9. januar 2008

Blogger blir sjef for avis

Da Sonitus i sin tid ba meg rangere de elleve viktigste bloggerne, tok jeg med SV'eren Snorre Valen som overraskelsen på venstresiden av laget, skjønnet inn foran RU-leder Mimir. Både Snorres blogg og Sonitus ' liste er borte fra nett, men Snorre har vist seg tilliten verdig, han er blitt daglig leder for den nyoppstartede Arbeider-Avisa i Trondheim.

Som jeg sa da iNorden nylig intervjuet meg, det er denne veien jeg tror utviklingen går. (Søkke dette ble klysete. Da ditt og datt intervjuet meg blablabla. Bjørn over med meg.) Fra Bloggosfæren Quo Vadis:
Om en del år sitter det bloggere og ex-bloggere overalt i ledende posisjoner i næringsliv og media. Da kan mediebildet i landet se ganske annerledes ut. Blogging er interessant ikke bare pga. hva det er i dag, men like mye hva det kan bli.
Arbeider-Avisa blir den første som ledes av noen fra Bloggebyen, det skal bli spennende å se om det har noen effekt på avisen.

Arbeider-Avisa var Trondheims nummer to-avis til den ble nedlagt på nittitallet. Jeg leste mye i blekka i barndommen, da var den en koselig sak, avisen hadde litt Mattisborgen-feeling. Etterhvert minnet den mer om Peterandrejs nå nedlagte norske blogg, den ble horete og lekte VG. En lokalavis som har krigstyper på forsiden ser ganske latterlig ut de dagene det bare er agurker å ta av, i tillegg var avisen så til de grader på vei ned at selv krigstypene var fritatt for korrektur. Arbeider-Avisa presterte på dødsleiet en hel del av de fysisk største skrivefeilene jeg har sett i livet.

Håper Snorre går langt tilbake hvis han skal hente inspirasjon fra tidligere utgaver. Kjempemasse lykke til!

5 kommentarer:

Avil sa...

Kewlt!
heia Snorre!

Strekker sa...

Du må ikke bruke uttrykk som "bjørn over med meg" hvis du vil at oppmerksomheten min skal henge seg opp i andre ting! :D Fantastisk.

Anonym sa...

Woohoo! Røver-PR til meg.

Og vi røvere heier også på Snorre! :)

Esquil sa...

strekker, takk, uttrykket har jeg snappet opp hos lordeks, jeg vet ikke om han lagde det selv. det er bra ja :)

avil, rd, dete r hyggelig av dere

første nummer kom i dag og avisa er helt annerledes og mye mer intelligent enn forgjengeren. kanskje på grensen til for intellektuell for å slå an bredt, men en virkelig bra avis.

Anonym sa...

Her kan det vel også legges til at Ali Esbati har blitt debattredaktør i Dagbladet. Der har vi en yrkesretning som blogging er skikkelig megarelevant for.