13. januar 2008

Er det noe stemning for et BloggIdol 2008?

Jeg syns det er litt lite action generelt i bloggsfæren for tida, et aldri så lite antiklimaks etter Tordenbloggen kanskje. Jeg får en veldig status quo-følelse. Jeg kjeder meg bare litt, og finner ikke på noe lurt å gjøre selv heller.

(Spørsmål fra Iversen)


Løsningsforslag:


Det er mange måter å arrangere et BloggIdol på, jeg har gjort meg noen tanker men vil gjerne høre flere syn.

Tanken er å opprette en ny bloggerblogg, og kalle den Blogg-Idol 2008.

Brukernavn og passord til Blogg-Idol-bloggen blir offentliggjort. Hvem som helst kan da blogge der, dønn anonymt. Hver dag et nytt tema. De godkjente innleggene som kommer inn en dag er med i avstemningen for den dagen. Vinneren går til finalen.

Temaene kan være de tolv mest populære kategoriene på bloggrevyen, en dag med dagbok/personlig, en dag med politikk/samfunn, en dag med blogging som tema, foto, mote, film etc.

I kvalifiseringen stiller alle dermed likt, uten at det hjelper å ha gode venner. Dette gir deg sjansen til å oppdage noen du ellers ikke ville ha oppdaget, eller at noen du mislikte faktisk kan ha noe for seg. Røper man sin identitet før avstemningen er ferdig, også til familie og annet stemmekveg, er det diskvalifikasjon.

Så samles vinnerne i en finale. Identitetene på finalistene røpes. De som ryker ut velger selv om de forblir anonyme eller ikke.

Finalen prøver vi å lage litt idolstyle, med utstemninger og show, kanskje portretter av deltagerne plassert på idol-stjerne-bakgrunner, etc. Men tolv runder blir for mye, det må stemmes ut mer enn en per runde. Kanskje kan vi gå fra 12 til 1 på tre runder?

Det viser seg også at det har vært et bloggidol på New Zealand, der arrangert av en avis, med praktikantjobb og masse gryn som premie. Kanskje snapper også en avis i Norge også ideen om noen år, når nok aviser har fått ex-bloggere som sjefer. Da er det greit å ha trent.

Det må være begrensninger på lengden på innleggene. På New Zealand var 100 ord begrensningen.


En fordel fra andre bloggekåringer er at man selv velger om man deltar.

Skal Bloggidol bli noe av må det finnes interesse der ute, og noen må arrangere. Jeg er en sliten mann og trenger i beste fall en medarrangør.

edit: arrangør fikset. Idol-bloggen er under konstruksjon. Nå trenger vi et par medlemmer til en skikkelig Idoljury. Gjerne noen som tør å si sin ærlige mening.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg kan godt henge med som medarrangør.

Hjorthen sa...

I England var det noen som kjørte Blog Brother for noen år siden, etter litt samme mal som dette. Man fikk ukentlige oppgaver om hva man skulle skrive om, og så ble en etter en stemt ut. Om det var noen stor suksess vet jeg ikke, jeg fulgte bare med i et par uker og vet ikke hvem som vant til slutt.

Men hvorfor ikke la folk være anonyme hele veien til topps? Hadde ikke det vært enda litt kulere, og fjerne ethvert element av stemmefiske og kompisstemming?

Anonym sa...

Jeg synes dette hørtes moro ut, jeg!! Sikkert fint (i alle fall for meg) om det ikke er skriving hele tiden. En stakkar må både få tid til å følge med - og leve :-)

Esquil sa...

bra ivers. vi får kjenne på stemningen her, da.

virket som om nz-versjonen var suksess, men det skulle bare mangle, med den premien.

ja, hjorten, jeg er ikke fremmed for den tanken. Men tror du ikke anonyme innlegg kan føre til mindre engasjement? anonymitet er ikke noen garanti mot juks, og jo mindre engasjement, jo lettere å kuppe.

føkkings juksesvineri som ødelegger. vanskelig å lage noe som folk ikke kan manipulere.

Anonym sa...

Jeg er med :)

Esquil sa...

bra, vic og emelie :) med ivers på laget skal dere ikke se bort fra at dette kan bli til noe.

ah, hjorth, den fine kompromissmodellen er seff å offentliggjøre hvem som er de tolv finalistene, men ikke hvem som skriver hvilke innlegg i finalen.

man må i så fall skrive fire korte poster for å bli bloggidol 2008. en for å nå finalen. det er overkommelig? eller?

Anonym sa...

Haha- jeg er skikkelig klar for å skrive innlegg og delta!

Squee- for en morsom vri :D

radiohode sa...

Jeg melder meg gjerne til å gi en skjerv i en jury, siden jeg ikke tror jeg kommer til å være med. Forpliktelser i form av å levere til faste tider er ikke min greie her inne.

Anonym sa...

Hvor er audition?
Jeg er med for sure.
Meeeeen, må det være hver dag? Hva med hver tredje dag eller noe?
Etter studere mye og jobbe mye, så går det bare ikke å blogge mye også. Blogge littegrann derimot :)

Anonym sa...

Ingen regler er fastsatt, dette er kun interessemåling. Regler og slikt offentliggjøres ved eventuell oppstart. Ja, jeg tar kommandoen selv om det er Esquils kommentarfelt.

For øvrig tror jeg jurytjeneste vil være mer tidkrevende enn deltagelse, eller hva sier du Esquil?

Anonym sa...

Også vil jeg understreke at jeg har vært våken altfor lenge, så den siste kommentaren må altså ikke tolkes som et diktaturisk "vil ikke ha innspill!"-glefs. Selv om den ganske tydelig er det. Men det må dere altså overse, for jeg klarer ikke å slette den. :p
Innspill og forslag til gjennomføring og regler er selvsagt så velkomment det bare kan være.

Rockette sa...

Dette hørtes gøy ut.
Selv eier jeg ikke konkurranseinstinkt, så kanskje jeg kan være dommer? bare ikke sånn ruthless-simon-kind. En mild og snill en, som kan trøste de utstemte
:-)

Anonym sa...

Om du kan være småfull, og trøste de unge mennene litt ekstra på bakrommet, så blir du Paula Abdul istedet.

Rockette sa...

*knis*, Minnie. Ja, det kan jeg godt:-)

Anonym sa...

Så bra opplegg! :-D Utrolig artig at dere tar dette fra en idé til å faktisk gjøre noe ut av det!

Hmm... lurer på om jeg kommer til å melde meg på konkurransen eller om jeg hadde passet bedre som en dommer eller hjelper til arrangementet..

Esquil sa...

Bra, Rockette og radiohode! Resten av juryen bør arrangørene greie å finne selv, da aner jeg konturene av en fin jury. Syns det er bra at juryen har et godt hjerte i bunnen, man kan ikke skremme deltagerne heller :)

Ivers, kanskje jury kan bli mer tidkrevende, men neppe like kreativ energi-krevende.

minnea, jeg tenkte ikke at folk skulle blogge hver dag selv om det går en runde hver dag. for eksempel kan det slik ut, liste over kategorier man skal blogge innen:

15. januar dagbok/personlig
16. januar Data/internett
17. januar Bilder/Foto
18. januar Politikk
19. januar Film/TV/Musikk
20. januar Blogging
21. januar Mote
22. januar Nyheter
23. januar Humor
24. januar Kultur
25. januar samfunn
26. januar åpen klasse

Dette er basert på de for tiden mest brukte kategoriene på bloggrevyen (religion/livssyn er det neste på lista).

Det jeg tenker er at man satser på å skrive der man er sterkest. Det er f.eks. få som blogger gnistrende om både mote og data/internett. Siden man vet dato og tema lenge i forveien, kan man skrive når det passer.

Kanskje er to dager per tema bedre for å få flere innlegg. på den annen side må de som skal stemme ha en overkommelig mengde innlegg å vurdere. vanskelig å si nå om problemet blir for mange eller for få innlegg.

Esquil sa...

godt å høre at dere er positive, virrvarr og serena (hvordan forkorter man egentlig serendipitycat?)

Elisabeth sa...

Jeg er med! plis?

Anonym sa...

Hvis jeg får synse noe, så syns jeg at juryen bør representere litt forskjellige bloggere. Så dersom radiohode og Rockette allerede er bænkers i juryen vil jeg f.eks. foreslå at dere utfyller med noen fra den yngre garde? Jeg kan jo være så freidig at jeg røper å ha tenkt at Storrusten eller Elisabethic kan passe oppgaven hvis ikke de veldig gjerne vil være deltakere. Ellers er det jo mange gode kandidater til en slik jury og radiohode og Rockette er en god begynnelse.

Utenom det ønsker jeg lykke til med prosjektet. Det virker som et godt tiltak, så jeg håper for alles del at det blir en suksess. :)

Anonym sa...

Kul idé!
Men hvordan kontrollere om folk jukser? Hvordan kan man vite at folk ikke har bedt om å få stemmer fra familie/venner?

Jeg er for anonymitet hele veien, det hadde vært innmari artig å sett hva som skjer da.

Anonym sa...

SerendipityCat var egentlig tenkt å være navnet på selve bloggen.. noe som har hengt med meg en stund bare :-)
Det er helt fint å si Cat!! Hvis det blir for "vanlig" kan du finne på din egen vri...jeg er ikke så veldig vrang på det.

Anonym sa...

Hva om vi gjør det som vanlig idol, bare med anonymitet, og fordelen av å slippe å høre meg synge.

Altså at deltakerne er anonyme hele veien, men at de må være med hver gang til de går ut. Så for hver dag (eller annenhver) så må hver deltaker komme med en post til dagens tema, som presenteres under deres deltaker nummer.

Det er jo moro med litt utfordringer, som å måtte skrive om et tema litt utenfor det vi vanligvis driver med.

Og om deltakerne får vite temaer på forhånd, så kan vi forberede innlegg slik at vi ikke trenger å vente lenge mellom hver runde når konkurransen først er i gang.

Just a suggestion :)

Anonym sa...

Om jeg har forstått opplegget rett, så blogger man altså anonymt? Det vil si at hver enkelts ry som blogger ikke vil ha noe å si?

I såfall - count me in. Som deltaker altså.

Anonym sa...

Alf Ivar: Spikeren på hodet, alle blogger anonymt. Men helt goodietwoshoeskozemozebloggeprosjekt er det likevel ikke, all den tid vi kjører avstemninger og jury. Likevel håper vi det kan bli moro.

Anonym sa...

Jeg gleder meg og jeg er med :D

mirakel sa...

Dette virker kjempe spennende..! Godt tiltak. :)

I'm in.

Anonym sa...

Tine: Med forbehold om stor uenighet; da tror jeg du pent må finne deg i å starte opp bloggen din igjen.

Anonym sa...

ivers: det må vurderes nøye, men jeg tror kanskje det er verdt det...

Esquil sa...

takk skal du ha mirakel :)

lothiane, jeg ser for meg et tretrinns avstemningssystem, hvor det minst manipulerbare (jurystemmene) teller mest og de lettest manipulerbare (pollstemmene) teller minst.

dessuten. alle innlegg skal være anonyme, og det vil si at all juks og mobilisering må stamme fra at innleggets forfatter har røpt idetiteten sin. det blir mer stigmatiserende å bli tatt for juks her, enn i tordenbloggen og gyllene Q, hvor mobilisering/juks kan komme fra fans. så jeg tror det blir en renere konkurranse.