8. januar 2008

Fallitterklæring

Tanken var å blogge hundre poster på en måned. Jeg anser meg ikke lenger skikket til å nå målet, og fratrer min stilling i prosjektet med umiddelbar virkning.

Det ble over 50 på en halv måned, så jeg fikk smakt på tempoet, og speedblogging var egentlig litt gøy. Men nå er ikke formen lenger som den skal være.

Målet var å sende lesertallene opp til et nytt nivå. Etter en bra start i første uke stoppet fremgangen i uke to og lesertallene stanget i det samme taket som de har stanget i siden 2006. Men for all del, det er et bra nivå for en fyr som meg.

Konklusjoner:

Av triksene jeg planla floppet ideen om å putte søkeord i overskriftene. Og jeg gir Hjorthemannen rett i at det ikke er mye lesere å hente på å poste oftere enn en gang daglig (men kanskje øker det kommentarmengden).

Det som til en viss grad lyktes var Kudos og Twingly (dvs. pinge Dagbladartikler). Men her er du helt avhengig av å ha saken din på forsidene av de to nettstedene, hvis ikke kommer det cirka null trafikk. Da romjula var over ble konkurransen for hard for meg på kudos, men radiohode og Minneapolises blogger har levd bra på kudos de siste dagene, de er langt mer populære enn meg der inne. Saken din trenger fart i starten for å ikke falle ut av forsiden før den får en sjanse, så Kudos kan manipuleres mye hvis man har tilgang på ti PC'er. Men jeg er ikke en slik gutt.

Dagbladet skiftet også forsidesakene oftere etter romjula. Det er et slit å holde bloggetempoet som trengs for å få noe særlig ut av Dagbladet. Muligens er leserne voksnere og mer samfunnsinteresserte enn de man får fra kudos.

Flere lesere til Bloggebyen kan i neste omgang bety flere blogger og et mer virilt miljø. I den grad man skal bry seg om lesertall bør vi bloggere ikke tenke på hverandre som konkurrenter. Vi er på lag.

16 kommentarer:

Esquil sa...

Jeg pleier bruke google for å finne ut hvordan et ord staves, ut fra antagelsen at den mest brukte formen er den rette. Fallitterklæring er det første ordet jeg har funnet hvor en skrivefeil er den vanligste formen av ordet. Google sier at det finnes 717 "fallitterklæring" og 894 "falitterklæring".

Hjorthen sa...

Hoho, et lite kikk i arkivet mitt avslørte at jeg i november 2006 faktisk flesket til med 97 poster. Men jeg hadde flere pageloads måneden før da jeg bare hadde 52 poster, så det gir meg jo rett i min egen antagelse det også. Hoi hoi!

Anonym sa...

Jeg merker at for mange poster (og jeg ser på mer enn en per dag som for mange) gjør det litt mindre sannsynlig at jeg leser, og mye mindre sannsynlig at jeg kommenterer. For det første kan noe som er postet tidligere på dagen føles som gammelt nytt om det er kommet flere poster etter, for det andre er det vanskelig å få til en god diskusjon i hver post når det skjer i sånn hastighet, det føles litt ubetydelig å kommentere i en post som vil ligge glemt langt bak i arkivet neste dag.

Når det gjelder kudos så har jeg (nå i alle fall) ikke tilgang til mer enn en pc, og tror ikke jeg hadde kastet meg på manipulering uansett. Prøver heller å bare bruke kudos når jeg har noe å si, en ok post liksom, pinger ikke når jeg har et meme eller lignende. Men det gir bra med trafikk når noe først slår an :)

Anonym sa...

Synd at du måtte gi deg. Jeg synes prosjektet var en flott idé. Og med over 50 poster på en halv måned var du jo på god vei =)

Esquil sa...

hjorth, 97 i november 2006? kødder du eller regner du med tordenbloggpostene?

minnea: jeg prøvde å formulere det slik at jeg ikke insinuerte at dere brukte dette trikset (jfr. "mer populære"). radio har feks skjønt at greia er å finne gunstige youtube-klipp.

emelie, joa. takk :) Sant, jeg ga opp mens jeg ennå var foran skjema. Men prosjektet er doomed. jeg sliter, og jeg får økende dårlig samvittighet for alt jeg ikke svarer på.

Esquil sa...

minnea, til det med kommentarene, jeg er ikke sikker på at du er i takt med befolkningen. det viser seg at den første uka, da jeg virkelig speedblogget, kom det ca 210 kommentarer, altså snitt på 30 pr dag. riktignok medregnet mine egne kommentarsvar, men det er mye til å være rølerbloggen.

bortsett fra det kan det jo være at det er du som har rett. som både kommentar 1 i denne tråden og george bush beviser, folket kan ta feil.

radiohode sa...

En ting er tempoet ditt, Esquil. En annen ting er at du har skrevet underholdende poster.

Når det gjelder Kudos, så har det kostet meg mange penger. Har 25 bærbare stående og kverne her i stua. Såpass må man ha for å generere Kudos.

Spøk til side: Bare en av sakene mine har slått an der borte. Kudos passer for enkle / enkelte saker.

radiohode sa...

Når jeg tenker meg om (i den grad noen er interessert), så pusha jeg ut 24 poster på ett døgn den 1. august i fjor. Men de hadde jeg skrevet på i ukesvis. Et helsikes slit.

Zava sa...

Sterk innsats Esquil, så kudos (haha...) til deg for å ha prøvd. Enig med radio, ikke bare har du stått for en kvantitativ enestående produksjon - men det har vært svært underholdende poster også. Håper formen snart blir bedre!

Anonym sa...

Jeg stikker nå innom et par ganger om dagen uansett. Bra jobbet!

Hjorthen sa...

Neida, kødder ikke. 97 poster var heller ikke medregnet Tordenbloggposting eller annet Sonitus-relatert, så jeg var jo godt over hundre alt i alt.

Årsaken var at jeg på den tiden kjørte med en egen spalte i sidemargen hvor jeg bare skrev noen få linjer og linket videre til nyheter i det store utland. Så det var ikke snakk om 97 poster av vanlig kaliber med andre ord.

Esquil sa...

takk skal dere ha, radiohode, zava og ana :) det var faktisk ok å lage lettere stoff enn vanlig, altså kjendis-greier o.l. avslappende til hjernen.

24 på en dag kommer jeg ihvertfall aldri til å prøve, radio.

hjorthen, det blir en veldig stor innsats totalt sett. vi andre når deg egentlig ikke til knærne engang.

Zava sa...

Tester Kudos nå, og resultatet besøksmessig er jo helt vilt! Trodde ikke det skulle bli sånn. Helt randomly pinga jeg de to siste postene min, skikkelige tøysegreier. Har ikke manipulert fordi jeg heller ikke har en maskinpark å utnytte, så dette var snåle greier.

Esquil sa...

sannelig. ratix mener at du har minst tidoblet bloggen din på ett døgn. jeg tror også du har en kudosvennlig blogg, lettlest, ukontroversiell og morsom, så det kan se lyst ut for zavabloggen :)

Anonym sa...

Jeg er enig med kommentarene ovenfor at du har holdt bra kvalitet gjennom speed-blogging, men jeg savner eskil-chatter, så jeg stemmer likevel mot :)

Esquil sa...

hyggelig å høre :) ditto.

chattedelen av hjernen ble tatt av ME, jeg vet ikke om speedblogging skal ha skylden for det. håper jeg kommer tilbake på msn etterhvert, er ihvertfall litt bedre i dag enn i går.