30. desember 2007

Ballongblogg

Får jeg spørre hvor langt du har kommet på dette hundre-poster-på-én-måned-prosjektet ditt?

(Spørsmål fra Emelie)

Det har nå gått snart en uke siden prosjektet startet, og dette er post 32.

De største bloggene i bloggebyen var grovt sett jevnstore, og det har fått meg til å tro at det ikke fantes særlig ekstra leserpotensial (uten å bli kjendis), men glamourbibliotekarens lesertall fikk meg til å lure på om det eksisterer et nivå over det vi ligger på nå. Så hensikten med prosjektet var å se om lesertallene lot seg blåse opp. Det har gått bra foreløpig, påstår Ratix, og her er statcounter-tallene siste uke før prosjektstart og første uke av prosjektet.

Som ventet er det stort sett engangsbesøkende, returnerende besøkende har ikke hatt noen stor utvikling, så det er foreløpig mye luft bak tallene. Men de som leser kommenterer mer, 209 kommentarer på en uke er mye for denne bloggen.

Tallene representerer likevel ikke noe "nytt nivå", men det er jo romjul ennå.

Vi får se om jeg orker en hel måned, men det går greit så langt.

10 kommentarer:

Anonym sa...

So far so good, ja. Det ville jo vært synd om du gav deg før du nådde 100 poster (eller én måned - litt avhengig av hva som kommer først) :)

Esquil sa...

jeg er glad du ser sånn på det :)

Unknown sa...

Riktignok hadde jeg noen innlegg på gang som jeg ikke rakk å poste, men jeg er svært usikker på om jeg kunne stilt opp som vikar i "3 innlegg om dagen"-perioden :)

Nå må du ta med i beregningen at tallene falt veldig i de ukene da jeg blogget. Om du ser bort fra engangsbesøkende, er du i grunnen fortsatt ikke i mål med å vinne tilbake de faste leserne som jeg skremte vekk ;)

Esquil sa...

de falt ikke veldig. og jeg tror det har vært lavkonjunktur generelt i desember, for jeg så at bloggen hang bra med i toppen på ratix mens du blogget.

gjennomsnitts treff per dag for bloggen totalt sett er 350.

Anonym sa...

Du har flere lesere på en uke enn jeg har hatt på et år. :ler:

Esquil sa...

Har De bloggprostituert Dem skikkelig i det siste da? Nei, jeg tenkte vel det. Tsk, tsk.

Anonym sa...

Jeg er alltid redd for å skrive for mange innlegg om dagen, jeg! Kanskje det funker stikk motsatt, egentlig?

Så du forsøker å trancendalblogge- blogge deg gjennom bloggleserglasstaket. Ikke verst.

Mr. Jackson driver og runker statsene mine og kommer med masse «hvordan få flere lesere»-tips, men han mener man må skrive veldig gode innlegg og slenge ut linken i f.eks nettmøter og pinge avisartikler for å beholde leserskaren man skaffer seg.

F.eks tok han teksten min om Zofies Verden og slang ut en link til den i et direkte nettmøte med Zofies Verden-damene og ba dem kommentere kritikken. Da fikk statistikken orgasme ^.^

Nå skriver jo du tusen artige innlegg, kan være det funker på samme viset? Uansett- festlig med ratix-manipulering (c;

Esquil sa...

skal igjennom taket ja, håper å se firesifra trefftall før prosjektet er over. beklageligvis ser det ut til å gå på bekostning av blant annet chatteformen.

nettmøte, det var smart. og modig. konflikt trekker jo lesere i massevis, men er ubehagelig.

jeg har gått bort fra teorien om veldig gode innlegg, det er jo ikke til å legge skjul på at kvantitet må gå ut over kvalitet. jeg har sett på de virkelige store bloggene i sverige og usa, og de skriver ikke ekstremt bra, de skriver bra og ekstremt ofte. samme tendensen mente jeg å se hos glambiblotekaren også.

Anonym sa...

Det er nok mange fremgangsmåter for å få flest mulige lesere. Personlig har jeg en tendens til å droppe blogger som poster for ofte. Da må de ha et utrolig høyt nivå på innholdet. Dersom en blogg hele tiden legger ut flere poster om dagen blir det for mye å lese på, og jeg fjerner hele bloggen fra leseren. Er det et kort prosjekt (som dette håper jeg?) markerer jeg bare alt som lest med jevne mellomrom. Så kan jeg heller kikke innom en gang iblant.

Flest mulige lesere er ikke lenger et mål for meg. Jeg ønsker flest mulige faste lesere. Og helst de som gir litt feedback. At samme leseren er innom siden min 10 ganger på en dag, fordi jeg har lagt ut 10 poster, er ikke så nøye.

Unntak er de fra søkemotorer for å skape litt reklameinntekt. Det er kun de som får se reklame hos meg.

Esquil sa...

jeg har også hatt faste lesere som mål i en lang periode, sikkert hele 2007. nå er jeg i eksperimentmodus igjen. det er mer nysgjerrighet enn desperat lesersug som driver meg nå.

registrerer at du og ivers ikke digger frekvensen, men prosjektet går så det suser. målt mot andre norske blogger har denne bloggen aldri vært så stor som nå. men det er ikke å slå andre som er målet, jeg vil egentlig ha større lesergjennomstrømning i hele bloggebyen.

fint triks med reklamen :)