14. juni 2007

Historieforvrengning

Historie er underlige greier. Vi finner noen flintspisser, skjeletter og hulemalerier, arkeologene koker noen forsiktige antagelser rundt det de ser, som med årene blir til Sannheter. Den eneste historieboken som er igjen fra vikingetiden, Snorre, starter med at guden Odin rir fra Aserbajdsjan til Sverige på den åttefotede hesten sin mens han snakker med det avkappede kloke hodet han har med i bagasjen. Den boken bygger vi kongerekka og mye av Norgeshistorien på.

Jeg lurer på hvordan vår historie blir seende ut i år tretusen. Det kan jo være rimelig tilfeldig hva som blir igjen fra vår tid. Kanskje ser kapittelet slik ut:

Verdenshistorien rundt år 2000


I det tjuende århundre var det en særlig ettertraktet egenskap å kunne lage bra musikk. De som greide det ble tilbedd av store menneskemengder på stadioner.

Statslederne ble også valgt for sin evne til å lage bra musikk. For eksempel ble duoen Bush og Blair statsledere i henholdsvis USA og England etter at de toppet hitlistene med "Everlasting Love". Mange har hevdet at det var Blairs uskyldige stil i denne videoen som gikk rett hjem hos velgerne:

Men så, etter en tid på toppen av de såkalte "hitlistene", fikk de hard konkurranse av denne sjelfulle artisten, Saddam Hussein, med "Imagine":

Kampen om å toppe hitlistene var knallhard. Bush og Blair gikk til krig i Irak for å drepe Saddam og gjenerobre førsteplassen på Billboardlisten. Det lyktes de i, samtidig som de ble upopulære på grunn av all drepingen. Men Bush ble likevel gjenvalgt da han senere skrev en sang om opplevelsen, "Sunday Bloody Sunday". Historikerne tror at vi her hører Bush's egentlige stemme, uten vodocer og andre knep som var vanlige i denne epoken:

Vi får håpe fremtiden ikke gjør Bush og Blair til popstjerner. Men historien glemmer lidelse lett. På konditoriet selges Napoleonskaker. Og da Norge sist arrangerte OL, hadde vi to søte vikingunger som maskoter.

Read my lips- videoene er lagd av et svensk firma som heter atmo.

5 kommentarer:

Victoria sa...

"På konditoriet selges Napoleonskaker. Og da Norge sist arrangerte OL, hadde vi to søte vikingunger som maskoter. "

Det finnes allerede Bush-godteri :-)
http://www.blueq.com/shop/item/114-productId.125837870_114-catId.117440604.html

Esquil sa...

sugedrops fordi livet har sugd ekstra under bush? joda du skal få for den :)

Victoria sa...

Ja, som i at man har dårlig smak i kjeften i åtte (!) år..

sonja daa sa...

Må bare si ifra om at den første sangen heter "Endless Love". Den er fra en film som heter det samme, og som er en av de aller, aller dårligste filmene jeg har sett. Sangen er fin, da. Den manipulerte videoen likeså. Og historieforvrengningen din.

Esquil sa...

sant vicky

det har du evig rett i sonja. jeg skuffer meg selv. "everlasting love" er av tyske sandra, hun med "maria magdalena". takk forresten. ble litt kvasipost, poenget var jo å få vist videoene, ikke å sette dem inn i en dødsseriøs ramme.