26. juni 2007

Et inkluderende bloggeliv, finale

Etter tredje dag var det jevnt i teten:

  1. Rutinert 41
  2. Elite 41
  3. Fersk 38


Her er forklaring på hva prosjektet går ut på. Til nå har Ørjan kommentert ferske innlegg. Denne siste dagen har han kommentert innlegg som i gjennomsnitt var fem dager gamle.


Elitelaget:


Saccarina svarer sent men godt. Dette er den andre kommentaren hvor Ørjan mobber trøndere, bortsett fra det har Ørjan kommentert som Esquil ville gjort. 5 poeng.

LordX er på ferie når Ørjan kommenterer. Ørjan prøver derfor å provosere for å få en kommentar, dessuten er det slutten på prosjektet og dimmestemning, så Ørjan kommer i klammeri med Esquil. Lorden leverer en herlig kommentar som gjør at vi endelig får bruk for kategorien "grusom respons". 3 poeng.

Prinsesse Leas blogg er stum for tiden, antagelig har hun ferie, for Lea pleier være flink til å svare. 2 poeng

De Rutinerte:

Rambukk får svar på et seks dager gammelt innlegg, men svarer likevel kjapt og dessuten hyggelig. 5 poeng.


Lasse har blogget i over fem år. Han får kommentar på et fem dager gammelt innlegg, men resopnderer rimelig kjapt. 5 poeng


Helge Samuelsen inviterer til miljødebatt, og når Ørjan får kranglet litt trives han godt og setter 6 poeng.

Fersklaget:

Egoisten hadde en aktiv blogg, Ørjan måtte bla fem dager bakover for å følge noenlunde samme rutine som hos de andre. Egoisten svarte. Han følte seg gjort narr av da det viste seg at kommentaren var fake, men etter at misforståelser ble oppklart er saken ute av verden. Ørjan mener det han sier. 5 poeng.

Nirkatu får svar på et to dager gammelt innlegg, og leverer varene. 5 poeng


Ingunn hadde ikke blogget på åtte dager da Ørjan var innom (åtte for å utjevne for nirkatus to). Det er for mye, Ingunn er ikke der. 2 poeng.Sluttresultat:

  1. Rutinert 57
  2. Elite 51
  3. Fersk 50


Rølerbloggen gratulerer de rutinerte vinnerne!


Konklusjon


Vi skulle sjekke om rutinerte eller ferske bloggere var mest sosiale. De rutinerte vant, hele elleve av tolv rutinerte svarte Ørjan. Men bare en av de rutinerte besøkte Ørjans blogg. Det samme gjaldt eliten, mens hele 25% av de ferske kommenterte i "Dum, men ikke deilig". De ferske er derimot dårligere til å svare på hjemmebane.

Tendensen sammenfaller bra med mitt bloggliv, jeg husker selv at det var tyngre å svare på kommentarer i starten, det var liksom mer 'big deal'. Samtidig var jeg flinkere til å besøke andre blogger.

Det andre som skulle sjekkes var myten om at eliten er arrogante og ikke svarer på kommentarer. Ser vi på eliten kommer de dårligere ut enn kontrollgruppen. Men forskjellen er ikke stor, og de som scorer dårligst hos eliten er ikke bloggere som vanligvis ignorerer kommentarer, det er tilfeldigheter som Mihoes sykdom inne i bildet. Ørjan har blitt tatt bra imot av hele bloggosfæren og har lyst til å si Myth Busted.

14 kommentarer:

Hjorthen sa...

Morsomt prosjekt med resultat omtrent som forventet?

Men jeg må si at jeg til tider har problemer med å se forskjellen på eliten og de rutinerte, kan det være sånn at dette sånn egentlig og for en stor del er samme gruppen? Eliten er rutinerte, de rutinerte er eliten?

Esquil sa...

si det. enig i at en del av de rutinerte er creme de la creme.

jeg ble spurt om hvordan jeg valgte ut bloggene, kanskje er det en forklaring: Jeg ventet til en av de tolv som måtte være med (eliten i marens post) skrev innlegg. Så sjekket jeg bloggoversikten og bloggarkivet for å finne en rutinert og en fersk blogg som skrev omtrent samtidig, med et innlegg som interesserte meg (slik at jeg skulle greie å finne på noe å si).

det er kanskje det at innleggene ble plukket på interesse som gjør at det er mange gode blogger som er kommet med. på den annen side rekker du kanskje ikke å bli så veldig rutinert hvis du suger hardt.

pingvingunn sa...

atte, til mitt forsvar kan jeg si at jeg jobber seks dager i uken, har ikke hatt internett på snart tre uker OG i tillegg har jeg flyttet! og det skal sies, jeg har sikkert ting nok til å fylle hele Belgia, så sånne ting tar tid! har internett igjen nå da, så kanskje jeg skal svare på den kommentaren? :p

Kristin Storrusten sa...

Applaus! Strålende tiltak! (ja, dette er en sånn kudos-kommentar vi egentlig misliker, men de er ganske viktige de også.)

Du har i alle fall skremt meg til å svare på kommentarer. Jeg har panikk, og svarer så god jeg kan og altfor ofte.

Esquil sa...

til ditt forsvar kan også nevnes at du fikk den seneste kommentaren i hele testen, åtte dager etter at du postet. Og som sagt er jeg ikke ute etter å kritisere noen, folk bruker bloggen sin som de selv vil.

Det viktige var at vi fikk vist at "elite", særlig hvis vi regner med de rutinerte i testen som også passer til begrepet, ikke er påtagelig mindre inkluderende enn andre.

Min teori er at myten om arrogant elite stammer fra enkeltbloggere som har røket uklar med enkeltbloggere, og som velger å generalisere og kritisere en gruppe man ikke konkretiserer hvem er, fordi det er lettere enn å gå inn i en enkeltsak hvor man kanskje kommer ut som dust selv. Litt som vi også lett kritiserer store navnløse MSM (Main Stream Media), men finner det vanskeligere å gå rett på enkeltjounalister.

Anonym sa...

Teorien til slutt der høres rimelig ut. Og jeg har aldri skjønt meg på elitebegrepet. Jeg tror de fleste kan plasseres i samlegruppen rutinerte.

Når det gjelder å gå etter og kommentere i andres blogg så er det et godt poeng, men tiden strekker ikke til. Og har du en svært aktiv blogg selv, med mange kommentarer du ønsker å besvare, mens døgnet fortsatt har 24 timer og ikke 27, så går det rett og slett ikke.

Lynhurtig svar er vel heller ikke et rimelig kriterium? Noen ganger må tross alt Tigerunger mates og arbedsgiver jobbes for :o)

Esquil sa...

takk, Xtin. var ikke meningen å skremme deg. men kanskje det kan komme noe godt ut av å svare oftere :)

det er sant, iskwew, jo mer action i egen blogg, jo mindre besøk hos andre, særlig nye. sånn sett var det skikkelig retro for meg å være ørjan og prate i haugevis av blogger på kort tid. jeg innså hvor mye slappere jeg har blitt på akkurat det. svarhastigheten har forresten ikke innvirket på terningkastene.

kanksje elitebegrepet bør erstattes med 'rutinert' ja. ut fra googlig tror jeg forresten bloggelitebegrepet stammer fra sverige, de har samme debatt som oss, men begynte før oss å bruke bloggelitebegrepet, om "de 'riktiga' bloggarna som alla har länkat till varandra och som skriver långa och bra och insatta saker".

Anonym sa...

Uansett så var det en god test som viste at folk stort sett er greie og inkluderende. Og det er jo de fleste :o)

Det er lenge side jeg har kommentert mye i, eller besøkt mange, andre blogger. Tiden strekker ikke til.

Betty Boom sa...

Kor e Ørjan?

Betty

Anonym sa...

Takk. (Eller er det kozemoze å si? ;)

Esquil sa...

sant, iskwew, det var en positiv opplevelse. mye hyggeligere prosjekt å gjennomføre enn 'tabloiduka' var.

betty: ørjan flyttet ut av internettet og giftet seg med elisabeth ice cream, men de har visst en ekteskapelig krise for tiden ettersom ørjan viser felleskølletendenser.

kozemoze, RD :)

Unknown sa...

Tnx man! En femmer? Bedre enn gjennomsnittet mitt fra videregående det jo. Ikke verst. Igjen takk.
Dette ble en artig sak, til tross for at jeg ble sur og grinete - som vanlig.

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar med tanker om femmeren som tatovering

Anonym sa...

Interessant undersøkelse! Og de fleste er vel lettet over at ingen gruppe peker seg ut som helt håpløs.

Men var det trøndermobbing du bedrev hos meg? Jeg er nok vant til kraftigere skyts, for jeg skjønte ikke det. Å disse været eller kulturtilbudet er jo egentlig bare for oppriktighet å regne.

Esquil sa...

takk deg selv l'egoiste. femmeren som tatovering hadde jo vært noe :)

sacc: det var vel så langt jeg greide å gå. syntes jeg var ganske drøy egentlig. det er jo en bra by.