10. januar 2008

Se radiohode steke i sitt eget fett

Da er faktisk bloggelitedebatten 2008 igang, fire dager etter skjema. For nye lesere, en elitedebatt handler om at noen som føler seg "utafor", definerer dem som er "innafor". Det kan starte uskyldig, så kan dette eventuelt utarte i mer og mindre sure oppstøt, mer og mindre kamuflert, fra andre som føler seg utafor, rettet mot de som det året var så uheldige/heldige å bli definert i target-gruppen for skittkastingen.

Elitedebatter har man i alle bloggmiljø jeg har noen kjennskap til, de har sin egen i Sverige og sin egen på forfatterbloggen, og sin egen i hver skolegård i Norge. Det er gøy for noen av de som er med, men når det utarter er det innadvent, destruktivt metagnål av typen som hindrer blogging fra å bli noe mer enn blogging.

2006-debatten ble startet av Tonje. På denne tiden i fjor startet radiohode 2007-debatten med posten om glasstaket som sperret ham fra å entre "blogger-kjernen/-eliten". Dette fikk han en drøss av responser på, blant annet sa den åpenbart clairvoyante Fjordfitte:

Jeg gjetter at hvis Maren, Radiohode og Betty42 fortsatt blogger i 2008 kommer de til å møte seg sjøl i døra i klikkdebatten versjon 08. De kommer til å oppdage at det bare er mulig å følge med på et visst antall blogger, at ikke alle blogger der ute er like interessante for dem heller og at nye bloggere føler seg utenfor deres gode selskap.

Og så kommer en av dem til å skrive en like meningsløs post som dette. Og noen kommer til å minne om at den store blogg -og linkedebatten 2008 ble forutsett allerede 11. januar 2007.

(Det gjør meg til "noen" i siste avsnitt).

Årets post, fra den rutinerte Martin Drange, starter med
Hei radiohode (..) jeg forbinder ihvertfall navnene deres med å være en del av liksom..eliten. Bloggeliten.

Det er altså her det blir morsomt. Han som startet 2007-debatten er nå i målgruppa for 2008-debatten. Radiohode svarer
Vel. Du har jo holdt på lengre enn meg, så du er vel nærmere svaret? Du får spørre en av dem som faktisk er i eliten, da? :-)

mvh
radiohode (med liten "r")


åååå. deja vu.

Kjære radiohode. Du er eliten, du har jo praktisk talt skapt begrepet. Siden Martin er så høflig skal jeg hjelpe deg å lese det som står mellom linjene: grunnen til at Martin har færre lesere enn han ønsker, er du og ditt kyniske renkespill, der du linker til noen og gir en varm dag i andre, din elitisme og kosing i noens kommentarfelt mens du komplett overser ærlige, hjertegode mennesker som dag ut og dag inn bare gjør sitt beste for å lage en bra blogg.

Nå, radiohode. Siden du jo er en mann med et godt og riktig verdisyn. Hvordan trives du i ... eh hva var dine egne ord, bloggingens frimurerlosje?

Revolusjoner spiser fortsatt sine egne barn. Jeg misliker fortsatt bruken av begrepet bloggelite, men fuck it, jeg kommer til å elske årets elitedebatt. :)

68 kommentarer:

Anonym sa...

Frekkas ;-)

Esquil sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Esquil sa...

Moi? *blunker uskyldig med dådyrøyne*

Anonym sa...

Mmhm, tu.
Men jeg liker det jo, som du vet.
Lurer på om jeg skal skrive en sutrepost om hvorfor jeg ikke er en av eliten. Og når kommentarene hagler inn, svarer jeg bare: Kødda!

Esquil sa...

Det er ikke rettferdig at du kan håve inn så mange kommentarer og likevel slippe unna elitestempel. Hvordan gjør du det? :)

Anonym sa...

Stripping på bakrommet vel. Alle som legger inn et visst antall kommentarer i uka, får VIP-kort til stripping på bakrommet. Jeg har blitt ganske flink til å åle meg rundt påler av stål. *host*

Esquil sa...

aha! det aner meg at den uttalelsen ikke vil senke trafikken ...

---

nå må vi ikke skli ut i radiohodemobbing forresten. litt redd for at jeg er for slem her. men noen ganger er det så vanskelig å dy seg...

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Jeg er enig i at mobbing og håning og slikt ikke skal forekomme. Eller hvordan var det nå igjen? Mener å ha observert noe om at blogger man så får man tåle å bli omtalt også, eller noe. Hm. Ikke lett dette.

Swazi sa...

Endelig er den her! En så viktig begivenhet må feires med en liten sang.


BLOGGELITEN

Bloggeliten bor i toppen på et tre,
de får aldri være elitistiske i fred,
de skal hetse nye bloggefrø og danse lite grann,
de skal erte frøken Fr Martinsen
og en gammel Nisseann

"Bloggliten," sier Esquil, "er du der ?"
Bloggeliten svarer: "Neida, jeg er her."
Og hopp og sprett og tjo og hei
og fire hundre blogger legges seg.
Så brummer bloggeliten: "Her er jeg."

Hihi.

Swazi sa...

PS. De bloggene jeg never tok jeg bare med fordi de passet så bra inn i teksten. Bare for gøy altzå.

Esquil sa...

åh, så bloggeliten uttales med trykk på tredje stavelse, som nøtteliten? jo, jeg tror du har rett. det klinger.

etter definisjonene på hvem som er bloggelite i de tre årene debatten har rullet, koker eliten ned til bare en blogg, som alltid er på listen. Visste vi det ikke. Hjorthen ER Gudfaren.

Anonym sa...

Hurra!!! Har du noen tips og triks for hva man bør gjøre i løpet av årets bloggelite-debatt for å faktisk rykke opp i eliten!?

Hilsen ganske fersk blogger som synes det er knall-morsomt (enda) å lese når bloggere blogger om bloggere og det å blogge.

Esquil sa...

jeg vet ikke, jeg har aldri ansett meg selv for særlig elitistisk anlagt. men såvidt jeg har skjønt handler det om å pisse på vanlige bloggere, forklare dem hvor talentløse de er, be dem legge opp, forklar hvorfor (bare hjorthens blogg) har livets rett. parentesen kan byttes ut med det du mener er eliten.

du kan få lov å starte med meg når du skal ta vanlige bloggere.

Anonym sa...

Artig og friskt du fyrer løs her, Esquil. radiohode er eliten, isammen med de fleste i kommentarfeltet på det innlegget hos Martin. Men det visste du vel?

Anonym sa...

Jeg vet ikke om jeg er så flink til å pisse på andre at jeg klarer å lage noe særlig bølger... men om jeg får behov for å prøve skal jeg komme tilbake og øve meg på deg da! :)

Anonym sa...

*hirr hirr* ^^
Jeg var ikke klar over da jeg skrev posten min at Radiohode definerte seg selv som utenfor. På dette stadiet er det nok ønsketekning for hans del er jeg redd -_- sånn er det når man ønsker å være sær lenge nok. Før eller siden blir punk til pop.

Esquil sa...

takk, petter. ja, radiohode er flink.

neineinei, serendipity, du kan ikke gjøre det her, du må jo skaffe trafikk til deg selv.

bare så ingen misforstår meg (dette er skrevet før den siste kommentaren din, serendipity): tilbudet om å forklare hvor ordinær og ubrukelig denne bloggen er var til serendipity eksklusivt, angrep fra ekte fiender blir jeg lei meg av. og jeg mener ikke at eliten pisser på vanlige bloggere, det var en parodi på myten om eliten.

Hjorthen sa...

Det er greit det, jeg kan godt være eliten og gudfar jeg. Selv merker jeg meg at VamPus ser ut til å ha falt ut av eliten? Og blogger som har dobbelt så mange lesere som meg, minst, som Hablog og Document.no er aldri nevnt. Så det er all grunn til å ta alt elitesnakk med en klype salt i år også altså;-)

Esquil sa...

document, er det en blogg? men ok, bare legg et hestehode i senga til martin, så ordner det seg sikkert :)

Esquil sa...

martin, det var ikke jeg klar over heller. men jeg vet akkurat hvordan det føles.

Elisabeth sa...

Hvofor må vi i det hele tatt ha en elite? Ser virkelig ikke poenget.

Esquil sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Esquil sa...

100% enig, elisabeth, selv om jeg har mine teorier om hvorfor slike tullebegrep oppstår.

Esquil sa...

jeg føler jeg må presisere at dette handler om at elitedebatter er dustete, ikke at radiohode er det. det handler om sak. jeg prøver å vise at det å starte slike debatter kan bakfyre.

bloggelitedebatter er morsomme på det nivået den er på ennå, den blir uheldig når ekte misunnelig grums og hat mot de mer vellykkede kommer frem. jeg blir deprimert av å se den utøylede, ondskapsfulle misunnelsens stygge ansikt, også når den ikke er rettet mot meg personlig.

Anonym sa...

Denne kommentaren er min generelle mening om "elitedebatter":

Det aller kjedeligste med disse bloggdebattene er at de kan ta piffen fra folk. Ikke nødvendigvis fordi man føler seg personlig kritisert, men fordi (som det ble sagt lenger opp her) at noen prøver å fortelle andre hvordan de skal/bør blogge. Jeg kjenner at jeg blir litt svett når bloggere mener noe om hva som har "livets rett" når det gjelder blogging eller forventer sånn og slik av andre bloggere. Nettet har plass til alle, og hvis man ikke liker det man ser kan man ta sin hatt og gå. -Og det kan man faktisk gjøre uten å måtte fortelle at "dette likte jeg ikke". Som en klok(?) mann sa til meg: "Det blir litt som å komme inn i stua til noen du ikke kjenner så godt og rope; HER VAR DET SKIKKELIG STYGT!".
Men vi kommer neppe unna sånne debatter, så da får vi bare lære oss til å leve med det.

Swazi: Glimrende sang! (Særlig med trykk på -liten.)

Anonym sa...

Ingenting vondt mot radiohode fra min side heller =) så det er sagt. Men artig debatt.

Rockette sa...

*knis*

Anonym sa...

Jeg regner meg som eliten, bare så det er sagt. Enda nesten ingen leser bloggen min. Grunnen til det er at jeg selv syns jeg skriver bra. Og at jeg aldri leser Martin Dranges blogg.

Anonym sa...

Lykkeliten, schmykkeliten, bloggeliten..

Anonym sa...

Føler meg fullstendig forvirret og uinformert. Dette blir for komplisert.

Delirium~ sa...

Det er vel sånn det alltid bli i litt lukkede miljøer?

Det minner meg om laivmiljøet* som jeg var en del av for noen år siden; Det var alltid noen som var kulere, bedre og flinkere enn de andre som vi andre så opp til. De var elitelaiverne. Resten av oss var godt fornøyd med det vi holdt på med vi også, selv om vi ikke var like skinnende. Og så hadde du noen laivere som bare var elendige og ikke kunne laivet sin vei ut av en papirpose. Og så snakker alle om og med hverandre slik som det passer dem.

Bloggmiljøet er akkurat likt, bortsett fra med noe mindre puling (selv om jeg mistenker at det er mer sex mellom bloggere enn det blir blogget om!).


* Laiv=levende rollespill= en haug folk som kler seg ut og spiller improvisasjonsskuespill i x-antall tid (gjerne flere dager i strekk). De som så Gustav-laiveren på Norges Herligste kan vite at han er en av eliten.

Anonym sa...

Altså- jeg leste Marens innlegg om «bloggeliten» (som sagt som nøtteliten minner oss om at dette er en liiiiten klikk) da jeg nettopp hadde begynt å blogge i fjor. Og gjespet masse.

Først og fremst blander folk to begreper her. Elite er ikke det samme som «sosial klikk». At noen kommenterer masse hos hverandre betyr ikke at bloggen er stor utenfor den lille klikken. Da er det en vennegjeng.

Ellers- noen bloggere rager høyt opp og er store utenfor de vennegjengene på nett de er en del av.

Den artikkelen min som får flest treff, får det ikke pga Sonitus, men at Dagens Onde Kvinner har den på anbefalt-linken sin. Jeg har fått ti ganger så mange treff gjennom Drusilla enn gjennom Sonitus. Det betyr at DOK har masse besøkende som også tar seg tid til å lese det hun anbefaler. I hodet mitt er hun «elite», og det er velfortjent. Jeg re for en sånn elite. Jeg er for at noen er så flinke at de besøkes av folk som ikke leser blogger ellers.

Det jeg synes er mest skummel, Esquil, er at du sa til meg: «Gled deg til elite-debatten i januar» da vi var i innspurten av Tordenbloggen. Også kom den. Jeg trodde ikke på deg, jeg. Så feil kan man ta.

Anonym sa...

Jeg liker denne diskusjonen. Liker bare ikke dem som på død og liv skal ta den så seriøst. (Ja, jeg vet at noen nå kommer trekkende med "sier DU maren?!", men hvis man leser det jeg skrev i fjor, var jeg strengt tatt ikke spesielt alvorlig, da heller.)

Men morsomt er det jo:)

Anonym sa...

Delirium hadde den beste kommentaren hittil. En del av bloggsfæren minnen mistenkelig mye på laivmiljøet.. Støtter meg til den kommentaren, og holder klokelig kjeft etter dette. Kos dere med ny bloggelitedebatt, så kan jeg kose meg med en camel coffee i steden:)

Esquil sa...

selvisk: skjønner kaffen ble kald, siden du istedet skrev et innlegg i elitedebatten. et innlegg av typen som er perfekt egnet for de som føler seg 'utafor' og trenger å lire av seg grums. det er sånn det starter, baby.

ana: jeg har prøvd å øke brukervennligheten på posten nå.

Anonym sa...

Esquil:
Åh, det var ikke retta mot deg denne gangen baby:) Men helt rett, kaffen ble lunken - noe en camel coffee skal være!

Esquil sa...

ohje :) jeg tror ikke du hadde dårlige intensjoner. vi får se hva som skjer.

jeg vet ikke sånt, jeg får ikke lov å drikke kaffe.

Anonym sa...

Esquil: Du "kjenner" meg etterhver, ergo måtte jeg jo forsikre meg om at vi ikke hadde en ny fight på gang... Det vil jeg helst slippe skal jeg være ærlig..

Apropo varme drikker: får du lov å drikke te? Alkohol? I såfall burde du prøve en herlig drikk med solbær te + Riga Balsam + en skive appelsin + kanel.. En fin og søvndyssende drink. Perfekt på kalde dager!

Esquil sa...

jeg er også lei av krangling. peace & love i 2008.

Anonym sa...

Nedtur. Årets elitedebatt inneholder null action, jo?

Jaja, vi får vente til noen skriver et tulleinnlegg for å legge opp til en oppfølger som virkelig skal halshugge en annen blogger, men som ender opp med masse fokus på det initielle tulleinnlegget istedet, da.

Esquil sa...

ivers, ikke skyld på meg. forøvrig er vel krigshissing en annen ting som fort kan bakfyre.

ana, nå ser jeg at kommentarfeltet under "bloggingens glasstak" er utradert, da er diskusjonen kanskje mer uforståelig ja. Radiohode sa altså i fjor: "Frimurerlosjen er den harde blogger-kjerne. Jeg slipper ikke inn der (blogger-kjernen/-eliten), ser det ut til. Som om jeg bryr meg?!? Pøh!"

og grunnen til at jeg morer meg i år, er nok mye at radiohode i kommentarfeltet nevnte meg som en av de første han tenkte på da han snakket om blogger-kjernen/-eliten. i fjor virket han overrasket over at jeg mislikte stempelet. i år vil han ikke ha stempelet selv.

men igjen, jeg har ikke noe mot mannen, dette er om saken.

Esquil sa...

takk, rockette

enig, røvis :)

takk, virrvarr, men fjordf*tte var altså en del mer langsynt enn meg her.

delirium, det er sant. vi kjenner hverandre, og det gir seg slike utslag, men også det utslaget at vi i gjennomsnitt oppfører oss bedre enn folk gjør i nettavisenes kommenatrfelter.

Anonym sa...

Jeg liker å sammenligne bloggere med forfattere når sånne debatter oppstår (selv om jeg egentlig ikke mener vi er inne i en elite-debatt nå, hadde det ikke vært for denne posten hadde den bestått av Martins ene uskyldige post). Det jeg synes er verre er når man har bloggdagen eller noe lignende, en blogger prøver å være hyggelig og anbefale noen blogger han/hun leser og setter pris på, for så å oppleve sutring og klaging fra andre som ikke er nevnt.

Tenk dere at vi alle var forfattere. Noen selger mye, noen lite, noen er kanskje anerkjente uten at de nødvendigvis har de høyeste lesertallene. Bøkene vi skriver er forskjellige, og appellerer til ulike lesere (selv om mange overlapper).

Hva om jeg har skrevet en liten bok som ikke selger noe særlig, men som jeg er stolt over (det er jo det viktigste), og er glad for at noen leser og liker.

Si at jeg i et intervju nevner at jeg venter i spenning på Dan Browns neste bok, og at jeg synes han skriver best. Et år etter har Dan Brown fortsatt ikke nevnt meg en eneste gang, selv om han kanskje OMG har nevnt andre forfattere han leser. Er det da min rett å ringe Brown og kjefte på ham, fordi han ikke har nevnt meg tilbake? Eller fordi jeg leser ham uten at han setter pris på meg?

Jeg synes ikke det burde være andre forventninger i bloggerbyen. Om jeg kommer over en blogg jeg liker, så anbefaler jeg den fordi jeg synes den fortjener det. Jeg kommenterer fordi jeg setter pris på å lese. Ikke fordi jeg vil at denne bloggeren skal anbefale og kommentere min blogg. Jeg vil heller vite at når noen faktisk gjør det, så er det fordi de genuint mener det.

Men for all del, nå som jeg endelig er nevnt i denne "debatten" kan vi godt fortsette den. For er det ikke det som definerer eliten? Hvem som blir nevnt? ;)

Esquil sa...

*google*

Søket på - "dan brown uttaler seg om eskil aasmuls roman blodføre" - fant ikke samsvar med noen dokumenter.

Dan Brown suger, ass. Han skriver så utrolig dårlige møkkateite plastikkhistorier befolket av plastikkmennesker, og *host* hvasadusadu?

Esquil sa...

sigvei: ja du er flink

viddal: if you say so

maren: hvis det fins en elite må da du være del av den? du hadde vel mer støtte enn selveste radiohode i bloggekåringene.

Anonym sa...

Jeg tror egentlig ikke noen tar min krigshissing særlig seriøst uansett, Esquil. :)

Men! Jeg syns det er litt lite action generelt i bloggsfæren for tida, et aldri så lite antiklimaks etter Tordenbloggen kanskje. Da mener jeg ikke negativ action som krangling og slikt, men at jeg får en veldig status quo-følelse. Sliter litt med å sette ord på det. Jeg kjeder meg bare litt, og finner ikke på noe lurt å gjøre selv heller.

Esquil sa...

OK, da gjør du sånn:

Opprett en ny bloggerblogg.

Kall den Blogg-Idol 2008.

Annonser konkurransen i bloggen din. Deltagerne melder seg på til deg, og får brukernavn og passord til Blogg-Idol-bloggen. Så blogger deltagerne en post hver, a la nordstafett, bare at alle blogger dønn anonymt, på samme bruker. Etter hver andre eller tredje post legger du inn en poll hvor man kan stemme på beste innlegg av de to-tre siste.

Så samler du vinnerne i en finale, og de er fortsatt anonyme, bare taperne røpes. om man skriver ny bloggpost i finalen eller deltar med den samme får du, eller kanskje deltagerne selv, bestemme. I finalen kårer man Bloggidolet 2008.

I denne konkurransen stiller alle altså likt, uten at det hjelper å være "bloggeelite" eller ha gode venner, uten at det hjelper å ha pen blogg-layout, være god til å tegne eller ha grønnvegg. (det er juks å røpe sin identitet før avstemningen er ferdig, også til familie og annet stemmekveg.)

deltagerne bør oppfordres til korte innlegg. det er sikkert mange andre regler du kan klekke ut. kanskje du vil ha masse runder, så du får hjorthestatus. kanksje bare en skal stemmes ut hver gang. eller bare en runde. kanskje temaene for postene skal bestemmes av turneledelsen, slik at de som møtes i en duell har samme tema. det er mange muligheter.

jeg skal seff reklamere godt for bloggidol herdfra.

Anonym sa...

Med stemmefusket i Tordenbloggen friskt i sinn tror jeg at det der blir litt for ambisiøst for meg. Men forslaget er jo fett.

Delirium~ sa...

Og takk og pris for at vi oppfører oss bedre.

Som jeg skrev en gang i et innlegg; vi er alle venner her!

Esquil sa...

iversen, det kan du løse slik jeg løste det for gyldne q, eller rett og slett ved å la vinnerne være de bloggpostene som får mest kommentarer.

delirium, sant nok. nesten alle.

Esquil sa...

og klart det er fett, det er jo inspirert av din egen ide.

Zava sa...

Esquil... Metablogelitedebatt igjen?? Dette er sooo last year...!

*gjesp*

Esquil sa...

det var last year allerede i fjor.

men say, den attituden mot metastoff, er det en kooperativet-greie?

Zava sa...

Om vi har fattet et vedtak på bakrommet i det nedlagte bruket som en gang var Kooperativet mener du?

Anonym sa...

Jeg får aldri med meg noen ting, jeg. Diskusjonene ruller og går. Selv har jeg kost meg med ferie og forkjølelse :-) Men nå er det full fart igjen, og om ikke lenge er det vel slik at jeg leser blogger innimellom for å slippe unna å studere hele døgnet :-)

Jeg blir litt uengasjert i sånne metadebatter, jeg. Får aller mest lyst til å invitere til gruppeklem.

Det er bare blogg. Det er liksom ikke mer enn det.

Swazi sa...

Peace and love in 2008! *Klemme* *Hulke*

Esquil sa...

zava, isåfall kanskje uten radiohode tilstede.

vic, bra du er tilbake :)

Jeg syns litt metaprat er bra for miljøet, men at det er usunt hvis det tar helt overhånd. M.a.o. mye likt onani.

Men det har ikke vært mye meta i det siste, har det?

swazi: *klem*

Anonym sa...

Dette forklarer denne elitedebatteringen litt for meg: en elitedebatt handler om at noen som føler seg "utafor", definerer dem som er "innafor".

Takk for den definisjonen! Tror kanskje det å føle seg "utafor" er noe man gjør fordi det finnes statistikk over besøk og klikking og slikt på bloggene. Ser selv at jeg blir opptatt av statistikken.

Har hatt et eget nettsted (www.fabula.no) siden 1999. Det er et nettsted jeg har jobbet veldig mye med (mer enn tusen sider tekst i utskrift, for tre år siden). Der har jeg ingen tellere eller statistikk. Nettstedet mitt er uansett en bedrift jeg er stolt av. "Besøkstall" er ikke en del av det. Innhold er alt! Det er i grunnen en fin ballast å ha med inn i denne bloggesfæren.

Å fokusere på dette "elite"-begrepet lukter litt feilfokus, syns jeg. Det virker som de fleste ser det på samme måte, og det syns jeg er fint.

Ha en fin dag!

Anonym sa...

Vet liksom ikke helt om det har vært mye eller lite, jeg - har ikke helt fått fulgt med. Men det jeg har sett vitner i alle fall om litt lavere kranglefaktor enn før, og det synes jeg da er positivt :-) Nå skal jeg lese blogg-idol-posten din!

Nissemann sa...

Jeg tror ikke noen i dette land regner meg for å være en del av en bloggelite - i noen betydning av ordet. Verken elite som i "de beste" eller som i "den lukkede kretsen".

Men jeg ble i hvert fall nevnt i sangen til Swazi! Kunne ikke hatt det bedre akkurat nå!!

Anonym sa...

Dette er en kul diskusjon. Den er jo bare helt kvasi. Det blir som når journalistene diskuterer medienes dekning av en eller annen sak seg i mellom.

Hver gang de gjør det, tenker jeg: Who cares? Men sannheten er at mange bryr seg. Både journalistene selv og vi lesere. Og det selger aviser. Mange.

Denne debatten er ikke så forskjellig. Den er bare litt mer personlig og litt mer knuffete. Men mer eller mindre like spennende for noenlunde de samme gruppene - de som selv skriver og de som leser. Og med spissfindigheter, kule formuleringer og artige vrier. Gøy.

Innholdsløs - sikkert. Likevel: We care! LOL

OutOfTheBox

=Anja sa...

Hehe

Alle må vel være enig i at bloggging hadde vært driitkjedelig uten
xxxxxbloggedebatter :o)

=Anja sa...

-------------------------------------
-comment deleated by author of this blog-
-------------------------------------

=Anja sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

-----------------------
-¤%#&%¤-

Ikke nå igjen :0/

---------------------------

Slutt

Esquil sa...

litt usikker hva du sikter til med comment deleated, kan ikke huske å ha slettet deg på lenge. men måtte ironisk nok redigere denne siste pga banning.

=Anja sa...

Hehe
Kan ha fortjent å bli slettet innimellom da, sjøhh:o/
Men er prinsippielt imot:0)
Slutt