6. desember 2006

Ett år med røling: Ikke bare tull

I dag feirer Esquil røler om aka Rølerbloggen ett år. Gratulerer til alle som har bidratt, i kommentarfeltet eller som leser! Uten dere ville neppe denne dagen kommet.

Bloggen startet med mottoet "Ikke bare tull, ikke bare alvor". Dette er en "ikke bare tull"-kavalkade med sitater fra jomfruåret:

 • desember 2005
  De spilleavhengige mater disse maskinene så mekanisk at hvis en UFO landet og så dem ville E.T.'ene hatt trøbbel med å avgjøre hva som er menneske og hva som er automat. Vi kan ikke ødelegge folk på denne måten. Regjering etter regjering snakker om å løse fattigdomsproblemet, men spillemaskinene får stå.

 • januar 2006
  Som vann starter ondskapen som mange små bekker, som blir til større bekker, som samler seg til elver, sjøer og hav. Slik kan det bli hundrer av medskyldige til en voldtekt, tusener av medskyldige til et drap, millioner av medskyldige til en krig.

 • februar 2006
  I dag har elleve dødd i Libya under demonstrasjoner mot Muhammedtegningene. Femten har dødd i Nigeria. Tjueseks menneskeliv på en dag. Synes dere fortsatt det er en god idé å publisere Muhammed-tegninger der ute i bloggebyen?

 • mars 2006
  Dermed starter et forhold til en osloperson ofte på topp og utvikler seg nedover. Mens forhold til folk fra andre deler av landet gjerne starter nølende og forsiktig og utvikler seg i positiv retning etterhvert som man blir trygge på hverandre.

 • april 2006
  og det syke svinet legger til kaldt at voldtektene er den delen av krigen han savner mest og jeg leter etter pistolen min på låret men der er det bare løs tape våpenet mitt ligger på bunnen av sjøen og foran bilpanseret er ikke veien asfaltert lenger
  2006

 • mai 2006
  Hver gang en setning dukker opp som vil få konsekvenser, så ramler den ut av kjeften før jeg får stoppet den. Som om jeg er en sosial basehopper, disse vanlige samtalene om vær og unger gir meg ikke nok spenning lenger, hver gang jeg kjenner suget fra fallhøyden må jeg bare hoppe for å se hva som skjer.

 • juni 2006
  Om bare gress kunne gråte, tenker jeg. Om hvert enkelt av de grønne stråene kunne hyle like mye som et menneske gjør når det blir klippet. Da ville verden vært fri for gressklippere.

 • juli 2006
  Norske soldater er ikke i krig, de bevarer fred. Ingen spørsmål. Norske fly slipper ikke bomber, de støtter amerikanske fly. Ingen spørsmål. Nordmenn har ikke drept irakere. Ingen spørsmål. Knapt drept en afghaner. Ingen spørsmål. Ingen intervjuer med enkene, ingen bilder av de faderløse barna. Norske soldater er der for å dele ut tøybamser til unger og reparere vannledninger, og vi tror på det.

 • august 2006
  Som om en bil slo på tusenmeterslyktene rett foran øynene mine gikk omgivelsene rett fra stupmørke til totalt lys. Lyset gjorde ikke vondt, det var hvitere enn menneskelys, det var hvitere enn noe jeg noensinne hadde sett.

 • september 2006
  han aner toppene av grønne trær inni, lar seg bevege over synet av grønne trær, en så pervers farge på noe levende. Kroppen protesterer, men døden er glemt, familien er glemt, han glir resolutt frem mot målet.

 • oktober 2006
  Og SUV-mann stemmer mørkeblått, han vil ha krig. Når det blir krig verver han seg, reiser avgårde og blir skutt. Slik reguleres bestanden av SUV-mann ned igjen, det blir flertall for fred, mer SUV-mann-formering, ny krig. Slik har planeten svingt mellom krig og fred gjennom hele verdenshistorien. Det er en naturlov vi ikke kan gjøre noe med.

 • november 2006(aksling):
  Sannsynligvis tok de klagebrevet mitt, kastet det i forbrenningsovnen sin, utvant energien av det og solgte energien tilbake til meg
 • 17 kommentarer:

  Anonym sa...

  Herlig blogg det her. Fortsett det gode arbeidet.

  Anonym sa...

  Gratulerer med dagen.
  Og nå kom jeg på Gressklippermannen...
  Jeg syns nok det er det beste av alt!

  Esquil sa...

  takk sadie, og takk for klem i går :)

  takk tine :) kanskje det, ihvertfall var det en bra periode i bloggens historie.

  Trine sa...

  gratulerer med bloggbursdagen!
  veldig morsomt å finne deg igjen etter alle disse årene og godt å se at det fortsatt er liv i deg :)

  Anonym sa...

  Grattulerer med dagen rølerbloggen! :D:D Stor klem fra meg:D Min blogg fyller 1 år på Søndag faktisk:) *cyber kake*

  Anonym sa...

  Hurra hurra hurra!

  Undre sa...

  Gratulerer så mye, Esquil!

  Anonym sa...

  Jypling!

  Anonym sa...

  Gratulerer!
  Du er akkurat en dag eldre enn meg (som blogger - jeg er jo gammel i livet). Desember 05 må nok ha vært et høydepunkt for blogging generelt.
  Stikk innom meg i morgen da?

  Anonym sa...

  Jeg føyer meg til rekken av gratulanter. Særs velskrevet og underholdende blogg!

  HB sa...

  Gratulerer med ettårsdagen!

  Anonym sa...

  Gratulere, ser fram til flere år!

  Anonym sa...

  Hjertelig til lykke, Esquil!

  Esquil sa...

  Takk for gratulasjonene alle sammen!

  Hei trine-queen-oh-#quiz-show, takk for sist :) Venter fortsatt på at du skal dukke opp på 'vil du bli millonær'...

  Anonym sa...

  Så patetisk at jeg ikke har gratulert enda. Men nå er det gjort: Grattis!

  Trine? anathema? Min gamle kombattant? Åååh, så koselig! Vi har jo vært sammen på jepperdi.

  Det er posse, liksom.

  lanzetudor sa...

  Heia Rosenborg

  Trine sa...

  Esquil: Jeg venter fortsatt på at Fridtjof skal ringe. Hvis ikke jeg får en personlig invitasjon kan det egentlig være det samme. Synd du gikk glipp av opptredenen på Jeopardy. Jeg var jo til og med flinkere enn gameshow-gutten Espen/Iversen/posse ;)

  Iversen: Takk for sist! Jeg hører du har overgått meg når det kommer til gameshow-gevinster :)
  Gratulerer med det og gratulerer med artig blogg! :)