16. mai 2008

La oss ta GODT vare på naboene våre

Sverige reduserer forsvarsbudsjettet, samtidig som politikerne har økte 'internasjonale ambisjoner'. Den svenske forsvarssjefen sier at det dermed ikke er mulig å forsvare Sverige. Danmark opplever samme utviklingen, og deres forsvarsüberpamp mener at om kuttene fortsetter i samme tempo vil ikke Danmark ha noe forsvar om noen år. Island har i praksis ikke forsvar og må for tiden ha hjelp av Frankrike for å skremme vekk russiske fly.

Det er da for galt at disse praktfulle folkeslagene skal være uten forsvar. Vi i Norge er stinne av oljepenger og kan godt avse noen unge menn fra arbeidsstokken uten å måtte suge på brødskalker av den grunn. La oss ta ansvar for forsvaret av Danmark, Sverige og Island! La våre soldater overta de nordiske kasernene og ta vare på broderfolkene slik at de kan sove trygt om natten.

Hva sa du, Sverige? Om vi verkligen är att stola på? Selvfølgelig er vi det. Hva? Om vi fortsatt er sure for unionstiden, du mener om vi husker de hundre årene som en marionettstat styrt fra Stockholm? Neineinei, det bor da ingen her som husker den tiden lenger. Du lurer på om nasjonen Norge er sår av å ligge på trynet i gørra og bli rævpult av maktsyk svensk adel om og om igjen? Neida, alle nordmennene dere drepte på 1600-tallet er matjord nå. Og at dere tok Bohuslän, Jamtland og Härjedalen skal dere ikke tenke på, alt er tilgitt. Vi har faktisk Sverige å takke for Norges slanke figur.

Hva sa du, Danmark? Om vi måske kunne tenke oss et lille land selv? Du mener om vi er bitre for fire hundre år som en lutfattig utarmet blindtarm styrt fra Köbenhavn, av konger som tok pengene våre og aldri ga noe tilbake? Neineinei. Hvorfor vi da kaller den tiden for firehundreårsnatta? Tja, det var vel mange solformørkelser i den perioden. Og nei, vi er ikke sinte fordi dere kaller oss fjellaber, det går da ikke an å bli sinte på dere som har så herlig humor.

Hva sa du, Island? Om vi vil hevnur oss fordi dere stjelur toskur fra smutthullur? Neineinei. Bare tusk til dere torskene der oppe, bestanden tar seg da lett opp igjen om et hundreår eller to. Det er jo fisk og dere er jo mennesker, det er klart vi holder med menneskene!

Så får vi forsvare Sverige, Danmark og Island, passe på trygt mens alle sover. Gutta våre får avtjene verneplikten på fortauskafeer i Köben, bli fotografert av turister foran skilderhusene i Gamla Stan i Stockholm og ta varme bad i Reykjavik, istedet for å fryse ballene av seg i skogen i Indre Troms. En vinn-vinn-situasjon for alle.

Og så...

en mørk natt...

mhmh...

MOHOHAHAHAHAHAHAHA

THE RISE OF A GREAT NATION

*gurgle* *fråde*


---

Hm. Dette tok av. Det jeg egentlig føler er at jeg er lei av å høre forsvarspamper gråte over at det blir mindre milliarder til å kjøpe drapsvåpen for. Ute, og hjemme.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Gjenreis det norske imperiet!

Esquil sa...

Norgesveldet?

Anonym sa...

Jeg melder meg frivillig som president over dette nye riket!

Man kan vel trenge noen med erfaring fra Nato :)

Og tenk så gøy å ha datet presidenten...

Anonym sa...

JAAAAA! Eftersom jag är en försvenskad Öst-Trönd (Jämte) så välkomnar jag en Norsk invasio...ummm...ett Norskt försvar av Norden. Vi kan alla sova tryggt när ni nordmenner "tar hand om oss". Då kanske ni stolta nordmen slutar att svina ner med fylla, slagsmål, vansinneskörning och vandalisering i er framtida provins Sverige?

Anonym sa...

Jeg syns det er fint med stridsvogner, særlig Leopardtanks som kjører i sytti kilomteter i timen gjennom krattskog.

Eskil, du har forøvrig blitt tagget over i Forfatterbloggen

Anonym sa...

Jeg synes du er en av verdens smarteste og mrsomste mennesker.

Anonym sa...

Jeg synes du er en av verdens smarteste og morsomste menn. Jeg ler veldig høyt når du tar av. Karakter: 6 Eh. Jeg er norsklærer. Tilgi meg.

Fjeldstad sa...

Island har jo ikke eget forsvar. Det har jo vært USA som har gjort dem den tjenesten tidligere. Det var ihvertfall snakk om at Norge skulle ta over, siden USA synes det er for lite action på den lille øya...

Esquil sa...

talicia: du blir nok en bra president. og date :)

anonym: trivelig å se en østtrønder her, beklager at det manglet et par prikker over a'en i jämtland. føler meg truffet, jeg har 100% av fartsbøtene mine i sverige, så det du sier om vår sjarmerende utenlandskultur stemmer kanskje. all den virksomheten vil i det nye imperiet bli flyttet til finland.

hei, christopher, hyggelig å se at du blogger! eller, det er ikke sikkert det er noe sjakktrekk mht den kommersielle skrivingen. men lykke til :)

tusen takk, mary! *bluss*

jokke, det stemmer sikkert, når jeg la til praktisk talt ikke eget forsvar er det fordi de mystisk nok har noen soldater i afghanistan.