29. oktober 2007

"Heme" er der du bor til vanlig

man være trønder for å bli rørt av dette?

Jeg tviler.

32 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg merka jeg ga totalt f**n.

Esquil sa...

Mina, er det deg? :)

Anonym sa...

Nei det må man ikke! Rosenborg og Brann (og _tildels_ FFK og Ålesund) har skjønt det; de er de eneste klubbene som klarer å få med seg hele stadion for å skape stemning.

Selv heier jeg på en sjelløs klubb når det gjelder stemning på stadion, nemlig Tromsø. Det var ikke alltid slik, men noe skjedde på 90-tallet da alle plutselig skulle herme etter Klanen og organisere supportere i en offisiell "klubb". Å være på TIL-kamper er flaut i disse dager.. Man blir nærmest hysjet på fordi kun de tredve alkoholiserte "isbergene" oppe i hjørnet på stadion har nå lov til å synge.

Dette er et problem i flere klubber, spesielt Vålerenga, Lyn, Lillestrøm, Stabæk, Start og Odd som jeg har sett.

Anonym sa...

Takk! I disse dager der klubben er mest preget av en ufyselig og inkompetent ledelse som ikke makter å hanskes med motgang og/eller behandle folk som folk, gjorde det der godt.

Lapa sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Som eksiltrønder må jeg protestere! Hjemme er der jeg bor til vanlig, og det er en ganske vill variabel. Heme, derimot, fløtte ailler på seg :)

Anonym sa...

Eg kan ikkje seia at eg kjente noko spesielt når eg såg videoen. Men det er kanskje fordi stemninga i Bergen er vel så fantastisk for tida. :)

Anonym sa...

Jeg er trønder, og jeg ble ikke rørt. Betyr det at jeg er en trønder som ikke virker?

Frøken Makeløs sa...

Man må nok hvertfall være litt interessert i fotball. Altså, ehh.. var det ikke Brann som vant da?

Tonita sa...

Hæh?
Åh, handler det om futtbold? Åh, da da så.

Anonym sa...

Nei, dette sa/ga meg ingenting. (Siden du spør, liksom)

Esquil sa...

studinen, greia er at bergenserne mener gullet e heme, mens jeg mener det er på ferie. og at det er gullet vel unt å dra på ferie siden det skjer så sjelden.

fr. makeløs: dette er fra champions league, som er en turnering for de beste lagene i europa. brann vant en turnering for de beste lagene i norge.

linda, og dere andre, det kan se ut som om det er en sammenheng mellom rørthet og kjønn. jeg blir fx neppe rørt av såpeopera.

Anonym sa...

*setter kaffen i halsen*
Burde ikke du være litt forsiktig med å snakke om forskjeller mellom kjønnene? ;)

Anonym sa...

ååh, unnskyld mangelen på humor... har vært så borte at jeg ikke merket at gullet dro på ferie!

Anonym sa...

ååh, unnskyld mangelen på humor... har vært så borte at jeg ikke merket at gullet dro på ferie!

Anonym sa...

Duverden!
Jeg tror jeg må revurdere min oppfatning av trøndere. Jeg visste ikke det var SÅ mange!

Esquil sa...

rd, altså, det så ut som om gutta her lot seg påvirke av allsangen og damene ikke, selv om dette utvalget naturligvis er for lite til å snakke om en statistisk tendens og at det fins individuelle variasjoner. mens jeg mener å ha registrert at en del damer, slett ikke alle, lar seg påvirke av en del, slett ikke alle, TV-serier av typen som populært kalles såpeopera. og at jeg, som er mann, personlig ikke lett lever meg inn i disse, uten at jeg er et statistisk representativt utvalg. altså kun et hobbystatistisk og slett ikke ondsinnet, kvinnefiendtlig eller antifeministisk forsøk på å lansere en hypotese om at menn og kvinner, som tendens, ikke som ufravikelig regel, kan la seg røre av forskjellige ting.

tonita, ikke foppall, allsang.

Rigmor sa...

Man MÅ sikkert ikke være trønder, men å bo i London hjalp meg ikke denne gangen.

Jeg syntes fotballfans er skumle. Spesielt siden den gangen et par av dem løftet meg og kofferten min av toget og ned på platformen da jeg skulle av (og de var i veien, alle 8594036785697 av dem) - slik at jeg mistet resten av gruppen av jeg reiste med - og dermed kom de seg ikke av på rett stopp.

Kanskje Rosenborgfansen holder til allsang?

Rigmor sa...

PS: Bergenseren i meg insisterer på å si at "heme" er i Bergen. (Det er jo der vi sier sånt!)

Resten av meg sier at jeg skal være stille nå.

Flopsy sa...

Nei, dette hadde nok ingen effekt på meg. Feil lag, såklart. Hadde det vært Brann-sangen du postet, ville effekten vært annerledes. Da snakker vi gåsehud og tårer i øyekroken.

Og når det gjelder kjønnsforskjellene (klarer ikke la være å kommentere dem, som vanlig ;-)), så er min erfaring at flere og flere jenter følger med på fotballen. Og at flere og flere gutter ser på såpeoperaer, selv om det kanskje sitter langt inne for mange av dem å innrømme det.

Jaja, heldigvis kom gullet hem i år.

Anonym sa...

Så rart med alle de som liker fotball og ikke blir i alle fall litt berørt av det der.. Jeg mener, jeg har vært RBK-fan siden jeg var 10 (og det er alt for lenge siden nå), men sjølsagt får jeg ståpels på ryggen når jeg hører en fullsatt Brann-stadion stemme i med "Byen e Bergen og laget e Brann...". Sjølsagt gjør jeg det.. Eller når "You'll never walk alone" runger over en stadion som helle rikke tilfører ett av mien favorittlag i England. Skulle bare mangle. Men Brann-fans lar seg altså bare berøre av Brann?

At gullet kom hem i år blir vel forresten litt som når tredje generasjon norsk-amerikaner for første gang komme "Hjem" til Norge?? ;-)

Anonym sa...

Ai...Ikke lag noe nummer ut av de kjønnsgreiene nå. Det var en spøk fra min side.

Jeg liker fotball. RBK interesserer meg allikevel ikke. Jeg hørte ikke at publikum sang nevneverdig på denne videoen, så hvis det var allsangen som skulle være rørende så falt det i fisk. :)

Anonym sa...

Nei, allsangen var ikke poenget. Tror jeg. Men kanskje stemningen?
Tror egentlig at jeg liker fotball mer enn noe enkelt fotball-lag? Stemningen rundt en fotballkamp. Fellesskapet. Forventningen. Følelsene. Alt det der tullete og irrasjonelle som en fotballkamp er så full av. Og selv om RBK er laget i mitt hjerte, føler jeg noe av den samme kriblingen samme hvilket lags tribuner det er som er fulle av forventningsfulle folk, samme hvilken banal og håpløs supportersang som spilles og/eller synges. Ranheim, Rosenborg, Brann, Våleregna, Liverpool, ja, jeg kan få kriblinger på ryggen av alle, uansett. Av stemningen.. (OK, ikke avMolde da, noen unntak må jo finnes! ;-)) Blir faktisk kjemperørt av at gullet gikk til Bergen i år, alt det med alle de årene og den entusiasmen de viser der borte, det rører ved noe i meg. Tullete? Ja visst. Men ganske godt også; å slippe å være så rasjonell og fornuftig hele tiden.

... hmmm, nå tuller jeg meg helt bort her, med følelser og annet umanddig tøys... ;-)

Esquil sa...

jeg syns du skriver fint om dette, tb :)

Flopsy sa...

Neida, Røverdatter, jeg skal ikke lage noe styr jeg altså.

tb og esquil: Jeg tror ikke Brann-supportere er mindre følsomme enn andre. Men det er noe med at Rosenborg har vunnet så mange ganger, tror jeg, at det blir vanskelig å la seg helt rive med?

Flopsy sa...

Men sånn bortsett fra det, så skjønner jeg godt poenget deres. Det er jo stas med klubber som det er litt stemning rundt, og i så måte er jo Rosenborg blant de flinke i klassen. Men de er jo ikke så snille med bergensere der oppe?

Esquil sa...

joda, vi er så snille med bergensere atte. bror min giftet seg tilogmed med en.

Nissemann sa...

Tja, jeg synes det er stilig å se på - men blir ikke rørt. Har sett sort- og hvitkledte som ikke gadd feire cupfinaleseier ('95), da mistet jeg respekten...

Gullet er heme på samme måte som Israels folk kom hjem etter å ha ruslet 40 år rundt i ørkenen... Og hvem gidder i feriere i Bergen om høsten kanskje??

tb: Molde er helt klart et unntak. Kun der jeg har vært på kamp og opplevd at folk SATT og klappet når hjemmelaget skåret. SATT!!!

Hørt om årets mest populære Halloween-antrekk i Bergen? Martin Andresen-maske og Rosenborg-drakt... :o)

Anonym sa...

Hei Eskil:) Kan bare snakke for meg selv, men jeg ble ikke rørt. I det hele tatt. Det ble jeg derimot på søndag, der jeg stod blandt tusener av bergensere og så Brann motta gullet...som endelig E` HEME!!!

Esquil sa...

joda, det er fortjent at dere får smake på gull en gang iblant. men hvis gullet er heme i bergen må dere ha mishandlet det grusomt, selv ikke de mest hardbarkede runaway-kidsa holder seg hjemmefra i 44 år.

Nissemann sa...

Feil, Esquil. Josef og brødrene reiste til Faraos land, og Moses og Aron førte slekta hjem igjen 400 år seinere. Israel skulle hem...

Anonym sa...

Etter lykkelig familiegjenforening skal det mye til for at Gullet skal stikke av igjen! Gullet har allerede fått mer oppmerksomhet enn de fleste andre får gjennom et helt liv. Nei, Gullet blir hos mor! Eh - far? Samma det, Gullet trivdes ikke i fosterhjem...