6. januar 2008

Vegetarmat i Trondheim II: Statoil Nidarvoll

Planen i dag var å teste ut McDonalds på Nidarvoll. Men døgnrytmen min er fortsatt pult, og jeg kom dit en halv time etter stenging. Valget falt dermed på Statoil Nidarvoll.

I kassen møtte jeg samme problem som sist, all aktuell mat hadde kjøtt i seg. Salat med kjøtt har vi prøvd, så jeg gikk for burgeren. Dama bak kassen var kul og sjarmerende og trekker opp.

Burgeren ble anbrakt på passasjersetet, oppå et teppe, mens jeg kjørte for å finne et trivelig sted å spise. Da jeg akselererte på vei ut på motorveien, valgte burgeren å leke med sentrifugalkraften. Den skled nådeløst og uvergelig vekk fra meg som tapt kjærlighet. Katastrofen var et faktum, og jeg stoppet i panikk i akselerasjonsfeltet på E6 for å redde stumpene.

Dressingen og det ene brødet hadde lagt seg godt til klint ned i bilsetet, tilfeldigvis like ved flekken av bringebærsmoothie fra episode en, som forøvrig nå har blitt rustrød. Smoothie og dressing ligger nå i kronologisk rekkefølge slik at vegetarmatserien min kan leses av på setekanten i mammas bil.

Kjøttet fra burgeren, samt det andre brødet, mye av salaten og baconet kunne jeg plukke opp fra sidelomma på passasjerdøra. Jeg er bakteriefrik, så under normale omstendigheter skulle måltidet vært avsluttet der. Men jeg var ulvesulten, og burgerkjøttlefsa var varm og god mot huden min og så opp på meg med store bedende kuøyne. Spiiis mmmeg, sa den.

Jeg restaurerte hamburgeren sånn omtrent, som om det var et bygg-din-egen-burger-byggesett jeg hadde kjøpt. Siden jeg var redd for å gjenta tabben spiste jeg maten der jeg var, i akselerasjonsfeltet på motorveien. Ikke den mest innbydende restauranten jeg har vært i, men veldig eksotisk.

Burgeren var velkomponert, brødet mykt, salaten myk, alt rett temperert, ingen harde kalde kinakålstubber som skilte seg ut. Kjøttet var godt unna michelinguiden, og selv med ekstra krydder fra bildøren var krydringen lite spenstig, men alt i alt en forbausende bra burger fra Statoil.

Jeg frikjenner Statoil for de små sandkornene jeg slet med mellom tennene, siden de sannsynligvis stammet fra sidelommen i bildøren, så alt i alt

Terningkast: 4

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ler og ler! :D Snart må du teste ut møbelrens.

Anonym sa...

Har bilen til moren din setevarme? Jeg satte meg på en kartong lettmelk i passasjersete til bilen til pappa en gang. Den sprakk, og de ble søl, greit nok det. Det virkelig problemet dukket opp noen uker senere, da vi satte på setevarmen. Hellige stinkbombe, Batman! Jeg bare nevner det tilfelle du har tenkt å søle milkshake i løpet av denne serien eller noe.

Anonym sa...

Det gjør i hvertfall ikke positive ting med matlysten å lese matspalten din her.. Kanskje en bra måte å oppfylle eventuelle nyttårsforsett om å gå ned i vekt på?

Anonym sa...

Måtte ta pause undervegs i lesinga pga latteranfall :-)

*Stakkars Mammas bil*

Men kua er nok innmari tilfreds med terningkast 4 i en vegetarmatanmeldelse...

Elisabeth sa...

Lurer litt på hvordan den bilen kommer til å se ut da du har prøvd alle spisestedene...
Risikerer vel at det blir kollektivtransport framover hvis du fortsetter sånn her, tipper mamma ikke er så glad? :)

Esquil sa...

ana, det kan fort bli et behov ja. har du noe å anbefale?

sonja, det er setevarme ja, men heldigvis drikker jeg ikke melkeprodukter. synd med stinkbomben, men litt godt å høre at jeg ikke er alene, da :)

serendy, jeg tar selvkritikk på at jeg ikke greier å formidle mine kulinariske forundringsreiser på en innbydende måte.

godt å høre, beamer :) tror kanskje ikke kua bryr seg så hardt. eller forresten. hvis jeg likevel skulle blitt spist, ville jeg nok foretrukket å smakt godt.

elisabeth, mamma vet det ikke ennå. og jeg håper ingen sier det til henne før den rustrød flekken er borte. forøvrig har jeg ambisjoner om å skjerpe bordskikk i bil, selv om matspalten ikke blir like gøyal da.

Anonym sa...

Jeg tror vanish (reklame, iik) har en rosa sprayflaske som spruter ut skum som man sprayer over flekken også vasker man med varm klut etterpå. Kjøpe og ha i bilen kanskje? ;)

Anonym sa...

Overraskende bra terningkast. Jeg havner nok også på en firer; Statoil-burgere er ikke så verst.

Til sammenligning deler jeg nok bare ut treer til mcDondalds-burgere.

Jeg ser frem til møbelrenstesting!

Anonym sa...

Du lærte ikke fra episode en, altså?

Jeg har forresten lært at det ikke er noe som heter "sentrifugalkraft" (i alle fall at det ikke er en kraft).

Esquil sa...

ana: takk for tipset. det kan trengs. bilen lukter tydelig burger nå.

ivers, ja den var overraskende bra.

emelie: jo, jeg lærte å ikke kjøpe salaten til shell. det får være måte på hvor mye læring man skal pakke inn i hodet :)

det har du rett i. på den annen side, appelsinbåt er ikke en båt heller, men det er et ord.

Pumita sa...

Haha, det var länge sedan jag skrattade så gott! Tack för det!

Anonym sa...

Jeg fant linken og tenkte på denne posten (og den forrige, forsåvidt): http://www.boingboing.net/2008/01/08/vegetarian-survival.html

Engeline sa...

Haha, nydelig. Jeg får lyst til å ta deg i armen og dra deg med på Persilleriet, jeg hører mye bra om vegetarmaten derfra, og jeg mangler selskap. Kanskje hvis virrvarret drar seg til byen, så kan hun introdusere oss?

Esquil sa...

emilie, takk skal du ha, det kan trengs i trondheim. ihvertfall på home valley. nå er jeg ikke spesielt fanatisk, da.

takk, engeline, så du blir ikke avskrekket av at jeg søler mat i hver episode? eller er det bordskikk du vil lære meg? gjerne sleng deg med når virrvarret kommer innom :) nå er jeg riktignok et vrak for tiden, men på sikt blir vel den sosiale kapasiteten bedre.