2. oktober 2007

Et døgn i bloggeboligen.

Jeg har nå vært i Esquils bloggebolig i et helt døgn. Som jeg alltid gjør når jeg er på et nytt sted, går jeg rundt i lokalene og gjør meg kjent. Kjenner følelsen av å være i hvert enkelt rom. Kjenner lukten. Kjenner temperaturen. Kjenner tomheten og alle de kreative idéene som fremdeles virrer rundt oppunder taket og vitner om at Esquil var her for bare noen dager siden.

Her har han forfattet de mest underlige bloggeinnlegg. Fascinerende noveller. Utspekulerte stunts. Noen har en gang omtalt han som bloggebyens svar på the Truman show. Han har ihvertfall vært kontroversiell og skapt bølger deretter.

Jeg sitter ved pulten hans nå. Kikker på notatene han har skrevet. Noen kråketær som jeg ikke umiddelbart forstår. Kanskje forstår han dem ikke selv. Kanskje er de beste idéene de som ligger lagret inne i hans eget hode. Jeg plukker likevel opp pennen og håper på å bli grepet av stedets inspirerende kraft. Foreløpig ingenting. Men jeg venter...

Esquil har utsikt over hele bloggelandsbyen herfra. Gjennom linker på siden kan han kikke over til nærmest hvem han vil. En mulighet han har jobbet lenge med, og som han flittig benytter seg av. Noen vinduer er vidåpne mens andre igjen er halvveis lukket. I løpet av de siste ukene kan jeg se at en liten edderkopp har spunnet et nett over noen av de mest aktive feministbloggene. Det ser ut som en generende skygge i et heller lyst og åpent landskap. Jeg griper meg selv i å tenke at kanskje jeg kan prøve å gjøre litt rent her mens han er borte. Men jeg tar ikke den sjansen akkurat nå.

På veggen er det en korktavle, med alle kommentarer som bloggevenner har lagt igjen på innleggene hans. Noen kritiske kommentarer, men aller mest hyggelige og rosende kommentarer. Og Esquil har tegnet smileansikter på de han tydeligvis har hatt stor glede av, og brukt overstykspenn for å fremheve de gode poengene. Alle kommentarene er strukturert i et mønster jeg ikke helt klarer å plassere. Slik jobber en målbevisst kunstner. En kreativ ordekvilibrist med solid basis i realfagene.

Jeg legger merke til at noen av kommentarene er til meg. Det er de som har ankommet sist. De dumpet inn med posten i dag. I tillegg til et par gutter er det til nå hele tolv hyggelige piker som smiler pent mot meg i form av velkomsthilsner med store runde løkkeskrift-bokstaver. Jeg kjenner det varmer meg, og at jeg begynner å føle meg velkommen.

I en av kommentarene har lin bragt frem hjemme-alene-fest som tema. Det er slett ikke noen dårlig idé. Kanskje spesielt på grunn av overvekten av det annet kjønn er jeg litt oppildnet av tanken. Tenk på det vorspielet. Tenk på det nachspielet... Det høres faktisk ut som en fryktelig god idé for en single mann som meg.

I et spontant øyeblikk griper jeg pennen fatt og skriver ned en haug med innbydelser. Kikker igjennom kommentarene for å se hvem som bør inviteres. Kikker igjennom linkelisten. Og supplerer med de jeg selv gjerne synes burde være med. Hvis du leser det jeg skriver nå, er du en av de heldige utvalgte som ble invitert. Du er herved invitert på hjemme-alene-fest i Esquils bloggebolig.

Om du har lyst til å komme, ber jeg deg melde fra slik at jeg har bordplass til alle. Jeg skal prøve å få ordnet litt mat og drikke på forhånd, så det hadde vært fint om dere sa fra hvis dere hadde egne ønsker. Er det noen som er vegetarianere? Noen som kjører bil eller skal ha alkoholfritt av andre grunner? Er det kanskje noen som er allergiske? Eller som har ønske om musikk fra akkurat den ene favorittartisten? Hørte jeg noen si Salsa? Eller kanskje høytlesning av utvalgte dikt?

nissemann har nok rett i at det er litt sykehus-aktig hvitt her. Rent og hvitt vil nok mange minimalister si. Men eimen av mange års ME-syke kompletterer et inntrykk av å være en spesialavdeling på Rikshospitalet. Det gir nok ikke den rette rammen for en slik heidundrende fest som vi nå er i ferd med å planlegge. Så nissemann og kristine: dere må gjerne ta med malerkoster og rosa maling. Eller andre farger også, for den saks skyld.

Jeg håper bare noen blir igjen etter nachspielet, slik at vi kan få ryddet opp i bloggeboligen etter festen. Vi vil jo at det skal være rent og pent her når Esquil kommer tilbake.

30 kommentarer:

kristin sa...

Jeg er kjempegod på å rydde opp etter fester! Jeg er også ganske god på fester, men i grunnen er det min uovertrufne evne til å tømme ølflasker som bør fremheves når jeg prøver å snike meg med på gjestelisten.

Minneapolise sa...

Jeg ønsker deg bedre lykke enn når Eskil inviterte til party ;)

Så søtt at han skriver ned kommentarene og lager smileys til dem. Er der noen fra Minneapolise med røde hjerter rundt? :D

Minneapolise sa...

Du må forresten fortelle ham hvor flink jeg var å lage link nå, helt uten å sjekke fasiten!

Truls sa...

kristin:
Så fint. Velkommen skal du være :) Jeg skal hamstre inn noen kasser med øl , så lenge du lover å ikke tømme dem ut på pulten hans.

minneapolise:
Det finnes nok noen røde hjerter iblant, men jeg skal la være å utlevere ham for mye. Noe mystikk må jo bevares :)
Men jeg foreslår at gjestene - de som ønsker det, ihvertfall - kan ta bilder av seg selv under festen. Så kan dere klippe, lime og tegne et stort og fint "Velkommen tilbake"-kort som kan ligge på pulten hans når han kommer tilbake. Gjerne med noen fine røde kyssemerker på.
Det er jeg sikker på at han hadde likt.

...og ja, jeg tror han blir veldig stolt av deg for den linken, altså.

Truls sa...

Må bare legge til at dere kan få ha den brune drikken i fred for meg. Jeg holder meg til den gule man får når man presser appelsiner.

Heidi Fleiss sa...

Jeg hadde en Bjørnar som lærer på videregående. Han løp også O og drakk heller ikke brunt... Til gjengjeld ble han verdensmester, og det er ikke dårlig for en trønder!

Ellers må jeg gi skryt for fin og rosa side.

Truls sa...

Hei, heidi fleiss.

Gikk du p� Sogn, du da? Var han en god l�rer?

Bj�rnar har n� blitt pappa til en liten pike som heter Fanny. Og nylig ble han ansatt p� fulltid som sjef for hele o-forbundet. S� det blir nok ikke s� mye klasseromsundervisning p� ham lenger. Han savner dere sikkert.

Stjernesøkeren sa...

Lenge leve hjemmefester :D Jeg er fryktelig dårlig på å male, men kan godt ta med konfetti? Det lyser jo opp litt.

mirakel sa...

Oisann. Her var det jammen rosa. ;) Støtter en god sak, da.

Jeg sier aldri neitakk til en fest, så count me in. *finner frem partyhatt og blåseting*

Truls sa...

stjernesøkeren:
Konfetti er bra. Da pleier det å bli festlig. Gleder meg.

mirakel:
Supert, du er lagt til på gjestelisten. Du må la meg få låne en sånn blåseting, så tar det helt av :)

bloodymary sa...

Jeg vil også være med!
Finner frem glitter og stas.

Marina sa...

Enda en rosa blogg!
Ikke at jeg har noe problem med at folk støtter en god sak, men vet dere hvor vanskelig det er å lese rosa blogger på jobb? Selv de mest nærsynte sjefer legger merke til rosa.

*partypooper*

Truls sa...

bloodymary: Da blir du nok fin :)

marina: Godt poeng. Jeg satt akkurat og tenkte det samme i dag da jeg skulle lese kommentarer i lunsjen. Etter at festen er vel overstått blir vi en gjeng som rydder opp etter nachspielet - og da blir bloggen fin og nøytral igjen. Slik at den ser litt jobbrelatert ut ;)

Frøken Makeløs sa...

Jippi, party! Jeg er med såklart, men er litt skeptisk til en potensielt kjønnssegregert fest, med deg som hederlig unntak da. Har du noen kjekke kompiser eller? :-)

Heidi Fleiss sa...

Bjørnar var suveren!
Og ja, jeg gikk på Sogn ;)
Du får hilse og gratulere fra Heidi hvis du snakker me'n... Det er veldig små sannsynligheter for at han har hatt noen andre som heter det.

Avil (Kristine) sa...

Sjå kor fint det blei!

HvaHunSa sa...

Hei hei hei!

Er ikke jeg invitert?

Hilsen sutrefrøken Blodforfører.

røverdatter sa...

Jeg melder meg til rydding og jeg kan synge en sang. Med andre ord; jeg anser meg selv som invitert.

Truls sa...

frøken makeløs:
Jeg har fryktelig mange kjekke kamerater. Jeg kan invitere noen av dem hvis dere lover å leke litt med meg også.

heidi fleiss:
Jeg skal bringe hilsenen videre til Bjørnar :)

avil:
Ja, ikke sant? Så du og Krisitine er en og samme person?

hvahunsa:
Jovisst er du invitert... Du sto blant de første på listen. Jeg ville ikke engang tenke på å unnlate å invitere en blodforfører. Jeg har litt sommerfugler i magen og gleder meg til å møte deg ;)

røverdatter:
Glimrende. Da har vi underholdningen i boks. Og selvsagt er du også invitert og velkommen :)

Avil sa...

Det er pga gmailen. Eg må endre navn til nick, og så gløymker eg det i balnt.

Truls sa...

avil: Du er i allefall velkommen. Uansett om du kler deg som en avil eller en kristine :)

HvaHunSa sa...

Truls: Hm. Snakker vi virtuell fest, eller snakker vi barbering av legger og pent undertøy?

Minneapolise sa...

Trenger vel ikke barbere leggene HHS ;)

Truls sa...

hvahunsa: Her er det fritt valg. Tror nok de som bor aller lengst borte må være virtuelt til stede. Men her i Oslo er det bare å komme for de som tør. Høres ut som en god idé for meg ;)

HvaHunSa sa...

Minnie: Stilige støvletter, men hvordan ser sengetøyet ut etterpå? Må vel ligge med bena i været da?

Øh. Forresten, glem det..

HvaHunSa sa...

Truls: Jeg tør. Det er svært lite jeg ikke tør. Nå har jeg imidlertid allerede pådratt meg en date, men siden den kommer til å gå dritt, det er jo snakk om en engelskmann tross alt, så kan det liksom vær en sånn øvedate, og så kan jeg smelle til i en liten tete a tete med deg. I'm all ready.

Du skriver forresten veldig bra. Mistenkelig bra. Hm.

Truls sa...

hvahunsa:
Det høres ut som en god plan. Bare send meg en melding når du konstaterer at daten din går skeis, du, så står jeg klar til å overta :)

hvahunsa sa...

Nå føls det nesten som om jeg dobbeldater, hvilket strider i mot mine prinsipper. Men jeg er en svak sjel, så jeg unnskylder meg med at jeg jo tross alt bare beveger meg på intensjonsnivå, her er ingenting satt til handlig ennå.

Kjipt gjort mot engelskmannen kanskje, håper jeg unngår å kalle ham Truls :-)

Minneapolise sa...

HHS: Jeg burde kanskje skjønt at det fine undertøyet ikke var for egen del...

HvaHunSa sa...

Minnie: Yup. Men i kveld har jeg hverdagsundertøy på. Fest er fest, og date er date. Eller, hvordan var det nå igjen...

Uansett, denne Truls virker riktigere for meg på en måte, uten at jeg overhodet kjenner ham. Det er noe med at jeg tror han er sporty. Jeg passer bedre sammen med sporty og skrivefør enn med drikkfeldig engelskmann. Så da sparer jeg det pene undertøyet til Truls. Jepp.