15. januar 2008

Invitasjon til Bloggidol 2008


Bloggidol 2008 starter nå, første avstemning er på mandag (21. januar). I tiden frem mot helga vil informasjon dukke opp i bloggidol-bloggen - blant annet hvem som skal leke jury, hvilke kategorier vi skal konkurrere i, detaljer om gjennomføring og et aldri så lite regelverk. Rockette har lagd logoen.

Den første kategorien det skal konkurreres i er dagbok/personlig. Hvis du vil delta, mail en bloggpost til bloggidol@live.no før søndag kl 12.

Bloggposten din kan maks være på 200 ord, og ha maks en illustrasjon. De korteste innleggene blir presentert øverst i bloggidol-bloggen, slik at det kan være en fordel å skrive så kort som mulig.

Du kan ikke gjenbruke et gammelt innlegg eller skrive så folk kjenner deg igjen (nynorsk kan med andre ord være lurt å unngå). Total anonymitet gjelder, det er juks å røpe seg. Bare vår tekniske delegerte, Asbjørn fra Filmdagbok, skal vite hvem som har skrevet innleggene. Juryen vet nada.

Du beholder selvfølgelig full copyright for innlegget ditt, etter avstemningen er over kan du godt poste det i bloggen din.

De første rundene fungerer som audition, vinneren av hver runde går rett til finalen. Juryen har også et par wild cards å dele ut.

---

Kortversjon: man sender inn en bloggpost anonymt. Den legges på nett. Folk stemmer. Jury stemmer. Noen vinner.

26 kommentarer:

Guri sa...

No er det jo faktisk ganske mange som skriv på nynorsk då. Sjølv om me muligens er litt underrepresenterte i akkurat denne bloggebydelen ;)

Uansett trur eg eg det er andre trekk ved folks språk som er minst like gjennkjennelege... Ord og uttrykk ein brukar feil eller som er uvanlege td.

Eg berre måtte sei det.

Ujevne tanker sa...

Dette er så bra, det. Itte veit je om jeg har tid nok til å delta, men uansett gleder jeg meg stort til å lese mye bra fremover!

Esquil sa...

nynorsk ja... det er virkelig ikke meningen å diskriminere det vakre målføret deres. men det må nok bli sånn, dessverre. er det vanskelig for dere å skrive på bokmål?

må jo være en fin utfordring å kunne banke bokmålerne i bokmål?

spent på hvor gjenkjennbare vi blir når postene skal klemmes inn på 200 ord. jeg tror det i praksis blir anonymt, selv om man kan ha mistanker om hvem som har skrevet hva tror jeg man kommer til å gjette feil oftere enn rett.

det varmer å høre, anett :) jeg gleder meg også nå.

Tine sa...

HAH! Jeg er med :)

Avil sa...

Ein bokmålskonkurranse, altså. Hm.

Anonym sa...

Ja, for all del. La oss fokusere på at nynorskbrukere ekskluderes. Det var planen vår helt fra starten av. :)

Nei, fra spøk til revolver. Nå er det slik at flertallet blogger på bokmål, og hele denne greia baserer seg på at vi skal være litt hemmelighetsfulle. Dette med nynorsk/bokmål var en problemstilling vi ikke tenkte over, og det får vi vel bare beklage.

Esquil sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Esquil sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Esquil sa...

men nei altså, seriaust, det er verkeleg ikkje vår meining å diskriminera den vene nynorsken. eg vonar dykk forstår den spesielle situasjona som den anonyme konkurranseforma lagar. og no følar eg åtgaum. eg hugskar ikkje kva åtgaum er, men eg er viss på at eg det er det eg følar.

bra, tine :)

Esquil sa...

*google*

Søket på - "kva tyder åtgaum" - fant ikke samsvar med noen dokumenter.

jeg føler ingenting!

(jokkesitat)

Avil sa...

Håper du ikkje blei såra på nett, Iversen.

Anonym sa...

Dette let eg meg provosera av. Og eg vert lei meg.

Det er ikkje meininga å klaga på eit i utgangspunktet artig og interessant påfunn for bloggarar, men dette vert for dumt. Om eg ikkje kan bruka mitt eige språk, så vil eg heller ikkje skriva. Det er ikkje det at eg ikkje er i stand til å skriva bokmål, for det er eg. Eg har berre ikkje noko ønskje om å uttrykka meg på eit anna målføre berre fordi det "må jo være en fin utfordring å kunne banke bokmålerne i bokmål?". Om eg skal skriva bokmål, stiller eg ikkje på lik linje med dei andre som er vane med å blogga på bokmål. Eg tenkjer på nynorsk, og eg skriv det eg tenkjer.

Dette var den siste staden eg tenkte at nynorsken skulle utelatast. Eg er skuffa.

Så Iversen, lat oss gjerne fokusera på at nynorsken vert diskrimintert, sjølv om det ikkje var planen frå starten av.

Esquil sa...

kva tyder såra. (0,38 sekunder)

Guris gale verd: December 2006
Eg tvilar sterkt på at norske menn vert så såra og vonbrotne at dei berre ...

ah, vonbroten! neida, ivers er ikkje vonbroten, ivers er ein ninja.

avil, eg håpar det er sjanse til å få med deg og dei andre nynorske jamvel om det skal konkurrerast på nydansk.

Esquil sa...

whoa, kvitveis!

det går mot nytt jurymøte...

Anonym sa...

Ok. Dere har overbevist meg. Jurymøte er totalt unødvendig, her har jeg undervurdert antallet nynorskbloggere. Språkbarrieren er herved brutt, og jeg innrømmer at dette var noe vi burde tenkt på i forkant.

Jeg skal ikke snakke for Esquil, men jeg låste meg i alle fall fast i en tankegang som tilsa at det var så få nynorskbloggere som ville delta at språkføret i seg selv ville røpe vedkommende. Nå ser det jo ut til at interessen er formidabel, og da skal ikke jeg sette meg på bakbeina for å ekskludere. Dette kan nynorskskribenter anse som en uforbeholden beklagelse fra min side.

Avil: Av og til sliter jeg med å forstå hva du egentlig mener med ting. Jeg er ikke såra, og overfor de som ble det av vårt initielle nynorskforbud beklager jeg nok en gang avgjørelsen vi tok, som nå er endret.

Esquil sa...

:)

peace&love i 2008

Anonym sa...

Ivar Aasen ville vært stolt av dere alle! La oss alle omfavne hverandre/kvarandre og gråte ut. *Snufs* Tips: De som vil være ekstra hemmelighetsfulle kan jo blogge på sidemål (som altså ikke er det samme som nynorsk).

Anonym sa...

Eg sletta min eigen takk før eg fekk posta den i stad. Der stod det noko slikt som:
Jøsses. Dette gjekk kjapt. No vart eg glad. Og om det berre kjem eitt nynorsk bidrag, treng heller ikkje dette sensurerast, då det jo kan vera kemsomhelst av oss nynorske som har posta det :)


Og no når eg har fått tenkt meg litt om, må eg legga til noko: Eg må berre beklaga viss eg skremte deg med min unaturlig hissige og engasjerte kommentar Esquil :)

Ha ein superduper kveld!

Anonym sa...

Er det rart det blir krig? :ler:

Esquil sa...

Når det ble sånn håper og tror jeg at alle bidrar til å skjule anonymiteten, og ikke gjør det lett for folk. F.eks er det fortsatt lov å delta på annet målføre enn man blogger på. jeg tenker at hvis en bokmålsblogg sender masse lesere inn til bloggidol, slik vi gjorde i tordenbloggen, så vil fansen likevel ikke vite hvem de skal stemme på uten at det jukses. Mens hvis en nynorskblogg gjør det samme, kan fansen ha gode muligheter til å treffe, uten at det teknisk sett er juks. (jeg bare presiserer her at jeg anser generelle linker i margen til bloggidol som positivt, og oppfordrer alle til å gjøre dette. men masse treff fra mails, fjøsbok etc på bestemte dager er ikke kult. eller "jeg deltar i bloggidol i dag"-poster.)

Det er fint om man i tillegg til reglene tar hensyn til intensjonene bak konkurransen, at bloggidol skal være en helt fair mulighet også for alle bloggere som føler seg undervurderte og oversette. Jeg vil anbefale alle å trå varsomt i forhold til alt som kan tolkes som juks, istedet for å utforske gråsoner.

Avil sa...

Iversen: Eg meinte berre det eg sa. Med litt fleire ord kan eg seie at eg håpa du ikkje syns det blei dumt og leit alt saman på nett. Sidan de entusiastisk og begeistra skulle lage Idol og så kom nynorskbrukarane og krangla.

Men no er alt bra igjen og alle er lukkelege og om folk vil delta på sidemålet sitt er det sikkert gøydet og.

Avil sa...

gøy mellomrom det og

Esquil sa...

kvitveis, alt ok. du leser mailen din, vel? :)

Anonym sa...

Haha- jeg skal helt klart nynorskblogge!
Jeg har jo blogget på nynorsk i mange måneder i fjor og er flink nynorsk-skriver. Da lurer jeg alle, da :D
Stemmer på meg og tror jeg er Guri!

Esquil sa...

og du syns ikke det ødelegger effekten å røpe planen på forhånd? ;)

Esquil sa...

men hvorfor har du blogget på nynorsk? har ikke du bodd på øst-østlandet hele tiden da?