25. desember 2007

Google

Jeg stoler veldig på Google. Bloggen min ligger på en bloggetjeneste som er eid av Google, sikkerhetskopiene mine ligger på Google Page Creator. Det er tillit så det grenser til dumskap.

Jeg liker Google fordi de gir meg så mye gratis, og jeg til og med slipper å ha reklame på bloggen her. Google bestod først av ingeniører og deretter stadig fler markedsfolk. Da markedsfolkene begynte å komme ble ingeniørene bekymret for at de skulle bli enda et vanlig hjerteløst kjempeselskap, så de hang opp et skilt på veggen. "Don't be evil", står det.

Nå har Blogger begynt å nekte folk å linke til bloggen sin når de kommenterer i bloggen min. Det tyder på at Don't be evil-skiltet er borte fra veggen til Google. Det vet jeg ikke om jeg liker.

Virrvarr kan noen triks for hvordan du finter den onde korporasjonen.

PS: Nå viser det seg at Google har rettet opp URL-svineriet mens denne posten lå og godgjorde seg.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hm.. Det feltet er tilbake igjen her hos meg. Det var borte en liten stund, men da dyttet jeg bare url i navnefeltet.

Anonym sa...

Jeg trenger ikke skrive inn annet enn "ana" for å kunne kommentere hos deg. Sikkert derfor du ikke ser min mailadresse iallefall.

Anonym sa...

Eller som nå, bare "an". :ler:

Anonym sa...

Oi!

Takk emelie, det var usedvanlig dårlig research selv til rølerbloggen å være. hm.

Ja, ana. Nå kommenterer jeg også uten mailadresse. hm. jeg kommenterer vanligvis som bloggerblogger, så jeg bruker jo aldri dette feltet.

Esquil sa...

... så da sletter jeg PS'en, som så sånn ut:

PS: Hvor blir det av mailadressene man skriver inn i kommentarfeltet? Jeg finner ikke adressen til de som kommenterer her, er det bare Google som får dem?

Pinlig. men sånn må det kanskje bli hvis man skal få ut hundre poster på en måned.

Anonym sa...

Ja, Google er ikke bare snille.

Jeg tenker vi kan dele Google i to deler: Den ingeniørbiten, som var utgangspunktet. Denne delen er (ifølge dem jeg kjenner som har besøkt det) paradis i arbeidslivet for enhver liten nerd.

På den andre siden har vi dem som lager strategier for ingeniørnerdenes arbeid. De er ikke så kule. Jeg skal skrive en lang post om Google og personvern en dag, for ved siden av reklame, er det Google tjener mest penger på å selge personinformasjon. Som du bla gir dem god tilgang på i bloggen din, og i søkehistorien din (c;

Esquil sa...

take it away, virrvarr :)
dette vet du mer om enn jeg gjør, merker jeg. jeg har tatt et universitetsfag om hvordan søkemotorer virker, men det var fra tiden før google. fælt hvordan datakunnskap blir så fullstendig patetisk verdiløs på bare noen år.

Anonym sa...

Google eier deg, skrev jeg tidligere i år. Man bør vel ikke være overrasket over at også Google er i bransjen for å tjene penger.