18. mai 2008

Scrabbleidrettens dopingproblem

En post for disse 'spesielt interesserte', hvem nå det er.

Om noen timer, dvs ti minutter etter midnatt, starter NM i Scrabble. Kvalifiseringen pågår i ti dager. Konkurransen foregår online på Aftenpostens side Ordspill.no.

Jeg har vært på Scrabblekjøret i noen uker nå. Ordspill.no er et solid nettsted hvor ca. tjue tusen registrerte brukere spiller Scrabble.

I Scrabble får man får 50 poeng ekstra for å legge ut alle bokstavene. Med sju ulike brikker har du 7!=5040 mulige kombinasjoner, og hvis to av dem er blanke brikker er mulighetene ca like mange som det fins nordmenn. Hjernen din klarer ikke bla igjennom alle disse mulighetene. Men PC'en klarer det på null tid. Altså kan riktig program gjøre vei i vellinga, men i motsetning til Traveler IQ Challenge er det regler mot å bruke hjelpemidler. Og jeg har, tro det eller ei, en greie med å følge regler.

Jeg luftet frustrasjonen på forumet deres, og det viste seg at de kjente et begrep for denne typen program. Ved litt googling fant jeg flere programmer man kan bruke til å jukse der inne (fant ikke igjen det mest effektive når jeg googlet nå, men det er like greit.) Så, også denne idretten har et dopingproblem. Men i NM går finalen live i Oslo Spektrum, så da faller de som bryter reglene igjennom. Og dopingen er neppe veldig utbredt, siden et ME-vrak som meg uten juks kan komme seg inn på topp hundre-listen:

Det kostet mye slit og jeg er ute igjen nå. Men likevel var det godt å nå et mål.

Prøv selv, det er gøy.

15 kommentarer:

Kjetil H sa...

Jeg føler for å poengtere at det ikke er i anledning NM i Scrabble at jeg akkurat denne helgen snekret i sammen et Scrabble-tema i bloggen min - dersom noen skulle tro det. Her er det kun herlige tilfeldigheter.

Da er det vel også på sin plass å vende tommelen opp for dette innlegget. Ble fristet til å ture innom Ordspill.no.

Esquil sa...

takk, og fint tema :)

enda en herlig tilfeldighet at spillet fyller 50 år nå. det er visstnok derfor de arrangerer NM i det.

Avil sa...

Ein måtte registrere seg med alle slag personopplysningar der. Då står eg over. Men det er sikkert gøy.
Flinke Esquil på norgestoppen.

Anonym sa...

Scrabble har en grym tendens til å bringe frem mine mest perverse sider. Mellom bokstavene i rutenettet ser jeg alle mulige ufine ord. Ikke pleier de å stå i ordlista, heller!

Swazi sa...

Men anagramgeneratorer er ganske gøyale i seg selv. Jeg har til og med gjort noe relativt nyttig med en slik en gang, jeg husker bare ikke helt hva.

Esquil sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Esquil sa...

takk, avil :) det er langt opp til norgestoppen da. jeg startet NM med 5.plass i den første turneringen, men de beste var fra en annen planet.

kamikaze, det er trist og utrettferdig at du skal behøve å ha det sånn. mamma har sagt at det finnes sånne ord, men jeg har heldigvis sluppet å høre dem.

swazi, kan jeg umulig tenke meg..
hm. kamikaze ... swazi ... z som nest siste bokstav ... say, du er ikke med i ungkaren, er du? *paranoid*

Anonym sa...

Heh?

Jeg hadde nok valgt et annet navn enn Swazi, for det rimer på Stasi og Nazi og får meg til å tenke på lubne tyskere med stygg bart (jeg er så lei meg Swazi! Jeg ser at du er meget penere enn hva jeg beskriver, så det nøytraliserer navnet ditt og vel så det -- men det hadde jeg ikke innsett hvis jeg faktisk var deg.)

Nå gir vel ikke Kamikaze så veldig hyggelige WWII-assisiasjoner heller, men av en eller annen grunn får det meg heller til å tenke på kule fly som kjører loopinger og fine japanske silkekimonoer. Det liker jeg.

Så det så.

Anonym sa...

Jeg tenker Swaziland, Afrika. Morsomt hvor forskjellige oppfatninger vi kan få av samme navnet :)

Anonym sa...

Ok kan det ikke være tiiiirsdag snart... *trippe*

Anonym sa...

og, ikke ok
(beklager spammingen)

Esquil sa...

kamikaze, vedr. heh, jeg tullet. jeg har hørt noen sånne ord. faktisk nok til at bloggen min blir sensurert av gardermoen lufthavn av hensyn til de stakkars barna. dette kommer vi tilbake til.

jeg tenker også på swaziland. og swa i swaziland tenker jeg på som South West Africa, for å huske ca hvor det ligger.

talicia, krever du det på midnatt... jøss.. tror kanskje jeg må sove på det. eller kanskje ikke. får se.

Anonym sa...

Det var en stygg sammenligning jeg lagde, slett ikke morsom, og jeg vil gjerne si unnskyld til Swazi.

Og til Esquil, for at jeg søplet til kommentarfeltet ditt.

Unnskyld!

Swazi sa...

No hard feelings, Kamikaze. Jeg er forresten så frekk på nettet selv at denslags må jeg bare tåle. :) Swazi var det forøvrig ikke jeg som fant på, men det er en deriveriasjon av etternavnet mitt som jeg fikk av en studiekamerat fra Stavanger.

Jeg liker det godt selv om det faktisk rimer på en del stygge ord. Det er litt eksotisk og særegnet samtidig lett å huske - et nesten perfekt internettnavn altså.

Og alle navn med "z" i seg er per definitsjon steintøffe. Alle black metal-musikere burde kalle seg Zachariasen.

Swazi sa...

Esquil: Jeg føler i følelsene mine at det var _litt_ nyttig altså. Men ingen liv ble nok reddet ("Fort søster! Vi trenger en anagramgenerator til operasjonstue fem øyeblikkelig! Det står om liv!"). Jeg er ikke med i ungkaren nei, du kan slappe heeeelt av. :)