15. juni 2007

Miss Blogg 2007: Skrupler

Jeg møter meg selv i døra. Jeg lovte å poste Miss Blogg 2007. Men jeg er motstander av missekonkurranser. Det var mye lettere å poste mannekonkurransen.

Jeg innrømmer at jeg liker å se på vakre damer. Det er det mange andre menn som gjør også. Dermed får kvinners utseende en stor inngripen i livet deres, hver dag preges av utseendet, det går så til de grader inn i selvtilliten at man kan gjette ganske nært på hvor attraktivt utseende jenter har selv om man ikke ser dem men bare chatter med dem. Jeg ønsker ikke å nøre opp under dette jaget. De fleste kvinner er vakre, men de færreste kvinner er vakre nok til å nå opp i en missekåring, og vi må prøve å lage et bra liv for alle kvinner, uansett utseende.

På den annen side er blogg-kåringene mine uhøytidelige greier, ingen absolutt liste. Disse kåringene er basert på hvilke blogger google-brukerne trykker på når de bare ser bilde av bloggeren. Finansminister Halvorsen henger fint med i tetfeltet, selv om hun ikke lenger ser ut som en typisk Frøken Norge-deltager. Det er bare en tilfeldig andel av Norges bloggere som er vurdert, selv om de har bilde ute.

Så jeg spør, kan jeg publisere miss-blogg-kåringen? Hvis bare en leser føler seg støtt vil jeg ikke, og du kan godt føle deg støtt anonymt.

34 kommentarer:

Frøken Makeløs sa...

jeg er ikke støtt, jeg er spent. og hvorfor skal bare mennene få en liste?

Esquil sa...

hehe, sannelig. likestillingskortet kan faktisk spilles mot feminismen her.

Egoisten sa...

Do it! Just Do it!

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar med positiv holdning til kåringer

Anonym sa...

Men hva hvis man blir fornærmet?

Esquil sa...

Mener du fornærmet av å stå på lista?

Det er en ærlig sak. Nå er det ikke mange av denne bloggens lesere som har nådd opp. Antagelig bare en. Ellers preges lista av fotomodeller og idolartister som det vil overraske meg om blir fornærmet.

Men du har makt til å avlyse kåringen, og dette er ikke noe jeg vil argumentere for.

Confiteor sa...

jeg er spent må jeg si!

Truls sa...

Esquil... bare kjør på.

Å si at menn tåler en Mister Blogg-liste men at kvinner ikke tåler en Miss Blogg-liste, blir som å si at piker er stakkarslige vesener som ikke tåler noen ting. Er ikke pent det heller, vet du :)

Å si at det allerede er alt for mye fokus på utseende her i verden - det ville være et godt argument. ...som i såfall burde gjelde like mye for mannelisten.

Takk og pris ihvertfall for at de færreste kommer med på slike lister... Å sette opp en liste over Norges 4,5 millioner peneste mennesker ville vært slemt mot de som ikke kom på listen, og forsåvidt mot alle i nedre kvartil. Men på en topp 20-liste kommer jo omtrent alle på en delt 21-plass. Det er i grunnen ganske snilt og sosialt, spør du meg...

Og så kan man være enig eller uenig i hvem som ble funnet verdige.

Esquil sa...

det går mye på magefølelse at det var lettere å poste mannekåringen. tror ikke det har mest med gentlemansidealer om at menn skal forventes å tåle mer, men at utseendet har mer innvirkning i kvinners liv og at det er der mange plasserer sine komplekser. Hvis man lager en topp ti over bloggeres pikklengde, begynner vi å snakke om det tilsvarende for gutter.

Det med at det er forskjell på en topp (mange prosent) og topp (forsvinnende liten promille) er et godt og intelligent poeng.

problemet er at jeg i utgangspunktet ikke tenkte å bruke bloggen til å bidra til skjønnhetsidiotien. tid og penger brukt på emballasje får ikke menneskeheten fremover.

Victoria sa...

Jammen, hvorfor skal du gjøre det da? :-) Synes å ane at du ikke trives i den tabloide gaten uansett !!

VamPus sa...

Tror du bare pingler litt etter tabloiduka. Kan du ikke gjesteblogge litt borte hos LordX, så får du sikkert lov å legge ut friskt med bilder også?

Esquil sa...

Det er vel riktigere å si at jeg har et konfliktfylt forhold til egen PR-kåthet, Victoria. Can't live with it, can't live without it. Men det er strengt tatt ikke det tabloide som er problemet.

Vampus, det har jeg spurt ham om. Han sa nei.

Nå har jeg skrevet posten, men er fortsatt forberedt på å vise ryggrad hvis jeg blir bedt om det. Uansett tror jeg det er sunt at temaet gjennom denne posten er problematisert.

Swazi sa...

Jeg var på Norwegian Wood i går. Det slo meg at Marte Wulf er søt og uinteressant og at vokalisten i Wolfmother er støgg og interessant. Og at Tori Amos er både støgg, søt og interessant og uinteressant. Håper dette var klargjørende.

Hertugen sa...

Makan. Nettet har feministblogger nok til å tapetsere operaen i Oslo, men når det kommer til handling greier de ikke stoppe en missekåring om det så bare koster dem ett ord.

Jeg får sette foten ned. Hertugen sier Nei.

Esquil sa...

Er du seriøs nå? For jeg har skrevet posten og den ble skikkelig bra. Og tenk på alle leserne du skuffer.

Hertugen sa...

Det er ingen som klager når du skriver grove ord i bloggen, men da du hadde spørreundersøkelse fant du ut at halvparten av leserne ikke ville brukt ordene selv. Bra folk har strengere grenser for seg selv enn for andre, og det er bra folk som leser her.

Altså er det bare du som kan ta avgjørelsen. Denne posten kan føles uskyldig ut, men hvis du begynner å gå på akkord med prinsippene dine, blir det neste at du bytter ut adbusterslinken med reklame. Noen års forfall senere verver du deg til US Armed Forces, og så ender du med kroppen i en veigrøft i Irak, armer og ben i motsatt grøft, og med hodet på peishylla til en Al Quaida-soldat.

Esquil sa...

OK så kutter jeg posten. Men du får ikke lov å kommentere her flere ganger. Du friker ut folk.

Hertugen sa...

Hvorfor, om jeg tør be?

Esquil sa...

Det ser schizofrent ut.

Og jeg er sur for nå har det blitt mye skrik og lite ull rundt saken, det blir bloggen mindre populær av, og i følge peterandrej sliter jeg mer enn nok med lesertallene fra før.

Hertugen sa...

Det er en latterlig påstand. Omtrent hver eneste dialog i litteraturhistorien er skrevet av en person, tror du dermed at alle forfattere er schizofrene?

Alle som leste denne posten hadde makt til å stoppe missekåringen, altså ble leserne tvunget til å tenke igjennom problemstillingene rundt skjønnhetsjaget. Det kan det ha kommet noe godt ut av.

Cheer up, unge mann.

Oda sa...

Haha, utrolig morsomt at du diskuterer med deg selv i din egen blogg. Du er så meta! ;)

Og så er jeg skikkelig impa over den feministiske selvrefleksjonen din. Nå er jeg ikke ironisk engang. Du er et veldig forfriskende innslag i bloggebyens hav av kjekkasgutteblogger! Heia Esquil!

Esquil sa...

takk *bluss*

veldig hyggelig å høre, oda :)

hvem er kjekkasene forresten? :)

Oda sa...

Kjekkas var ironisk, da. Du vet nok hvem de er ;)

Tine sa...

HA! Jeg er veldig spent. Kjør på.

Avil sa...

Eg syns ellers det var kledeleg beskjedent at du ikkje kom på lista over sexy manneblåggarar.

*blafre*

Esquil sa...

håper det, oda :)

skjer ikke, tine. men hvis spenningen blir uutholdelig for dere går det an å spørre i mindre offentlige kanaler.

avil, takk :) men det var altså en liste over hvem googlesøkerne klikker på når de bare ser bilde av bloggeren. lite jeg kan gjøre med det, får prøve å trøste meg med indre kvaliteter.

Frøken Makeløs sa...

Jeg er skuffa. I en endeløs strøm av uinteressante bloggeposter nå om dagen, så hadde jeg gledet meg til noe som kanskje kunne være leseverdig (og som man kanskje til og med kunne gidda å ha en mening om). Dårlig gjort!

Esquil sa...

hva kan jeg gjøre for å få opp humøret på deg igjen, da? :)

Frøken Makeløs sa...

legge ut posten vel! evt fortelle meg hva disse "mindre offentlige kanalene" er for noe..

Esquil sa...

prøvde en av dem rett før du kommenterte. 'elektronisk post' het den :)

Frøken Makeløs sa...

nå vet jeg jo ikke hvilke kriterier du har brukt for å utarbeide denne listen men jeg må si jeg er litt overrasket. en god slump av jentene i det øvre skiktet av listen ser litt.. eh.. porno ut..? (se det, jeg visste jeg kom til å ha en mening!)

Esquil sa...

det blir nok finansministeren glad for å høre :)

men ok, jeg ser poenget. som sagt er listen skrevet rett av google. Folk søker etter blogger i google bildesøk, får opp en rekke bilder av bloggere, og listen viser hvilke bilder folk oftest trykker på. Simple as that.

Frøken Makeløs sa...

det var godt å høre. jeg trodde listen avspeilet dine egne preferanser :-)

Esquil sa...

nei, damene får ikke plusspoeng for silikon her i gården. Jeg likte hun på plass nummer 13 best, hun med vannmelonen, og hun viste seg å være student. siden jeg liker et visst omløp i hodet på damene var jeg fornøyd med at det lot seg detektere på utsiden også.

Lady_Keira sa...

No e vel mange dama sånn, at om de blir nevnt sjøl, så e det greit. Men om dæm ikke blir nevnt, bare, lissom, glemt, så bli det feil. Æ hadd vel komme te å blitt smigra uansett om va verste eller, beste eller, mest eller minst sexy. Bare å bli lagt merke til hadde vært en seier. Man må vel få lov å si hva man vil?