5. juli 2007

Kärleken ventar

Ser ut som om åpenhet er greia til den nye bloggegenerasjonen. Man får prøve etter beste evne å tilpasse seg.

Kvitveis har systematisert kjæresteemnene sine og vurdert dem ut fra humor, kunnskap, alder og en del andre kriterier. Hun ville ha meg til å gjøre det samme. Men jeg har over tid brukt et annet system, som jeg tenkte å presse gjennom pinligbarriéren og ut til dere.

Sjans er et toveis begrep.

31 kommentarer:

Marina sa...

Interessant emne for analyse!
Med stor fare for høy rødmefaktor, selvsagt.

Esquil sa...

din tur til å følge opp :)

mirakel sa...

Hm. Jeg skjønte ikke den der helt, jeg. Men jeg likte ideen. Fint at flere følger trenden med å være åpen. ;)

Delirium~ sa...

Jeg skjønner ikke hva du mener med "den nye bloggegenerasjonen". Jeg er jo blandt de som man trygt kan si at de gamle er eldst om... ;)

Kanskje det bare er den nye bloggetingen rett og slett? (som for så vidt er min gamle, men hvem teller)

Esquil sa...

delirium: sant, kvitveis som jeg linket til har også holdt på en stund.

mirakel: du vurderer din interesse for personen, og gjetter på personens interesse for deg. Så tar du i beregning avstand og realisme, og føler deg frem til et tall på hvor sannsynlig det er at dere blir sammen.

kvitveis sa...

Dvs. at Murina og du har gode odds eller? Over lang tid og..?

Med mine 25 år og to år gamle blogg, vil eg vel ikkje kalla meg ny bloggegenerasjon :)

Esquil sa...

Jo, tja, *bluss*, samt litt bedre før enn nå. For meg er poenget med oppsettet at ting iblant kunne føles ganske håpløst, fordi man tenker at ditt og datt virker ganske usannsynlig. Men når man setter det opp som dette ser man at selv om prosjektene hver for seg virker mindre sannsynlige så er summen av dem bedre.

røverdatter med tallproblemer sa...

Jeg slutter meg til Mirakel her. Du vet jo (hvis du skal tro på det jeg sier) at jeg har et dårlig forhold til tall. Er liksom 3.5 høyt og o.5 lavt eller omvendt? Og den tidsregningen på toppen er det hvordan beregningen din var/er før og nå, eller? Og strekene er ikkeno?

Esquil sa...

din tall-selvtillit er nok unødig knust av en brutal lærer en gang i tiden. du har skjønt mer enn du aner.

røverdatter sa...

Så strekene er fordi du ikke hadde møtt vedkommende enda eller fordi dere ikke har kontakt lenger f.eks? Hm... 0.1 er jo ikke særlig bra da, men det kan jo ha hatt noe med realisme å gjøre også? Litt difust system syns jeg, men hvis det funker for deg så er det jo greit. :) Jeg mener: det er jo ikke så lett å lese hva som var/er bra og hva som er dårlig sett i forhold til Kvitveis sitt system, men ok.

Jeg har virkelig aldri vært no' god på tall og matte, men hvis det var en brutal lærer så måtte det ha vært på barne- og/eller ungdomsskolen. Den pysa jeg hadde på videregående klarte jeg å overtale til å gi meg en grei karakter. :)

røverdatter med bokstavproblemer sa...

Ordet "difust" finnes kanskje ikke i ordboka, men "diffust" gjør det...bare så du vet det.

Esquil sa...

Diffust, joda, hvis jeg er helt på knærne etter deg og du er totalt iskald, så blir det fort 0,1. Hvis du virker stjerneklar men jeg ikke er særlig gira, kan det bli det samme tallet. og hvis jeg og veronica orderud hadde vært gjensidig interesserte, mens hun sitter i fengsel og er gift, så er det også fort 0,1.

til syvende og sist er jo målet Kärlek, og om det er deg, meg eller Ila Landsfengsel det står på, er problemet like stort.

tonita sa...

- og Veronica var rimelig god i matte på Katta

røverdatter sa...

Esquil: Jeg skjønner. Og jeg skjønner at du kanksje ikke har lyst til å vise leserne om det er meg, deg eller Ila Landsfengsel det står på. ;)

Tonita: Ha ha ha! :D

Sonja DaA sa...

Så veldig Frida-med hjertet i hånden av deg! Men er det bare jeg som reagerer på at det er tre kolonneoverskrifter (Lenge siden, litt siden og nå), mens der er fire kolonner med tall. Hvordan henger det sammen?

Esquil sa...

tonita, to spørsmål melder seg, hvordan var hun i katte på matta, og hadde hun på den tiden en hang til trippeldrap?

rd: du skjønner jo alt du. men det overrasker deg ikke at alle damene jeg kjenner har navn fra hollandsk navnetradisjon i det 11.århundre?

Esquil sa...

sonja: nei det er esquil-med-hodet-opp-i-****. og, det er for å diffusere litt ekstra.

er det ikke koselig tema da?

Minneapolise sa...

Kvitveis sitt system gav mening, dette derimot...
Og hvilke av disse hollandske pseudonymene står for minneapolise?

Esquil sa...

Kvitveis sine typer leser kanskje ikke bloggen hennes.
Hvem tror du? :)

kvitveis sa...

Viss mine 'typer' les bloggen min, så slit eg bigtime! :)

Esquil sa...

du er så heldig, ass. kjempeundercover.

røverdatter sa...

Nei, det overrasker meg ikke i det hele tatt, og jeg har lurt litt på hvordan jeg skal knekke den koden som jeg er sikker på at de er laget i.

Minneapolise sa...

Regana må det vel være. Men bare 0.3?? *snøft*

Esquil sa...

du blogger jo mest om hvor glad du er i kjæresten din, da, så hva hadde du ventet deg? :)

Minneapolise sa...

Og jeg som trodde jeg var din drømmebloggdame..

Jeg får skrive litt om hvor irriterende han har vaert siste dagene da neste gang. Rare amerikanere som ikke takler å ha leiligheten full av folk.

laila sa...

Men hva er dette for en skala..? Hva går den til? 3? 10? 100? Hvis den går til 3 har du jo en del bra prosjekter da, 100 ser det derimot mørkt ut... ;-)

Esquil sa...

Du kan godt være drømmedama uanz, minnea, det fremgår ikke av tallene. jeg har jo en greie på at jeg helst ikke vil ha min lykke på bekostning av andres. Sikkert dumt å skrive i bloggen, for vips skjer det ukontrollerbare ting og man møter seg selv i døra.

jeg så posten nå ja, håper han er ustødig i norsk :)

You tell me, Laila. Men hvis den går til 3 har jeg dame, og det har jeg jo ikke.

Men den kan ikke gå til så mye som hundre heller. pinlig for "tallmannen", men jeg vet faktisk ikke helt hvor langt skalaen går...

Marina sa...

Vel, jeg kan kanskje følge opp når jeg finner noen kjæresteemner?

Minneapolise sa...

Han kan ikke noe saerlig norsk, og har null interesse for blogger heldigvis, gir meg mer aa skrive om :)

Aa si at du proever aa helst gjoere eller ikke gjoere noe betyr jo bare at du gjoer ditt beste for aa unngaa det, det burde ikke slaa tilbake paa deg.

Jeg foreslaar at skalaen gaar til 5.

bloodymary sa...

Detyte var veldig avansert, Esquil. Jeg tipper at skalaen går til 5 eller 6. 6 kanskje, sånn terning-aktig. Litt fopr mange desimaler til at den skal kunne gå til ti, tenker jeg da. Eller du har et krystallklart og svært nyansert syn på sjansene dine for kärlek med nederlandske barokkdamer. Jeg pleide å holde liste, jeg. Det var enkelt, og gikk ut på hvem JEG var mest forelsket i. Nummer en, to, tre osb, ad infinitum. Jeg var ikke picky i det hele tatt, men tok gjerne nr tre på lista om han nødet meg. Man hadde da viskelær på åttitallet også...
bm

Esquil sa...

Det varmer å høre at du førte liste, BM. Det er jo en logisk måte å gjøre det på, men jeg syns det blir vanskelig å rangere, man er gjerne mest sugen på de mest uoppnåelige, og blir de uoppnåelige mer oppnåelig blir man gjerne mindre sugen. tallene mine holder seg i slike tilfeller rimelig konstante.

Hørtes trist ut, marina, noen menn kjenner du vel hvor sjansen ikke er 0 komma 0?

gunstig, minnea, jeg skulle også iblant ønsket meg en blogg som ikke ALLE jeg kjenner leser.