4. april 2008

Hvor får jeg kjøpt melkekartonger uten skrukork?

Det virket som en fiffig oppfinnelse.

Skrukork på melkekartonger.

Det har definitivt gjort det enklere å åpne melkekartongene.

Det har blitt en så stor suksess at samtlige av mine nærbutikker kun har melkekartonger med skrukork, og ingen som åpnes på den gamle brettemåten.

Juicekartonger med samme utforming lider samme skjebne.

Kartongene er også lettere å lukke når melken bare er halvveis drukket opp.

Men... når jeg en nesten ferdig med å drikke, er det alltid en liten skvett igjen i kartongen som jeg ikke får ut, siden skrukorken ikke er plassert i et hjørne.

Og... når jeg skal brette sammen kartongen, er skrukorken i veien.

Det er umulig å lage en kartongkubbe, for eksempel, uten å måtte skjære av skrukorkene først. Er det noen som har tenkt på det? Papircontaineren blir fylt opp, siden ingen lenger bretter sammen kartongene sine.

Selv samler jeg dem fortsatt opp og skjærer av korkene - for jeg skal jo delta i returkartonglotteriet... Men det er jammen mer slit å delta nå enn det var da kartongene var brettevennlige...

15 kommentarer:

Anonym sa...

Kanskje melkekartongkorkskjærer kan bli et eget yrke i fremtiden. Men her jeg bor er det ikke noe stress å få tak i melkekartong uten kork, alle butikker burde vel ha det?

Houseman sa...

Økologisk melk er i hvert fall fortsatt fri for skrukorker. Skrukorkene gjør ikke bare resirkulering vanskeligere, men det gjør produksjonen mer ressurskrevende også. Som forbrukere bør vi velge kartonger uten skrukorker for å si ifra på et språk produsentene forstår.

Betty Boom sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Du kan jo fortsatt åpne kartongen og få ut det siste som er igjen, selv om det er skrukork på den ;)

Det beste er selvfølgelig når du skal skru av korken første gang, tar i litt for hardt, får den av, begynner å drikke og innser at halvparten av kartongens innhold går ned i magen din - og den andre halvparten gir t-skjorten din en flott farge.

Anonym sa...

Det er noe dritt!

Anonym sa...

Enig. Veldig irriterende. Tenker på det hver gang jeg. Hva er poenget? Fordyrende i tillegg. Mere miljøsvin greier. God helg.

Anonym sa...

...og her jeg bor får man ikke tak i melkekartonger med skrukork. Mulig derfor jeg savner det så veldig, fordi jeg ikke vet hvilke problemer det medfører. Men de gangene kartongene er så godt limt at det bare blir lørv når jeg åpner den, savner jeg skrukork.

Avil sa...

Her eg bur har TINE kartongar utan skrukork, og Q har med. Det er surt, for eg innbiller meg at folk som ikkje tenker så mykje over ting berre kjøper TINE, mens folk som velger Q tar eit litt meir aktivt valg på eit vis.
Og dei som tenker meir på kva dei kjøper, tenker kanskje meir på kva dei gjer ellers og, og vil lage kartongkubbar.

Eg plukker skrukorken ut på baksida, det er eigentelg lett.

Men så har eg fått ei greie med plast. EG forsyner meg berre emd papirposar når eg handlar mat, og prøver å putte mest muleg i ryggsekk eller taske om eg har slikt med meg. Og desse skrukorkane er altså av plast.

Eg tenker på verdas snart største kontinent som består av ikkje-nedbrytbare plastmolekyl som flyt langsamt i ring i Stillehavet.

Eg vil helst bidra så lite som muleg til det kontinentet.

Anonym sa...

Til dere med plastbekymringer i forhold til disse skrukorkene: leste nylig i Aftenposten om dette. Produsenten kunne da berolige leserne med å si at plasten i disse korkene er laget av samme materiale som plasten på innsiden av kartongen. Og det blir delt opp og resirkulert. Husker ikke akkurat hva denne resirkulerte plasten var brukt til, men det var også spesifisert.

Selv dropper jeg melka til fordel for vann og unngår hele problemet.

Anonym sa...

Her var den, jo... http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article2205675.ece

Anonym sa...

Heldigvis kommer øl fremdeles i glassflasker med metallkorker så man kan helle i seg hele flaska og hele innpakningen er resirkulerbar.
Og øl blir ikke produsert av kuer som fiser ut store kvantiteter klode-oppvarmende metan hele tiden heller. Snakk om miljøvennlig!

=Anja sa...

Til Esquil
Har skrevet en post som j sterkt ønsker at du skal lese
Ps.Trenger ingen respons på den, da-
men dette er viktig for meg
Håper Truls kan formidle dette til deg
Mvh Anders Anja Hafsmo

Fjeldstad sa...

Irriterer meg også over skrukorken som gjør det umulig å delta i returkartonglotteriet. Men desverre har de kommet for å bli. På den gode siden planlegger de en oppgradering ,med alt jeg ikke liker ved kartonger, for å gjøre den enklere for revmatikere å bruke.

Også til valget mellom Tine og Q. De som handler meieriprodukter bevist i dette landet kjøper som regel Tine. Har nemlig fått kritikk et par ganger ved kjøp av Q-yougurt og Synnøve-ost

Anonym sa...

Tiltredes!

Fredrik Mellem sa...

Det er noe bastardaktig over hele konseptet. Kunne de ikke like gjerne tilbudt produktene på flasker?