5. desember 2007

Valgkamp (fra gjesteblogger Truls)

Som kjent er det på torsdag semifinale i Tordenbloggen, og Esquil er en av semifinalistene. For de av dere som vet hva dette dreier seg om, og som allerede har bestemt dere for å stemme på ham, så er det bare å:

Gå hit for å stemme på Esquil.

For dere resterende, som trenger å vite hvorfor dere skal stemme på Esquil, har jeg mye å fortelle:

For det første:
Esquil har krydret bloggosfæren med en rekke gullkorn. Noveller som han selv har skrevet. Sanger som han har skrevet og fremført. Han er antakelig den bloggeren med mest egenprodusert kvalitetsmateriale av denne typen. For nye lesere vil jeg gjerne trekke frem:

Berømte første ord
Gressklippermannen
Viktor Vektor
En helt grei plass å være død
Sjåføren og vitnet
Voldtekt og revansj
Myalgisk Encefalopati
Vandreren
Mafioso
Nattens ørn
Festivalminne
Thousand lonely stars (Lyd her)
Det finnes ikke store ord på trøndersk
Sang om Kari
Puppeangst
Hooligans
Etc.

Gå hit for å stemme på Esquil.

For det andre:
En blogg skal bedømmes etter innhold. Gir det deg noe? Rølerbloggen er en variert blogg, med en salig blanding av tull og alvor, med kreative og nyskapende innslag som gjør at du tenker at dette får jeg bare her. Denne type stoff er Esquil alene om å formidle, tenker du gjerne. Esquil er allsidig. Han er mannen som har gitt ut roman, han har fått publisert noveller, han har gitt Drillo en leksjon i fotballfag, har vært på TV, har vært i avisen, har vært en lovende orienteringsløper, har sanket toppkarakterer NTNU, har utgitt lærehefte i matematikk, har studert historie, har tent på en buss… og listen kan fortsette i det evige. På toppen av dette har han vært svært åpen om sin sykdom og delt mer enn noen kan forlange.

Gå hit for å stemme på Esquil.

For det tredje:
ME-syke Esquil kunne valgt å bli værende i rølerbloggen for å samle sympatistemmer med utsagn som blææargh og blrrrr, mens han viste så mange videosnutter av en stakkarlisg, svettende Esquil som kaster opp at du ikke lenger hadde hjerte til å ikke stemme på ham. Men det gjorde ikke Esquil. Esquil tenkte på deg, kjære leser. The show must go on, tenkte han. Og derfor hentet han inn en gjesteblogger som kunne overta. Som kunne underholde deg, kjære leser. Nettopp dette er et kjennetegn med rølerbloggen. Kontinuitet. Han sørger for å holde leseren underholdt i tykt og tynt – uten stans. Når han har en slik samvittighet overfor deg… fortjener han ikke da at du har litt samvittighet overfor ham?

Gå hit for å stemme på Esquil.

For det fjerde:
Esquil er en av de mest markerte personlighetene i bloggeverden. Han er aktivt med i diskusjoner og setter også i gang mange. I likhet med Hjorthen har også Esquil avholdt en avstemning over de beste bloggene: Den Gyldne Q. Om du synes at Hjorthen fortjener en påskjønnelse på grunn av innsatsen han gjør i Tordenbloggen, burde du stemme på Hjorthen i Den Gyldne Q, og på Esquil i Tordenbloggen.

Gå hit for å stemme på Esquil.

For det femte:
Jeg som kjenner Esquil fra virkeligheten kan fortelle at han er en knakende kjekk kar. Høy og mandig, den perfekte gentleman. Og jenter: Han er single… Need I say more?

Gå hit for å stemme på Esquil.


Og bare for å ha sagt det helt til slutt:
Motstanderen i semifinalen, er en blogg som kaller seg The Glamorous Librarian. Eller Glamourbibliotekaren på norsk. Bloggen gir all mulig grunn for bekymring før semifinalen, da den fremstår som velskrevet, smakfull og informativ. Men om vi prøver å dissekere dette navnet ved å flytte litt på bokstavene, får vi frem hva som egentlig ligger bak bloggen.

Glamourbibliotekaren blir da ”albaner-rektum-biologi”
The Glamorous Librarian blir Brutal anal homogriseri”
…og bibliotekarens virkelige navn blir: “En anus-nål”

Vi ser her et tydelig mønster. Det går klart frem at den såkalte bibliotekaren er en anusfiksert minoritetsundertrykkende liten barnslig unge. Uff, den slags materiale hører virkelig ikke hjemme i en blogg.

Esquil sitt egentlige navn, derimot, blir ”Smile… så kul…!!” når vi dissekerer det ved å flytte på bokstavene. Det er slike holdninger og blogger vi vil se. Positiv kraft.

Det eneste bibliotekaren og Esquil tilsynelatende har til felles er at det er et trønderband som synger ”Rompa mi”, og Esquil er trønder. Jeg kan ikke se noen annen link. Ikke mye glamorøst i det.

Gå hit for å stemme på Esquil.

Og om dere ikke stemmer på Esquil, kommer Hertug Skule og suger ut alt blodet deres.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Sånn, der har Esquil fått min stemme. Lykke til! Jeg håper du gruser Glamdama!

Anonym sa...

Hehe, så bra Truls:-) Lykke til Eskil!!

*tent på en buss* ???

Anonym sa...

Truls, du burde bli konsulent for et eller annet politisk parti før neste valg! Veldig overtalende innlegg, og jeg har selvsagt stemt på Eskil!

Avil sa...

Hoho, det er jammen bra du er ein beskjeden kar, truls.

Unknown sa...

ana: Takk for støtten til rølerbloggen :)

victoria: Takk for den. Jeg fant ikke den om bussen i farten, og ble plutselig litt usikker på om Esquil har publisert den i bloggen noen gang. Det kan han sikkert gjøre noe med hvis han finner den igjen. Men jeg har ihvertfall lest om det en gang for en stund siden :)

tine: IT-konsulent er så nær at det bør vi vel nesten kunne godta? Takk for riktig stemme :)

avil: Du skulle bare visst ;)

Anonym sa...

...oppdaga bloggen din først i kveld..., sier vel d meste om hvilke blogger jeg pleier å lese...
..men boka di har jeg lest, og anbefalt, - siden jeg er en bok(an)befaler...
..og i likhet m de andre damene som er innom og kommenterer, synes jeg du er sjarmerende & kjekk etc etc...
(prikk, prikk, prikk) ;)

Unknown sa...

Hei, boknerd.
Esquil har pause nå, men jeg er sikker på at han kommer innom her iblant og leser kommentarene, og får en god følelse inne i seg av de fine komplimentene.

Esquil sa...

jeg gjør :)

men. hvis det var dissekrering av navn som avgjorde, er det ikke rart det gikk som det gikk, siden esquils egentlige navn strengt tatt blir "slimålkuse".

Unknown sa...

Hehe, Esquil.

Navnet mitt blir "Truse skal av", så sammen utgjør vi nok et litt tvilsomt team...

Anonym sa...

Beate har postet på bloggen sin igjen, tenkte kanskje Esquil ville vite det..

http://beatesrasteplass.wordpress.com/2007/12/09/hva-skal-falle/

Esquil sa...

takk, ana, takket være deg ble den posten lest opp foran NRK-kamera.

boknerd, beklager at jeg var kort i sted, det var en svært hyggelig kommentar som jeg satte pris på :) selv om jeg nå ikke aner hvem av oss du syns er sjarmerende og kjekk prikk prikk prikk :)