14. mars 2008

Påskekrim

Det var en mørk og stormfull natt. Utenfor leiligheten min var det helt stille. Ikke vet jeg om det skyldtes at påskeferien nettopp hadde begynt, eller om det skyldtes noe annet. Men en ting visste jeg: Et sted er det en morder. Det må være en morder. Det blir ingen skikkelig påskekrim uten en morder.

Jeg beveget meg inn på rommet hvor PC-en min står. Når jeg er avskåret fra resten av verden er PC-en min nærmeste venn. Når jeg skal lette hjertet mitt, lytter den. Den tar til seg strømmer av ord som jeg taster inn. Støyer litt kanskje, avgir litt varme… men den holder på mine hemmeligheter, og kan videreformidle mine spørsmål. Akkurat nå lurer jeg på hvem som er drept. Noen må jo være drept for at det skal være en morder.

PC-en serverer ikke noe godt svar i dag, så jeg ber den legge et innlegg ut i rølerbloggen. Kanskje noen av leserne der har forslag til hvem som kan være drept? Anyone? Jeg vil rulle opp en sak. Finne motivet. Finne gjerningsmannen. Jeg har allerede kjøpt hatt og øvd meg på å se morsk ut i speilet. Nå vil jeg prøve det ut i praksis. Jeg vil debutere som påskedetektiv. Jeg trenger en sak, og jeg trenger et plot. Men først og fremst trenger jeg et offer. Et lik. Eller et spøkelse.

Kjenner du noen som har blitt drept i starten av påsken? Stukket med kniv? Skutt? Druknet i chili? Kanskje er det en nabo i bloggebyen som er funnet overkjørt på Elite Boulevard? En tilsynelatende uskyldig koseblogger som er kuttet i biter og dumpet i en søppelsekk i grøftekanten ved Møkkablogger Highway? Eller føler du deg kanskje selv litt halvdød? Ta kontakt med rølerbloggens detektivkontor.

6 kommentarer:

Anonym sa...

"uskyldig koseblogger som er kuttet i biter og dumpet i en søppelsekk i grøftekanten ved Møkkablogger Highway". Right here.

Anonym sa...

Jeg ble med ett litt usikker på et blogginnlegg jeg leste her om dagen.

"Esquil har tatt seg en liten pause igjen, og jeg stepper inn som gjesteblogger"

Aner jeg ugler i mosen?

Anonym sa...

Jeg tror Cecilium er inne på noe her. Kan du bevise at Esquil fremdeles er i live, Truls?

Anonym sa...

Støtter utspillet, hvor er Esquil? Hvorfor har du overtatt Truls? Er det sikkert at det er du som er detektiven? Kanskje nettopp du er morderen?

Anonym sa...

Og hvorfor i all verden var det helt stille utenfor leiligheten din da det var en mørk og stormfull natt?
Ja, nei, jo, her er det noe muffens...

Tonita sa...

Flere personligheter forvirrer meg. Esquil og Truls - kan dere ikke holde dere fra hverandre, - ha hver sin blogg?

Og når det gjelder "se morsk ut i speilet", så holder det lenge for meg å være tøff i pysjamas.

Beklager - ingen forslag.