7. juni 2007

Tabloiduka oppsummert

Dette er et prosjekt à la supersize me. Dette er ikke et uttrykk for hvordan jeg vil at jeg eller andre skal bruke bloggen sin i lengden.

Fredag 1.juni 2007:
Det er nyfødt juni, rett etter midnatt, og jeg skal blogge skamløst tabloid i en uke. Målet er å nå topp tre på Bloggrevyens populærliste alle dagene neste uke.

Bloggrevyen er der hvor bloggerne melder fra om de nye innleggene sine, og populærlisten måler hvilke innlegg flest lesere kikker på.

Å nå pallen hver dag vil bli hardt. Det pinges (meldes fra om) over hundre innlegg om dagen der, og mitt siste innlegg før tabloiduka nådde eksempelvis 12.plass. Jeg er spent. Mihoe kan bli vanskelig å slå. Radiohode også, han er den der inne som bruker de tabloide triksene best. Dessuten har TV2-kjendisene oppdaget revyen. Nye blogger er også skumle, akkurat nå leder en Mariamytteristparodi suverent.

Jeg skal prøve å unngå rent horeri, og la overskriftene holde det de lover. Det kan holde hardt hvis nakenbilder av en kjendis dukker opp på nett. Da vet vi hva som skjer på Bloggrevyen.

Jeg har selvfølgelig ikke lov å klikke opp mine egne innlegg.

Blogg, sex og VamPus er det som selger best. Jeg har intervjuet VamPus om blogg og sex. Jeg er klar.

1.JUNI:
VamPus trodde ikke det gamle trikset med å putte VamPus i overskriften virket lenger. Så feil kan man ta. "VamPus snakker ut om sitt oppsiktsvekkende forhold til porno" gikk inn på populærlista etter bare en time, og har ligget på topp store deler av dagen. Jeg merker at jeg er mye mer optimist i forhold til å nå målet enn jeg var i går. Men jeg har spilt ut esset først.
Suksess: 1.plass

2. JUNI:
Vampusintervjuet var nr. 1 hele døgnet, Bloggebyens ti største horer er nr.2, Voldtekt og revansj er nr. 10. Jeg er vant til å leve med en ren følelse inni meg, en følelse av at det jeg gjør tjener de gode kreftene i universet. Jeg har mistet den følelsen. Jeg føler meg skitten, uren, tarvelig og slem og har lyst til å avblåse hele tabloiduka her og nå. Men å gi seg føles heller ikke rett. Jeg må bare hore videre og håpe at jeg greier å finne igjen sjelen min med masse idealistiske poster når alt dette er over. Sukk.
Suksess: 1.plass

3. JUNI:
Blogghoreposten var nr. 1 hele døgnet, Sex, blogg og nakne kjendiser er nå nummer 4, Voldtekt og Revansj nådde 5.plass. En kamerat av meg bestilte i vår ungdom to menyer på macDonalds. Han trødde i seg alt, ble historisk kvalm, og sluttet å spise der. Jeg tror den metoden kan fungere for å slutte med blogging også. Jeg blir kvalm av min egen blogg nå, fysisk kvalm i magen. Som motmedisin mot ekkel følelse har jeg linket til seks gode organisasjoner, så kanskje den økte besøksstrømmen kan føre noe godt med seg.
Suksess: 1.plass

4. JUNI:
Blogghoreposten holdt 1.plass halve dagen. Nå i kveld er det Geirsan som leder, jeg har 2. og 3.plass.
Jeg har analysert meg selv. Jeg tror jeg er medfødt sjenert eksibisjonist, og oppdratt til at eksibisjonisme ikke er spesielt stilig. Indre konflikt er altså uunngåelig, men jeg må ha vent meg til å leve med en viss balanse, jeg tåler fint å tiltrekke meg oppmerksomhet en gang i måneden. Det er denne balansen som veltes av dette skamløse prosjektet. Derfor danser jeg ikke nedover gata selv om prosjektet går over all forventning.
Suksess: 1.plass

5. JUNI:
"Vampus tar Radiohode hardt" tok 1.plass rett etter midnatt og beholdt den hele døgnet. Men oppfølgerne sliter akkurat nå nede på 14. og 15.plass, så målet risikerer å ryke den siste dagen.
Humøret var bedre i dag. Vampusintervjuet har tross alt mer seriøsitet over seg. Og jeg setter pris på at folk leser det jeg skriver. Det er jo ikke en selvfølge.
Suksess: 1.plass

6. JUNI:
Suksessen avler sin egen motgang. Vampusintervjuet førte til spinoff-innlegg fra Radiohode og Tor Amundsen som nå har 1. og 2.plass. Mine innlegg sliter nede på 7. og 8.plass. Det som har holdt meg inne i kampen i dag er at døgnet startet med Vampusintervjuet på toppen. Men morgendagen kan bli spennende.
Jeg er dødslei den høyfrekvente postingen. Jeg får ikke svart på mailene mine. Jeg makulerer lett det siste planlagte tabloidinnlegget. Og jeg kommer til å trenge bloggepause etter dette.
Suksess: 1.plass

7.JUNI:
Klokken er 14.23 og målet med tabloiduka er nettopp nådd, "Bloggebyens største krangler" har kranglet seg inn på pallen. Jeg holder 3., 4. og 9.plass akkurat nå, det kommer til å bedres utover dagen, men det vil jeg ikke vite noe om. Rambukks comebackpost virker uslåelig og ødelegger delmålet om å toppe lista 7 dager på rad. Comeback selger, Delirium var også sterk tidligere i uka.
Jeg leser denne posten og skjønner ikke helt de negative følelsene jeg hadde i starten. Kanskje var det posten om Norges største blogghorer som var hovedproblemet mitt, eller kanskje er jeg blitt avstumpet av å ikke lytte til kroppens signaler. Det er nok sånn de lager Se&Hør-journalister. Ihvertfall har jeg mindre problemer med tabloiduka akkurat nå.
Suksess: 3.plass

Konklusjon:
Denne posten ble kvalm. Jeg hadde forventet fiasko minst en dag, det hadde gjort prosjektet mer sympatisk. Men tabloiduka greide målet.

Jeg postet cirka ett kvalitetsinnlegg denne uka, novellen Voldtekt og revansj. Det ble det eneste som aldri nådde pallen. I avstemningen her sa du at du helst ville lese noveller og personlig stoff i denne bloggen. Metastoff kom ut på bunn. Men konklusjonen er klar, kjære leser, det er blogg, sex og VamPus du vil ha. Bare innrøm det.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg stemte selvsagt på meta, så dette har vært glad-uke. Du kan jo prøve å poste noveller med like høy frekvens, se hva det vil gjøre med lesertallene - for det er nok mer frekvens du har økt lesertall med enn innhold. Tror jeg.

mirakel sa...

Det innrømmer jeg aldri. Jeg stemmer fortsatt for mer personlige.

For å være helt ærlig ble jeg raskt lei av tabloiduka. Det har vært kjedelig å lese all dette bloggpratet. Kanskje er det slik for oss nye. Det er ikke så spennende å lese om gamle krangler, liksom.

Så nå feirer jeg med flagg for at det er over, slik at vi kan få tilbake den skikkelige Esquil igjen. Du har jo vært savnet. :)

Elisabeth sa...

Jeg må si meg enig med Mirakel her.

radiohode sa...

Dette skjønte vi helt av oss selv, Esquil.

Anonym sa...

Du har jo ødelagt en av neste års metaposter ettersom du er ubestridelig bloggeNorges største klikkhore fra nå av... ;)

Unknown sa...

Deler naturligvis Mirakels mening her. Bza sa klikkhore, jeg kan si blogghore..

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar med spørsmål hengende i luften

Esquil sa...

bza, egoisten; prøver dere å si at dere er horekunder? :)

Anonym sa...

Hehe, jeg er blogghorekunde deluxe. Det er morsomt med horeposter, spesielt når man får de fra en som kan å formulere seg.

Men du sliter litt med rollefordelingen når du skal fungere som hallik og en av bikkjene på gulvet på samme tid da Esquil...?

Rambukk sa...

Beklager Esquil, skal prøve å unngå comeback midt i en tabloiduke i fremtiden (*humre*)

Hjerterdame sa...

Fint at denne uka er over.. ;) Det er små intriger overalt, jeg bytter jo bloggsted titt og ofte, og alltid er det et eller annet som gjør at jeg rynker litt på nesa. Menmen.

Og du, for et grusomt bilde du hadde satt inn her! Haha..! :-o

Esquil sa...

<3dame: ja, bildet var ille, og det verste var at jeg glemte å stille inn selvutløseren den første gangen.

rambu: nå skjønner du ihvertfall hva jeg mente i går. det var en storselger du vartet opp med der.

bza: ja, problemet med rollefordelingen forklarer URL'en til denne posten, jeg måtte bytte navn underveis fra blogghorevikua til tabloiduka for å unngå sammenblanding med posten om bloghorene. (you couldn't care less, could you?)

Unknown sa...

Ikke horekunde, men blogghorekunde. Viktig å definere riktig!:)

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar med tom lønnskonto

Esquil sa...

sant, egoisten. beklager overfor deg og hele din familie samt bza for den unøyaktige bruken av terminologi.

Anonym sa...

Eg kryssa av for noveller og personlig fleire ganger, og det er 'voldtekt og revansj' som ført meg tilbake hit i veka som har gått. Blogghoreriet er kjedelig, eg vil ha vanlige Esquil tilbake!

Esquil sa...

det tar jeg som et kompliment, kvitveis. takk :)

aner et vagt kjønnsskille her. og jeg tror det var høyere manneprosent i kommentarfeltet under tabloiduka enn hva som ellers er vanlig.

Anonym sa...

Som vanlig er (blogge)horekundene menn, eller hva?

Esquil sa...

hehehe

good one :)