4. november 2007

Min sang om Kari

Kari var på TV'en daglig i en lang periode for noen år siden. Kari hadde lyst hår og triste øyne, og jeg ble umåtelig fascinert av Kari. Brått ble Kari borte fra skjermen. Jeg skrev en sang for at jeg aldri skulle gjemme Kari.

Da jeg ble frisk nok til å se TV, etter over et år i mørket, ble TV hele verden min. Det lille jeg så på TV gjorde enormt inntrykk, siden jeg ikke hadde annet input ble jeg liggende og tenke på det jeg så hele dagen. Derfor forelsket jeg meg også i jenter på TV.

Men Kari var ikke jente, Kari var den finske skitreneren Kari Pekka Kyrö, som dopet det finske skilandslaget og ble tatt. Fantastisk underholdning for en mann uten et liv.

Sangen er naturligvis på finsk. Jeg kan naturligvis ikke finsk. Men whatever, jeg kan ikke å synge heller.Kappe Dark Lord fra XtraX Underground Fashion. T-skjorte fra Matti Nykänens fanclub, med Nykänens autograf over brystkassen. Et antrekk som garantert aldri er blitt satt sammen tidligere i verdenshistorien.

36 kommentarer:

radiohode sa...

Mange navn der, ja. Det kan virke som om formen er for oppadstigende?
Og en ting til: Godt gehør, det har du.
:-)

Esquil sa...

takk :)

har jeg gehør? hvordan vet du det?

radiohode sa...

Det hører man. (Noen av oss har "gaven".)Gitaren din var kanskje ikke helt stemt, men du sang riktig i forhold til den. Så du synger bedre enn du stemmer gitarer. :-)

Esquil sa...

Det varmer å høre. Jeg har en sånn elektrodings til å stemme gitaren med.

radiohode sa...

Hehehehe. Den teksten ... i boksen her.... hehehehe.... *tårene triller*

Men du, da kan du pælme den boksen, og bruke ørene i stedet. Menneskets endelige seier over teknologien osv

Esquil sa...

bra. men kommentarstrømmen stoppet helt av den ...

du mener at det at jeg pælmer stemmedingsen min har mer å si for menneskets kamp mot teknologien enn at en pc gruset kasparov i sjakk?

Sif sa...

Fantastisk... :D

*lykkelig*

Anonym sa...

Kan du lage en serie av dette?
tyske bilkjørere, østerriske utforkjørere, italiensk skisprintere, afrikanske langdistanseløpere, samiske sangere, brasilianske fotballspillere og kinesiske ping-pong-spillere?

eller kanskje du kan utfordre folk til å gjøre det som en meme?

Betty Boom sa...

Karikakahyre, eller noe. Fabelaktig!

Kanskje vi kan samarbeide en gang?

Bettykakahyre

Esquil sa...

sif: takk, godt å høre :) (selv om jeg er usikker på den eksakte kilden til denne lykken)

sigurd: der er du i nærheten av utgangspunktet. vi pleide å leke en lek på de lange reisene som idrettsutøvere ofte blir utsatt for. Man kunne ta et tema av de du nevner. for eksempel østerrikske utforkjørere. så sier jeg armin assinger, så sier motstanderen hermann maier, så sier jeg fritz strobl, så sier han werner franz, og sånn fortsetter vi, og den som må gi seg først har tapt. det var sånn jeg fant ut at jeg kunne navnet på uforholdsmessig mange finske idrettsutøvere, og så lagde jeg en regle av dem, og vips hadde jeg en sang.

du tar meg skremmende lett i kinesiske pingpongspillere, forresten.

Esquil sa...

takk betty :)

kanskje det du. jeg trenger vel en del mer kondis først, det hjelper sikkert om man greier å fullføre en hel sang stående...

Juliet. sa...

Herregud. Enestående genialt. Det var helt jævlig. Men jøss, joo. Nydelig på sin måte. Goddagmann økseskaft =D

Örn sa...

Joda! Det gár sá det suser! Topp underholdning og skremmende stor kunnskap om finske idrettsutövere.

Sif sa...

Den eksakte kilden er den videoen der, verken mer eller mindre.

Man må bare bli glad av deg som fremfører musikk, Esquil, jeg skal ikke plage deg med videre analyser :D

Unknown sa...

Jeg antar at toppnavn som Paavo Nurmi og Lasse Virén er utelatt kun fordi navnene ikke passer inn i melodien?

Elisabeth sa...

Jeg skulle skrive noe om videoen din, men så leste jeg det rett under "Skriv en kommentar" og fikk presentasjonsangst.

Esquil sa...

goddag juliet :) tak skal du ha.

takk örn, det mest skremmende er all tv-kopinga som ligger bak at jeg har lært navnene.

truls, det er en god problemforståelse. lasse viréns navn, og en del andre, passer som du sier ikke inn stavelses- og trykkmessig. i broen har jeg brukt navn med fire stavelser og den begynner med paavo nurmi (jeg kom aldri så langt i dette klippet).

sif: takk, det er vel ca. det samme man ville sagt til dissimilis :) videoene i bloggen holder jo, tja, en annen distanse til profesjonelt nivå enn hva tekstene gjør, slik at på oppfordring fra og av hensyn til mine nærmeste prøver jeg å redusere mengden. men denne helga tenkte jeg whatthefuck, det er en menneskerett å drite seg ut.

IC: ikke farlig å legge ting ut på nett. så ikke legg ned bloggen din! det er ingen som tenker på samme måte som du. på den annen side er ikke jeg den som skal syte over at bloggere trenger pause iblant. lykke til :)

Anonym sa...

Aww.

Du var fryktelig søt finsk visesanger, synes jeg. Veldig fin innlevelse XD

Ellers er jeg veldig imponert over Sigurd som tok konseptet. Jeg skal innrømme at jeg hørte mest gibberish og så deg rocke løs på visevis. Ellerno i den stilen ^.^

Anonym sa...

Nydelig! Litt lite variert, kanskje, hvis man skal få være kritisk. Jeg slutter meg ellers til de som hevder at du har gehør. Muligens ikke absolutt, men likevel.
Antrekket var flott satt sammen. Du er åpenbart en mann med mange talenter. Kollegene mine her lurte på om jeg skulle ha finsk i undervisningen. Det ristelo jeg "nei" til.
bm

Elisabeth sa...

Og så fikk jeg brevet ditt i dag. Da jeg ble veldig glad. Takk.

Anonym sa...

Vakkert!

radiohode sa...

Vel, Esquil, hvis man går til den ytterlighet å sammenlikne sjakk med musikk, så kan jo sånne utsagn dukke opp. Sjakk suger, for øvrig. :-)

Frøken Makeløs sa...

Jeg kommer rett fra Sonjas "Eg vil him"-post med triste tårer i øynene og så får jeg se dette og nå spruter det lattertårer. Haha, dette må definitivt være en av de aller festligste bloggpostene jeg har lest noen gang. Digga det!

Anonym sa...

Hihi, du er ein entertainer :)

Nissemann sa...

TENK

om jeg noen gang hadde våget å legge ut en musikkvideo på Youtube og linke den fra bloggen min...

Du er en modig mann, Esquil! Hatten av!

Og så er jeg enig med Radiohode i kommentar #1, du har gehør - finner tonene som passer akkordene osv. Hvis du ikke har prøvd SingStar, så gjør det - du får bra poengsummer der, sikkert 7-8000 og oppover på låter du kan.

Unknown sa...

Der fikk du med deg Paavo Nurmi også, ja :)

...og når jeg hører den velkjente statsministeren Uhro Kekkonen blant disse navnene, så er det vel ikke bare fordi det er et finsk navn du vet om, vel? Det er vel fordi du visste at han ble finsk mester i høydehopp i 1924?

Esquil sa...

haha! ble han? ja, seff *host*
(du har ikke en på esko aho og, med det samme?)

takk nissemann, jeg ser du foretrekker å skyve neste generasjon foran deg på youtube. bokstavelig talt. det er sikkert ikke så dumt, jeg skjønte jo ikke hvor skummelt det var å ligge på youtube før jeg lå der, kommentarmiljøet der får jo vampusbloggen til å ligne en englekonferanse. jeg må innrømme at jeg har måttet ta vekk noen videoer etter et litt for høyt antall you're fucking useless, YouSuck, osv.

takk for masse hyggelige kommentarer der oppe :)

Unknown sa...

Esko Aho var ikke bare statsminister. Han var også formann i den finske skiforeningen fra 1997 og noen år fremover...dvs. mens Kirvesniemi og de andre utøverne dopet seg.

Men sportslige resultater er jeg litt mer usikker på. Om du da ikke i stedet mente den Esko Aho som vekslet som nr. 58 på første etappe for Inkeroisten Terho i Jukola 1957. Han hadde da ingen flere med seg på laget. Tre år senere, i 1960, hadde han fullt lag og løp 2.etappe. Da tapte han 56 plasser og omtrent en time til teten, men laget var i det minste fulltallig, og ble nr. 68 til slutt. På denne tiden var statsministerkandidaten bare 6 år gammel, så det er nok snakk om en annen person.

Anonym sa...

hehe, dette minner meg om en kassett med noen låter som sirkulerte i o-miljøet en gang på nittitallet... husker fortsatt blant annet Klungis sangen... hehe morro...

Anonym sa...

BM: Absolutt gehør er jo berre kjipt. Alt vert stygt og det vert vanskeleg å transponera, der me andre berre kan synga litt opp eller ned må jo folk med absolutt gehør tenka!
Absolutt gehør er altså ingenting å vera lei seg for at ein ikkje har Esquil :)

Og eg kan og dementera at folk som er flinke til å synga og har bra gehør nødvendigvis scorar høgt på singstar. Om ein td. er skulert klassinsk songar har ein jo mykje klang på stemma. Klang=overtonar. Overtonar=feil i singstar. Men kjekt er det jo lell :)

Nissemann sa...

Interessant å lese om overtoner og SingStar, men "flink til å synge" kan bety noe annet enn en dyktig klassisk sanger. Tror begrepet "flink til å finne tonen" stemmer bra både på Esquil og på de som er gode i SingStar.

Esquil: Selvsagt skyver jeg Nissedatter foran meg på YouTube, jeg tør jo ikke selv. Skal se om jeg får lagt ut mer om henne i tiden fremover, hun er ganske flink på "Heia Brann" nå for tiden...

Ps. Vanvittig bra kamp i Valencia i dag, gratulerer - en fryd å se på!

Esquil sa...

godt å høre at også du kunne glede deg over den usannsynlige fotballkampen. du skal ikke se bort fra at du er en bra mann (trass indoktrineringen av den kommende generasjon) :)

Elisabeth sa...

Blir like glad hver gang jeg ser denne videoen!
Hvis det virkelig er sant at en god latter forlenger livet, så får jeg vel takke deg hvis jeg eventuelt blir veldig gammel hehe... :)

Esquil sa...

oi! snilt sagt :)

men hvis du faktisk har sett dette uredigerte opptaket flere ganger, må jeg få anbefale video-versjonen på jutub.

Esquil sa...

ach. linken suger. Får prøve denne da

Elisabeth sa...

Jammen er du et musikalsk talent utenom det vanlige! :)

Veldig bra begge versonene, men avslutninga på den uredigerte er jo helt ubeskrivelig...