26. januar 2008

Kari slår til igjen?

Noen husker kanskje at Mika Myllylä, Harri Kirvisniemi, Jari Isomätse, Virpi Kuitunen og noen til på det finske langrennslandslaget ble tatt for doping i 2001, og at treneren som hadde kjøpt dopet het Kari Pekka Kyrö.

To år senere ble Kari Pekka Kyrös kjæreste, Kaisa Varis, også tatt for doping. En telefax avslørte at Kari Pekka Kyrö stod bak nok en gang.

Nå går Kaisa ned for doping igjen. Hun har brukt samme stoff som sist, og VG spekulerer i om Kari Pekka Kyrö også denne gangen har med saken å gjøre. Kari Pekka Kyrö kunne benektet, men vil ikke snakke om det.

Jeg har den personlighetsbristen at jeg ser på dopingsaker som glimrende underholdning. Jeg mangler sympati for synderne. Og ofrene for jukset er idrettsmennesker i verdenstoppen, som jeg ikke unner å bli frarøvet medaljer, men som jeg ikke kan tyne ut tårer for i en verden hvor mange har større problemer. Jeg ser heller ikke noe til at dopingsaker i en idrett skaffer idretten mindre interesse. Jeg skjønner ikke at ansiktene på TV legger seg i de samme foldene som i kriminalsaker med voldtekts- og mordofre. It's just a game.

Det er på tide med reprise av min *host* største YouTube-hit. Kari Pekka Kyrö:

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg syns det er stas med litt doping. Håper noen snart doper seg i bloggidol!

Anonym sa...

Jeg vet ikke hva som fascinerer meg mest: at du klarer å uttale alle disse navnene, eller at det virker som om de aller fleste heter noe med "pekka" :)

Anonym sa...

Hehe, dette er sterkt Esquil :-) Ikke sett denne før, jeg - men nå har jeg Kari Pekka K. på hjernen.

:-) god helg :-)

Anonym sa...

Pokker. Nå går faktisk hele familien og synger, med overdrevent trykk på ELORANTA ;-)

Anonym sa...

Hang Skrik på veggen din før du fikk grønn-vegg?

Ellers er denne her like sjarmerende som alltid ^-^

Esquil sa...

ivers, det håper ikke jeg. bloggidol er jo blogig alvor.

emelie: takkdu :) tror det er mye at samme mannen heter pekka om og om igjen.

hehe vic :) det varmer å høre.
og det blir nok gamle eloranta også glad for. han har neppe vært særlig nevnt i norge de siste 20 årene, etter en passe forglemmelig skiskytterkarriere på 80-tallet. men noen navn sitter som lim i hjernen.

nope, virr, derimot vinterbildet som skrik en kort stund dekket over. takk :)

Frøken Makeløs sa...

Ah, den sangen er fortsatt genial, selv om jeg ble litt mer tatt på senga sist. Men dette var en litt annen versjon, var det ikke?

Esquil sa...

takk :) ikke si det så radiohode hører det, han mener han eier meg på musikklaging.

ja, dette er hele sangen, i den andre versjonen går jeg på en stygg sprekk før broen.

Frøken Makeløs sa...

*hvisker* det gjenstår vel å se, gjør det ikke?

Esquil sa...

*hvisker* for alt vi vet er han paal waaktaar.

Anonym sa...

Siden du jo har satt deg godt inn i dopingsaken håper jeg du kan komme med en utredning på følgende spørsmål: Hvorfor er det slik at skiskytetrmiljøet surnet maks da Kaisa vant et v-cup løp for noen uker siden, mens man i langrennsmiljøet tilsynelatende er blide og fornøyde når Virpi vinner? Begge har jo tidligere dopet seg.

Ellers var det artig å se intervjuet med Jari Isometse på Sportsrevyen for en måneds tid siden da han ble spurt på om han angret på dopbruket sitt: "Nei! ...eller tja, angret og angret... Man angret jo en dag eller to, men livet går videre". Får håpet dette ikke gjenspeiler synet på doping i Finland generelt.

Esquil sa...

det er et godt poeng. det har kanskje litt å si at varis kommer fra det andre miljøet, det gir jo iblant en ekstra skepsis, som feks. laguttaket til stafetten i salt lake city viste (skjeldal foran bjørndalen). jeg tipper det snakkes en del om virpi i langrennsmiljøet off the record. men virpi virker jo også litt kulere og mer sosialt veltilpasset enn varis. og når et helt landslag var dopet, er det jo mulig at moralen til en del av dem kan ha vært ok, bare svakere enn gruppepresset.

tror ikke de dopede finnene akkurat ble folkehelter slik de dopede russerjentene ble det. mika myllyla ville nok ikke blitt alkis i så fall. har inntrykk av at finnene er mer på vår linje.

Anonym sa...

http://www.langd.se/kyra-skaadad-i-ruhpolding.4454549-86106.html

Esquil sa...

se der ja. kari lusker i buskene.