23. juni 2007

Et inkluderende bloggeliv del 3

Etter første dag av Tour de Bloggebyen var favorittene i tet:

  1. Fersk 16
  2. Elite 14
  3. Rutinert 12


Du forventes nå å vite hva prosjektet går ut på, så vi går rett løs på dag to:


Elitelaget:


Vampus svarer normalt på en lav andel av kommentarene sine (hun har mange), så hun var ikke regnet som elitelagets sterkeste kort i akkurat denne testen. Men i motsetning til de fleste andre den dagen får Ørjan svar, tilogmed to, før Vampus' faste kommentatorer tar over debatten og gir Ørjan en litt uggen smak i magen. Men Ørjan føler seg VIP-behandlet og inkludert. 6 poeng

Hjorthen, derimot, var regnet som et sikkert kort. Jeg kommer nå på at jeg overdrev i disclaimeren da jeg sa at Ørjan bare har mine egne meninger. Siden han er østlendinger bosatt i Trondheim er han ikke like glad i trøndere som meg. Hjorthen forsvarer trønderne, han tar seg av de nye så vel som sine øvrige kommentatorer, og Ørjan får den lengste svarteksten. Vi er på plussiden av 5 poeng.

Habben tar tredjeetappen. Han leverer et lunt og fint svar på Ørjans kommentar, han skriver lengre enn kommentaren, og sikrer nok en inkluderende dag på jobben for det utskjelte elitelaget. Sterke 5 poeng.


De Rutinerte:

Liberalist, Javisst har holdt på i drøyt halvannet år, og får fjerde etappe på Rutinert-laget. Selv om bloggposten er et spørsmål til leserne, svarer han ikke på noen kommentarer, heller ikke Ørjans. Det kan jo skyldes at han er på ferie og ikke nødvendigvis at han hater Ørjan, så 2 poeng.

Elisabeth Ice Cream starter med det minst inkuderende svaret Ørjan har fått til nå, men så måtte hun da også slite med en lett creepy kommentar fra en mann som hun aldri har møtt, og som vil treffe henne i Oslo. Etter som dialogen utvikler seg leverer hun kommentar i Ørjans blogg, noe vår ferske blogger verdsetter høyt. Enden på historien er faktisk at Ørjan og Elisabeth gifter seg i Iversens kommentarfelt.6 poeng


Laila
har de rutinertes sjette etappe. Hun svarer kjapt, men i samme Bergenstradisjon som Elisabeth møter hun mannen med piggene ut. Kanskje ikke helt ufortjent, men Ørjan føler seg misforstått og oppfattet som Jehovas Vitne. Problemet lar seg imidlertid løse raskt.5 poeng.Fersklaget:

Madiiee i Ti tusen millioner er blant de mest rutinerte på fersklaget. Ørjan prøver et godt råd, men får ingen respons.2 poeng.Rubenmann er kjendis, og norske kjendiser er ikke kjent for å svare vanlige folk i kommentarfeltet. Det kan jo finnes forståelige grunner til det, sikkert fort gjort å dra på seg en stalkersverm av ubehagelige personer. Ørjan prøver, er kanskje ikke høflig nok, men ingenting ser ut til å nytte hos Rubenmann. 2 poeng


Heidi Fleiss har holdt på i fire måneder. Hun svarer ikke Ørjan men svarer andre i samme kommentarfelt. Ørjan har ikke noe imot Heidi, men reglene er brutalt klare på dette punktet. Heidi avslutter en ekskluderende dag for fersklaget med 1 poeng.


Stillingen halvveis ser ikke ut til å støtte noen myter om arrogant elite:
  1. Elite 30
  2. Rutinert 25
  3. Fersk 21


Jeg har en teori om at Oslofolk er bedre på førsteinntrykk enn resten av landet. Altså mer inkuderende. Den er vanskelig å kontrollere her fordi de fleste svarer på alle kommentarene eller ikke på noen. Men på de som har forskjellsbehandlet til nå ser vi imidlertid at VamPus fra Oslo prioriterte den nye, mens trønderen Knut Stian prioriterte gamle kjente. Ser også at de to bergensdamene møtte Ørjan med skepsis i første kommentar. På den annen side har vi Heidi og etterhvert flere Oslodamer som bryter med mønsteret. Så hva skal man tro?

17 kommentarer:

tonita sa...

Jeg er nok ganske tett i pappen, men det er nå slik at jeg ikke fatter hvordan du kan gi to poeng til noen som overhodet ikke svarer på kommentarer?
Vel er jeg egentlig totalt ute av stand til å tenke overhodet etter ørten glass vin på en strand på en st.hansnatt ... men jeg tror mitt problem går videre ...

Esquil sa...

fordi det føles enda mer ekskluderende når de andre får kommentarer men ikke du. En av påstandene som har initiert prosjektet er at bloggeeliten bare prater med hverandre og ikke andre, så terningkast en må forbeholdes den virksomheten.

thank you for asking
& skål!

Esquil sa...

hvorfor sier jeg initiert når jeg kunne sagt startet? hm. skjerpings.

=Anja sa...

Føler ikke at Habben er spesielt inkluderende-
Han presterte en gang i feltet på Mihoes blogg om å be meg "dra meg selv opp i mitt eget rasshøl og forbli der" Kan gjerne finne ref til kommentaren hvis ønskelig-
Synes ikke uttrykk som "rasshøl" er nødvendig uansett
Kommenter dette den som vil
:o)

Hjorthen sa...

Den største overraskelsen her er vel at Habben er i eliten?

Ellers så hadde jeg en følese av at det var et eller annet ved han derre Hillestad...

Esquil sa...

anja, det får du ta med habben.

hjorthen, det får du ta med maren.

... og såvidt jeg husker har du allerede hjort det. men maren skal ha for den listen, hauger av bloggere har brukt elitebegrepet, bare en har hatt guts til å definere hvem hun snakker om når hun bruker det.

ps, det er lett å si:)

=Anja sa...

Har gjordt det sjøhh, Esquil-
Tvilsom greie å ta dette opp her i feltet ditt- men æ klart ittj å dy mæ:::000)))

God dag til Esquil og Habben og allihopa!

Heidi Fleiss sa...

"Han" fikk da en plass øverst blandt linkene mine i det minste, og en plass på den ukentlige posten der jeg hyller mine kommentatorer :P

Rabbagast sa...

Fine greier. Skål for alle, fra elite til grønnskolling!

Esquil sa...

skål!

heidi, du er jo snill med kommentatorene dine. ikke ta dette alvorlig, det er bare stikkprøver. og uansett mener jeg at man gjør som man vil i eget kommentarfelt.

Heidi Fleiss sa...

:) Jeg prøver å heller kommentere det andre skriver i sin egen blogg, i stedet for å kommentere kommentarene de skriver hos meg. Det er mer kos å se at folk har vært innom sin side, synes jeg da.

laila sa...

Tabbet meg visst litt ut der ja. ;-) Likevel synes jeg grunnlaget for å si at bergensdamene utviser større skepsis er litt tynt - selv ble jeg avsporet av at Gud ble dradd inn i diskusjonen, og Elisabeth ble tross alt forespeilet et møte med en vilt fremmed! Vi trenger mer Bergensdata! ;-)

Esquil sa...

det er et godt poeng heidi. alle må finne sin stil. håper ikke prosjektet skremmer folk til å tvære ut kommentarsvar de egentlig ikke vil skrive.

syns absolutt ikke du tabbet deg ut, laila. ørjan tåler en del, dessuten er det litt stil over damer som ikke finner seg i hva som helst.
ideen i teorien min er at bergensere er mer som trøndere, hvor forhold til mennesker vokser med tillit og tid. mens osloforhold kan ha den amerikanske tendensen til å starte på topp og utvikle seg nedover. men, enig i at jeg trenger flere data.

Zava sa...

Du skal ha for initiativet eller noe sånt, men jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønner greia jeg Esquil...

Det finnes da trivelige og mindre trivelige folk over alt. De som er kjipe og ikke gidder å svare på kommentarer, de kan man vel strengt tatt bare drite i? Et par av disse elitemenneskene du referer til her har jeg opplevd som totalt uniterreserte. Som Hjorten feks. Klart det oppleves som merkelig der og da, men hvorfor skal man orke bry seg? Jeg lar bare være å hilse på. Easy Piecy, egentlig.

Esquil sa...

jojanei. reaksjonen på null kommentarsvar er uvesentlig for dette prosjektet. det jeg prøver å finne ut er om måten vi behandler eget kommentarfelt endrer seg med rutinen. dette handler ikke om enkeltbloggere, en stikkprøve er i minste laget til å si noe om en blogg.

jeg er ikke ut etter å kritisere noen for hvordan de bruker kommentarfeltet sitt.

Avil sa...

Eg vil gjerne få avkrefte den der Oslo-hypotesen din. Eg er jo sjølvaste Fru Førsteinntrykk. Og langt frå Oslo. Langt.

Habben sa...

Drit! jeg visste ikke om dette før nå (utrolig flaut selvfølgelig) og kommer ikke til å ta saken videre siden jeg kom godt ut av det.

Hjorthen: Når maren har sagt at jeg er elite, så er jeg det.