28. desember 2007

Alle barna i bloggebygrenda

Mildrid tagget meg for lenge siden til å si fem ting om meg selv.
Virrvarr tagget meg for lenge siden til å snakke om barndommen min.

Jeg kombinerer de to, så det blir fem ting om barndommen min.
Feriene frem til jeg ble 12 var kjedelige hytteferier i regntunge Trøndelag. Deretter ble det bilferier hvert år. Dette er fra Lugano i den italienskspråklige delen av Sveits, jeg til V, bror til H.

Det er kalt opp en hel del byer etter meg. Dette er fra Eskilstuna.

Dette er fra første eller andre klasse. Jeg var skolelys og fikk en del bank. En gang slo de meg så jeg fikk hukommelsestap. Lærerne merket ikke at hjernen min var slått ut av stillling før langt ut på dagen, de var vel vant til at det kom mye tullprat ut av meg uansett. Da de fattet at jeg faktisk ikke visste hvor jeg var, eller hvilket år det var, ble jeg sendt hjem i "hæmmabilen", som var det lokale navnet på en svart Mercedes som fraktet handicappede til skolen. Taket i hæmmabilen er det første jeg husker fra den dagen.

Det merkelige er at dagen etter den jeg glemte, husker jeg dobbelt så godt. Jeg husker at bror min og jeg hadde kommet over et større pengebeløp (ca 14 kr) og gått tungt inn på eiersiden i fjorten en-krones sjokolader av merket Hobby. Vi hadde total meldeplikt på alle oppkjøp innen sjokoladesegmentet, for søtsaker kunne bare inntas på lørdag. Men vi valgte å omgå reglene, vi låste oss inne på badet for sjokoladeorgie. Formynderiet luktet lunten og krevde åpning av døren. Der fant de sjokoladepapir overalt. Vi var busted.

Bildet er av farmor, bror min og jeg. Jeg er stygt redd for at jeg ble konfirmert i det mintgrønne skaislipset.
Da jeg begynte med orientering fant jeg et miljø hvor det ikke var høflig å banke hverandre. Det visste jeg å sette pris på. Idretten ble utøvd fort og lite kontrollert, her er jeg i teten (mørkeblå i gyllene dojor) men også i ferd med å rote bort hundre plasseringer for stafettlaget mitt.

Dette memet fortjener en runde ut i verden. Jeg vil fx vite mer om barndommen til saccarina, zava, RD, fr.makeløs, örn, Guri, Sonja og lordX

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har'n (som i sisten), men må nok vente til jeg har fått meg litt skjønnhets(?)søvn. Dvs: Fin oppgave å pusle med i morra.

Anonym sa...

Squee- jeg visste dette ville bli en koselig post å lese ^.^

Skjønner jeg burde hatt flere bilder i mitt meme-svar, men det er dårlig med skaikapeller i barndommen min.

Stakkars- måtte du kjøre hemmabilen? Det må jo ha vært en smule traumatisk. Og Hobbysjokolader til én krone? Da jeg var liten kostet de tre kroner pr stykk. Du er en gammel, gammel mann ^.^

Anonym sa...

Eg gjekk på barneskulen som ligg utanfor biletet på høgre side.... :)

Anonym sa...

Hihi nå fniste jeg godt av sjokoladeorgie-anekdoten :)

Jeg husker omtrent ingenting av livet mitt før jeg ble 16, det er ganske kjipt... Ellers skulle jeg kommet med en morsom historie om søstra mi og meg akkurat nå!

Jeg vil også få stille et spm idag:
Hva er det beste og verste med internett?

Esquil sa...

RD: ser frem til det, det er bra du har beholdt sansen for memer :)

virrvarr: sant nok, jeg har levd lenge og sett en del. Jeg husker at hvis du hadde 1 kr stod valget mellom hobby og en mikro-melkesjokolade. Dessuten fantes surbomber og saltbomber (drops i løsvekt) til 25 øre. Inntektssiden av budsjettet bestod av flaskepant.

Guri, er det fakta? Vet du hva du snakker om? Jeg er jo ikke engang selv sikker på nøyaktig hvor bildet er tatt.

tine: husker du ingenting før du ble 16? Det var ekstremt. Da er du og virrvarr normale tilsammen.

Anonym sa...

Jeg husker kanskje litt, men sånne ting som første skoledag, konfirmasjonen min og andre "viktige" dager, husker jeg ekstremt lite av.

Er det rart?

Guri sa...

Jupp, fakta. Eg veit nøyaktig kvar det er (skjønt, eg trur eg bomma med ca 200-300 meter med det eg sa fyrst :)

Esquil sa...

Guri: Det kan jo hvem som helst si. Bevis det :)

Tine: vet ikke. første skoledag husker jeg ikke mye av jeg heller.

Anonym sa...

Den første skoledagen min hadde jeg regnbuestripete genser, i tillegg hadde jeg ikke gredd panneluggen min. I klasserommet stod det pappskilt med navnene våre på, og jeg satt nest bakerst i klasserommet, med Lena foran meg og Knut Jørgen bak meg.

Første dagen fikk vi ha med foreldrene våre, og de fikk se klasserommet. Etter at mamma gikk og etterlot meg alene med den rosa «School»-sekken min, kommanderte frøken oss i en ring. Så leste hun eventyret om pannekaken høyt og skrev med rød tusj på papirtavlen: «PANNEKAKE»

«Hva står det her?» Spurte hun.

Og så gjettet de.

Knut Jørgen trodde det stod bil. Noen mente det var hest. Andre Power Rangers.

Nesten alle strakk hånden i været, inkludert meg selv. Frøken valgte meg til sist, hvorpå jeg sa «Pannekake» høyt og tydelig. Frøken nikket, og forklarte at det var dét vi skulle lære her på skolen. Å kunne lese at det stod «pannekake».

Jeg var lite imponert, men jeg fikk en fet skriveblyant, en eske farvestifter og en grønn stilbok, så dagen var reddet.

Jeg vet ikke hva som er normalt, ED. Jeg husker Alt fotografisk. Jeg kunne brukt tiden på å beskrive gardinene som var i klasserommet mitt første skoledag :D

Esquil sa...

det er imponerende ja.

jeg husker også første gang jeg svarte på lærerens spørsmål, men om det var første skoledag vet jeg ikke. Vi hadde lært de to bokstavene o og l, og læreren ba oss om å lage et ord av dem. Sjutton hender gikk i været for å svare "lo". Deretter var det ingen flere som hadde noe å melde, så jeg sa "OL". Læreren var kjip og disket meg fordi det ikke var et ord men en forkortelse.

Guri sa...

I did. På facebook ;)

Kanskje beviser eg det om eg svarar på megmeget og...

Esquil sa...

ja, du har rett :)
og jeg tenkte på feil bilde.

Guri sa...

Du tenkte på det i midten?
Forresten har eg svara.