28. desember 2008

Voldta neshorn og spise Jomfru Maria (Esq svarer på lesernes spørsmål, del 1)


Hvem voldtok Jomfru Maria?


Spørsmål fra Anonym.


Mulig voldtekt av Jomfru Maria er det skrevet en doktoravhandling om, men uten noe svar på spørsmålet ditt. Siden romerne hadde makten i landet, og ut fra det man vet om hva som skjer under okkupasjoner, vil jeg tippe en romersk soldat. Siden han må ha vært høyt i grad for å holde det hemmelig, peker mye mot Kvirinius.

Spiser folk neshorn?

spørsmål fra Tine

Tre av de fem neshornsortene holder på å dø ut. Neshorna dør ut mye fordi de skytes, og de skytes primært på grunn av hornet. Neshornet er planteeter, noe som tyder på at kjøttet kan være spiselig, og siden de skytes i U-land hvor mat kan være mangelvare, vil jeg nok tro at et og annet neshorn har møtt sin siste grav i menneskemager.

Hva tror du om finanskrisas varighet?

Spørsmål fra Milton Marx

Kommentatorer og aviser kjører hardt på 'nedhaussingen', med å snakke om største krise ever. Store aksjekursfall tyder selvfølgelig på at situasjonen er alvorlig. Men det historiske med situasjonen er først og fremst kurssvigningene, som tyder på en enorm usikkerhet rundt akkurat det spørsmålet du stiller. Jeg tror også på en krise, vi får økt arbeidsledighet, lavere BNP-vekst og økt antall konkurser i 2009, og krisen kan godt vare over 2010 målt i at f.eks boligprisene fortsatt er lave i 2011. Likevel tror jeg at problemene akkurat nå overdrives.

Det sies at når den siste optimist er blitt pessimist, er det på tide å gå inn på børsen. Jeg har knapt sett større svartmaling av økonomien enn det som har skjedd i høst. Ergo har jeg nylig kjøpt aksjer for første gang på sju år. Langvarige downperioder skjer, men like ofte etterfølges et elendig børsår av et supert.Takk for spørsmålene!

5 kommentarer:

=Anja sa...

Hehe
Æ sjer no fræm te å kjøp mæ egen villa på trehundre kvadrat for et parhundre-tusen kroner
Mener du at planen er realistisk?

Esquil sa...

ja, i akureyri.

Esquil sa...

men i den vakre byen du bor, skjer det ikke.

Anonym sa...

Like mulig at Josef faktisk var far til Jesus, men at Maria ble i lykkelige omstendigheter før hun ble giftet bort til snekker'n sin. Og da var gode råd så dyre og fam. Josefsen så fattig, at man måtte ty til en forklaring som verken kunne bevises eller avvises.

Esquil sa...

på den annen side er det en situasjon som sikkert millioner ugifte ungpiker har vært i, og bare en har sluppet unna med å forklare det som jomfrufødsel. litt rart det også, ikke?