :)

Stå på! Venter fortsatt på at du skal komme tilbake til bloggen, selv om Truls gjør en strålende jobb i mellomtida da. ;)

Anonym sa...

Hei Esquil! Fantastik dokumentar! Jeg er fra Mexico, men jeg er gift med en jente fra Norge som har ME (3 år), hun er alvorlig syk, bruker sonde for å få mat, ligger på mørke rom og jeg har ikke snakket med henne på 2 år...men din storie gikk meg mye håp!Tusen takk!
TA ME PÅ ALVOR

Esquil sa...

takk plysjhai :)
hyggelig at du liker trøndersangen. de hadde klippet vekk starten, (det finnes ikke store ord på trøndersk), så trønder-poenget forsvant vel for de som ikke hadde hørt den før.

---

åh, sonde, da er det ille. jeg hadde en periode på nesten 14 dg hvor jeg ikke fikk i meg mat, men legen ville ikke gi sonde. det var et ganske slankende år. lårmusklene ble så tynne at når jeg la lårene i kors møttes de ytre ankelkulene.

håper det går bra med dere. det kan hende det er mye bra inni henne når hun kommer ut.

Anonym sa...

Jeg kommer litt i etterkant av alle andre som har gitt deg velplassert skryt angående NRK-programmet.

Jeg så det, jeg lærte av det og jeg vil huske det. Tøft gjort!

Anonym sa...

:)

Anonym sa...

VELDIG BRA. TAKK SOM DELER.

Og eg har tro på at du kjem deg, si i fra når du er klar for en rock`n roll konsert, da får du æresplass i BACK ON TRACK HALLEN :-D

Betty (bryr mæ)

Esquil sa...

Sent men godt, Kjetil, hyggelig sagt av deg :)

Takk betty :) konsert er et mål langt der fremme ja.

takk igjen til victoria, mirakel, virrvarr, karina, kirsten og alle dere andre som har gitt hyggelige kommentarer også :)

Anonym sa...

Hei Eskil!
Bedre sent enn aldri med en kommentar til dokumentaren...:)Kjempe flott at du stilte opp på dette, synes dokumentaren var flott!! Du gjorde en fin figur, så mye kreativt du bedriver! Jeg beundrer din "stayer" evne gjennom sykdommen.. At du holdt ut uten å bli gal rett og slet.. Har selv Me på 5 året..og er på langt nær så tåålmodig som du..

Synes kombinasjonen av de ulike vinklingene; fra foreldrene dine, vennene, litt om det gamle livet, litt om bedringen,bilturene, sanger, blogg osv.. var perfekt. Jeg synes iallfall det er viktig at folk rundt meg ikke mener jeg ER bare ME, men noe mer.. Dette kom så tydelig fram synes jeg- at du er noe mer enn bare ME-en.. Samtidig fikk man også høre om hvor ivalidiserende denne sykdommen er gjennom det du selv sa, foreldrene og gjennom bilder.

Fikk alle mine til å se på det:)

Jeg gråt da jeg hørte sangen din om ekskona.. Har selv mistet forloveden/samboeren min pga sykdommen og tankene mine gikk tilbake til det...

Jeg vet ikke om du er på me-forum, men tenkte jeg kunne linke deg til noen tråder om deg.. takketråder:)

Stå på videre, ja som det er nevnt så er du forbilde for meh på mange områder..

klem fra med-syk blogger


http://meforum.diskusjonsforum.no/meforum-about6788.html&highlight=eskil

http://meforum.diskusjonsforum.no/meforum-about6777.html&highlight=eskil

http://meforum.diskusjonsforum.no/meforum-about6763.html&highlight=eskil

Anonym sa...

Tusen takk for at du og dine deler så generøst. Jeg så programmet på nytt igjen i dag, og jeg har nesten ikke ord for hvor flott jeg syns det er at dere laget dette. Noen av mine fikk økt forståelse for ME etter programmet, og jeg føler meg sett gjennom at de har sett på deg.

Tusen takk, og lykke til på veien ut igjen.

Mona

Esquil sa...

tusen takk selv, mona, det gjorde godt å høre. lykke til :)