30. desember 2007

Fins det kannibalisme i Norge?

(Spørsmål fra Sigurd)

Vi har hatt vanskelig for å finne konkrete norske eksempler, men i Ila landsfengsel sitter en fange med tilnavnet "kannibalen", som har truet med å spise jenter. Kristopher Schou spiste sin egen forhud på TV, men det regnes vel knapt. Svaret virker å være nei, i den grad man kan vite sånt.

En rapport fra utlandet tyder på at mennesker smaker "omtrent som svinestek. Litt kraftigere og en smule bitrere." Retten menneske hadde da også tilnavnet lang-gris i kulturer i Oceania. Det er en fordel å spise ikkerøykere hvis du vil unngå at offeret "smaker sterkt av tobakk".

9 kommentarer:

Unknown sa...

Det finnes masse kannibalisme i Norge. I dyreriket, altså. Fisk som spiser fisk, for eksempel.

I arbeidslivet finner du bedrifter som "spiser" mindre bedrifter. Det blir iblant kalt for kannibalisme.

Anonym sa...

Jeg hadde to brødre, men så spiste jeg den ene. Nå har jeg bare en igjen.

Men fra en ting til en annen; jeg er ikke noen stor fan av denne spørregreia. Lettvint løsning når man har nok engasjerte lesere (mye som min egen kalender (stein+glasshus)), og jeg ser liksom ikke helt for meg at du vil bryte inn med en knallnovelle eller et morsomt prosjekt innimellom alt fyllet.

Jeg ser heller ikke for meg at du gir benig i å svare på spørsmål, derfor foreslår jeg et kompromiss. Alle elsker en bloggfeide, konflikt og salt i teen - og om det er lesere du vil ha er det bloggere du må ta. Jeg ser for meg lister over "tyve bloggere vi kunne klart oss uten", "hvorfor hjorthen burde legge opp", "står drusilla bak det forestående kolberg-regimet?" og "mihoe står frem som kjøtteter".

Esquil sa...

bah du juger, you love it you love it you dirty dirty motherf*cker you.

du har jo sagt at du er en sucker for frekvens.

jeg har bloggkrangel-eksem etter rundene i høst. det er peace&love som gjelder i rewlerbloggji nå. Men interessante forslag, kanskje du skulle ta dem sjøl?

Anonym sa...

Nei, helt alvorlig altså. Jeg tar heller et par dager uten oppdatering, men med mer Eskilsk innhold. Det får du nesten bare ta som en kompliment.

Jeg kan selvsagt ikke gjøre noe sånt selv, jeg er jo Mr. Jovial. Herregud, for et forslag!

Esquil sa...

en av tankene min bak dette er at prosaen min er ordfattig, den kommer sjelden og tregt, og det som kommer er faktatett slik at forlag og lesere ønsker seg at teksten var lengre. jeg håper et slikt prosjekt, som handler om å senke perfeksjonsnivået for hva jeg legger ut på nett, kan hjelpe meg å senke terskelen for prosa noen prosent også, slik at også det flyter lettere ut av meg. for de siste månedene har det vært nesten blokkert.

syns ikke bloggen er så ille nå, hvis du velger å dømme på de beste postene og ikke de dårligste.

Anonym sa...

Espen er en luring, han vil gjerne at andre skal skape helvete og underholdning, men han er bare snill og god selv :D

Jeg syns du kan skrive en post om bloggeren vi savner, og det er jo selvsagt undertegnede... :)

Anonym sa...

Tine: Jeg er vel ikke bare snill og god, men kan ikke nekte for at jeg syns det er litt kult når det er helvete på gang i blogg-Norge. Når det først har blitt en svær chattearena syns jeg det er kjekt at stemningen i det minste ikke alltid er rosenrød.

Eskil: Jeg forstår det, det var ikke ment som noe annet enn en ytring av min egen mening. Jeg er enig i at du har sendt ut gull de siste ukene også, det er bare så mye gråstein innimellom som jeg ikke er vant til. Som sagt er jo egentlig dette en kompliment, ikke rent liten heller.

radiohode sa...

Hm. Iversen var jo innom hos meg og oppfordret til bloggbråk?
http://radiohode.org/2007/12/20/arskavalkade-1/#comment-7592

Anonym sa...

Ja, jeg har kommet ut av skapet nå. Sett i gang (bare ikke involver meg!